Dave Grohl was ooit klaar met een Foo Fighters-concert nadat hij zijn been had gebroken

Inhoudsopgave:

Dave Grohl was ooit klaar met een Foo Fighters-concert nadat hij zijn been had gebroken
Dave Grohl was ooit klaar met een Foo Fighters-concert nadat hij zijn been had gebroken
Anonim

Wat gewoon weer een show voor de Foo Fighters leek, werd volgens Dave Grohl uiteindelijk de slechtste en toch de beste show van hun leven. om een show te spelen in Göteborg, Zweden, maar helaas, in het midden van het tweede nummer van het concert, struikelde de frontman over een kabel en viel, waarbij hij zijn been brak en schijnbaar een einde maakte aan de show.

Vrijwel elke andere persoon zou zich hebben verontschuldigd om naar het ziekenhuis te gaan, en het zou volkomen begrijpelijk zijn geweest, maar Dave, de man die constant wordt aangeduid als de aardigste man in rock n' roll, is blijkbaar ook de wildste man in rock n' roll. Hier is het verhaal van hoe hij erin slaagde een bijna 3 uur durend rockconcert af te werken met een gebroken been.

6 De band realiseerde zich niet eens dat hij gekwetst was

Alles gebeurde op dit moment zo snel, en toen Dave Grohl voor het eerst struikelde en van het podium viel, merkte niemand dat hij ernstig gewond was. Inclusief Dave zelf. De vele keren dat hij het incident vertelde, altijd met een glimlach op zijn gezicht, zei hij dat hij, nadat hij viel, de band nog steeds het nummer kon horen spelen, schijnbaar onbewust van de situatie. Ze dachten dat hij was gevallen en veilig was geland omdat er geen commotie was en Dave geen pijn had gevoeld door de adrenaline. Pas toen hij probeerde op te staan, realiseerde hij zich dat er iets ernstig mis was. Omdat hij niet kon opstaan, moest hij de beveiliging bellen, en toen wist iedereen dat er een probleem was.

5 Hij wilde dat de band zonder hem zou blijven spelen

Toen duidelijk werd dat Dave medische hulp nodig had, dachten zowel de band als het publiek dat de show voorbij was, maar de frontman voelde zich slecht omdat het pas het tweede nummer van de set was.

Dus terwijl hij op de grond lag, vroeg hij om de microfoon en sprak hij het publiek toe. Hij vertelde hen dat hij zijn been had gebroken en naar het ziekenhuis moest, en toen, in het heetst van de strijd, wees hij naar zijn bandlid, drummer Taylor Hawkins, en vroeg hem zijn plaats in te nemen. Taylor is ook een geweldige zanger, dus hij stemde ermee in om het te doen, en samen met de rest van de band hield hij de show gaande terwijl Dave hulp kreeg.

4 Zijn dokter stemde ermee in om met hem het podium op te gaan

Hoewel Dave oorspronkelijk naar het ziekenhuis zou gaan, besloot hij dat niet te doen toen hem werd verteld dat hij de show zou missen als hij dat deed. Hij vroeg om behandeld te worden door het medische team dat daar was, en ze herstelden zijn been met de materialen die ze op dat moment hadden. Toen kreeg hij te horen dat hij een cast nodig had, dus vroeg hij een paar verpleegsters om het te gaan halen terwijl hij terug het podium op ging. De dokter vertelde hem dat hij zijn been op zijn plaats moest houden totdat hij het gips kon omdoen, dus Dave vertelde hem dat hij zich bij hem op het podium moest voegen en zijn been moest vasthouden terwijl hij speelde.

3 Zijn terugkeer naar het podium was glorieus

Alleen al het feit dat hij nog steeds bereid was te spelen met een ontwrichte enkel en een gebroken been zou nog steeds verbijsterend zijn, maar zijn entree maakte de situatie nog surrealistischer. De meeste Foo Fighters-fans weten dat Dave en Taylor Hawkins in bijna elke show samen een covernummer zingen. Een van de nummers die ze meestal kiezen, omdat ze allebei grote fans van Queen zijn, is "Under Pressure".

Taylor zong dat nummer toen hem werd verteld dat Dave terug zou komen, en even later werd de frontman op een brancard naar het podium gebracht. De dokters zetten hem op een stoel en hij pakte zijn microfoon net op tijd voor zijn duet met de drummer. Het was een magisch moment.

2 Hij vervolgde de tour met een gebroken been

Het is duidelijk dat Dave Grohl na die noodlottige show snel naar het ziekenhuis werd gebracht. In de volgende dagen kreeg hij de medische hulp die hij nodig had en werd hij zelfs geopereerd. Nadat hij enigszins hersteld was, besloot hij door te gaan met de Foo Fighters-tour. En om dat te doen, kocht hij een op maat gemaakte troon. De rest van de tour zong hij zittend op de troon, en hij heeft vaak gezegd dat hij tijdens die tour enkele van de beste shows in zijn leven heeft gespeeld.

1 Hij leende de troon aan Axl Rose

De troon maakte iedereen gek, inclusief andere bands die niet helemaal konden geloven dat Dave zoiets zou doen. Het opende de deur voor muzikanten om alternatieven voor hun shows te bedenken, want zoiets kon iedereen overkomen, en dus toen Axl Rose zijn voet brak en besloot dat hij nog steeds de Guns N' Roses en AC/DC-tours wilde doen, had hij geboekt, vroeg hij Dave of hij de troon kon huren. Dave vertelde hem dat hij hem er onmogelijk voor kon aanrekenen en hem het gewoon kon lenen.

"Axl schakelde het uit met Guns N' Roses, toen schakelde hij het uit met AC/DC, en toen werd ik ineens de man naar wie je toekomt als je een ledemaat breekt tijdens een tour, zoals 'Thrones R Us'", grapte Dave erover. Axl was erg dankbaar voor de gunst en zorgde ervoor dat hij iets terug deed. "Hij liet Slash een gitaar voor me kiezen, en hij koos voor mij een Gibson ES 335 Dot uit de vroege jaren '60, wat tot op de dag van vandaag de mooiste gitaar is die ik ooit in mijn leven heb gespeeld. Het was een ongelooflijk vriendelijke en stijlvol gebaar, en ik was erg dankbaar."

Aanbevolen: