Hoe 'The Batman' Box Office-records heeft gebroken

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Batman' Box Office-records heeft gebroken
Hoe 'The Batman' Box Office-records heeft gebroken
Anonim

Ah, nog een jaar, weer een superheldenfilm. In februari komt de langverwachte film The Batman uit. Met in de hoofdrol Robert Pattinson als de gelijknamige gemaskerde held en Zoe Kravitz als Catwoman/Selina Kyle, is de film aangekondigd als een reboot van de populaire DC-franchise. Het is een van de grootste Hollywood-releases sinds Chrisopher Nolan's Tenet in 2020 op de schermen verscheen, en fans stroomden massaal terug naar de bioscopen om R-Patz' eerste beurt als The Dark Knight te zien. De kaartverkoop voor het openingsweekend van de film is indrukwekkend en The Batman heeft een kans om kassarecords te breken.

Dus hoeveel geld heeft The Batman binnengebracht? Lees verder om erachter te komen.

6 'The Batman' had een budget van $200 miljoen

Superheldenfilms hebben meestal een even superbudget. Voor The Batman was het veiligstellen van een geweldige cast, het creëren van enorme stadsgezichten, batmobielen, vleermuisholen en verbluffende CGI-effecten niet goedkoop. In feite bracht de hele film meer dan $ 200 miljoen op. Daarnaast zullen er nog vele miljoenen meer zijn uitgegeven aan reclame voor de film wereldwijd - wat helpt om de kaartverkoop veilig te stellen en klanten terug te lokken naar de bioscoop na de lange pandemieperiode.

Begin met zo'n hoog bedrag in het rood betekent dat Warner Bros. vanaf het begin een hele weg te gaan had om hun investering terug te verdienen.

5 Er hangt veel af van het succes van de film

Afgezien van de grote uitgaven, heeft de studio ook andere redenen om te hopen dat Robert Pattinsons eerste optreden als Batman een financieel succes zal worden. Als de release goed verloopt en er een enorme winst wordt gemaakt, zullen toekomstige projecten hoogstwaarschijnlijk groen licht krijgen. Toekomstige films met in de hoofdrol Pattinson - die hopelijk zijn eigen reeks films in Christian Bale-stijl krijgt - zouden in de planningsfase zitten, en een HBO Max-spin-off-serie is vermoedelijk ook in de pijplijn.

4 Hoeveel verdiende 'The Batman' tijdens het openingsweekend?

Openingsweekends zijn vaak een schot in de roos voor films met een groot budget. Hoewel sommige meer langzaam branden, komen de beste resultaten vaak door uit de startpoort te vliegen. Toen The Batman in de bioscoop werd uitgebracht, maakte het serieuze golven. In feite verdiende het een ongelooflijke $ 128,5 miljoen aan de Noord-Amerikaanse kassa. Om dit in perspectief te plaatsen: Joker verdiende in 2019 slechts $ 96 miljoen.

Het is ook een van de grootste weekendopeningen voor een superheldenfilm. Het openingsweekend van Batman's Fri-Sun versloeg verschillende populaire superheldenfilms, zoals Batman Begins ($ 73 miljoen in vijf dagen), Amazing Spider-Man ($ 134 miljoen in zes dagen), Man of Steel ($ 128 miljoen) en Spider-Man: Homecoming ($ 117 miljoen).

De film deed het buitengewoon goed, ondanks de ongebruikelijke releasedatum halverwege de week. De officiële opening vond plaats op een donderdag, wat betekent dat op de dag dat The Batman slechts $ 10 miljoen verdiende. Gelukkig vormden de weekendverkopen het grootste deel van het totale verkoopcijfer voor het openingsweekend.

3 Het wereldwijde totaal voor 'The Batman' was nog indrukwekkender

Globaal gezien was de foto nog indrukwekkender. Internationaal verdiende 'The Batman' 120 miljoen dollar, waarmee het totaal op 248,5 miljoen dollar kwam. Alleen al in het openingsweekend had de film zijn productiekosten terugverdiend. De film zal waarschijnlijk vele, vele weken in de bioscoop draaien en zal gedurende die periode een hoog inkomensniveau behouden.

2 'The Batman' moet nog worden uitgebracht in China

Al deze verbazingwekkende cijfers houden zelfs geen rekening met het potentiële inkomen dat The Batman zou kunnen binnenhalen wanneer het op de Aziatische markten wordt uitgebracht. De film kreeg onlangs groen licht voor een release in China en zal op 18 maart in de bioscopen in het land te zien zijn. China is een bijzonder lucratieve markt voor dit soort films, en de kaartverkoop hier zal een groot deel van de totale winst voor de film uitmaken.

Om de zaken in perspectief te plaatsen: recente DC-titels met Ben Affleck's Batman, Batman V Superman: Dawn Of Justice en Justice League brachten in China respectievelijk $ 95,8 miljoen en $ 106 miljoen op. The Dark Knight Rises, met Christian Bal, deed daar ongeveer $ 53 miljoen toen de markt net openging in 2012. Dus The Batman heeft een groot potentieel om hier meer dan $ 100 miljoen op te halen.

1 'The Batman' heeft het potentieel om meer dan $1 miljard te verdienen

The Batman is op een hoogtepunt begonnen en is al meer dan een kwart van een weg naar de $ 1 miljard, terwijl het richting de $ 300 miljoen gaat. Net als veel van zijn Batman-voorgangers heeft de film een groot potentieel om deze magische figuur te ontmoeten - en zou dit veel kunnen overtreffen met de juiste wind erachter. Critici zijn al enthousiast over de film - hoewel ze misschien klagen dat het een beetje te lang is (om drie uur is The Batman verdoofd lang) - en een geweldige ontvangst van het publiek stimuleert ook de verdere kaartverkoop terwijl mensen eropuit gaan om de nieuwe incarnatie van de superheldenfiguur. De enige manier is omhoog!

Aanbevolen: