7 Marvel-acteurs die op 'The Walking Dead' verschenen

Inhoudsopgave:

7 Marvel-acteurs die op 'The Walking Dead' verschenen
7 Marvel-acteurs die op 'The Walking Dead' verschenen
Anonim

AMC's The Walking Dead heeft fans van over de hele wereld gecharmeerd sinds de release in 2010. Ondanks de recente controverse rond het laatste seizoen, is de fanbase van de show loyaal gebleven en de grote cast overladen met constante lof gedurende de hele serie. jaar. Met een indrukwekkende 12 jaar in de lucht, meerdere spin-offs en zelfs een gloednieuwe fan-favoriete spin-off-show in de maak, is het gemakkelijk om te zien hoe de cast van een dergelijk project steeds groter zou worden met een draaideur van acteurs en actrices in- en uitlopen.

Gedurende het decennium op het scherm hebben kijkers mogelijk verschillende leden van de Walking Dead-cast herkend van andere succesvolle projecten. Een ongebruikelijk veel voorkomende pijplijn die de serie lijkt te hebben, is die van overlevende van de zombie-apocalyps tot Marvel Cinematic Universe-ster. Veel leden van de Walking Dead-cast, oud en nieuw, hebben ook een hoofdrol gespeeld, een cameo gedaan of zelfs maar kort in een Marvel-project verschenen. Dus laten we eens kijken naar enkele beroemde voorbeelden hiervan.

7 Jon Bernthal als Shane Walsh en Frank Castle

Als eerste hebben we de hoofdantagonist van seizoen 1 en 2 van The Walking Dead, Jon Bernthal. Bernthals vertolking van Shane Walsh in de eerste twee seizoenen van het zombiedrama zorgde ervoor dat de acteur bekend werd als de meedogenloze hulpsheriff. Na zijn dood in de twaalfde aflevering van het tweede seizoen van de serie, ontwikkelde Bernthal een zeer succesvolle film- en televisiecarrière. In 2016 werd hij een deel van Marvel in het tweede seizoen van Netflix's Daredevil, waar hij de mantel op zich nam van de wraakzuchtige burgerwacht, Frank Castle, ook bekend als "The Punisher". Nadat hij meteen een favoriet bij de kijkers was geworden, keerde Bernthal's Punisher in 2017 terug naar Netflix in zijn eigen show die twee seizoenen duurde totdat alle Netflix Marvel-shows van het platform werden verwijderd. Desondanks blijven er geruchten circuleren dat de getalenteerde acteur de rol in de toekomst van Marvel zal hernemen.

6 Josh Stewart als achtervolging en pelgrim

Nog een The Punisher-ster die in het Walking Dead-universum is verschenen, is Josh Stewart. Hoewel niet in de hoofdserie, verscheen de 45-jarige acteur in 2012 in de spin-off van de zombie-apocalypswebserie The Walking Dead: Cold Storage. Stewart speelde de hoofdrol van Chase in de webisodes, maar voegde zich nooit bij de cast van de meer mainstream The Walking Dead-serie. Fast forward 7 jaar, Stewart bevond zich in het Netflix Marvel-universum in zijn leidende antagonistrol in seizoen 2 van The Punisher. In de serie speelde Stewart de rol van John Pilgrim, een meedogenloze huurmoordenaar die werd gestuurd naar de leidende antiheld van de serie, Frank Castle (Jon Bernthal).

5 Lauren Ridloff als Connie en Makkari

Vervolgens hebben we een vrij recente toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe, Lauren Ridloff. De actrice trad in november 2021 toe tot het MCU toen ze verscheen in de epische kosmische speelfilm Eternals. In de film portretteerde Ridloff het personage van Makkari, de speedster, die naar de aarde werd gestuurd als onderdeel van een groep onsterfelijke helden die de missie hadden om de mensheid te beschermen en hen te helpen zich te ontwikkelen. De rol in het ensemble maakte Ridloff de allereerste dove superheld in de geschiedenis van Marvel. Voordat Ridloff zich als ruimteheld aantrof, was hij echter bezig met het afweren van zombies als Connie in The Walking Dead. Ridloff begon haar Walking Dead-reis tijdens de vijfde aflevering van het negende seizoen van de serie en zal het doormaken tot de komende seizoensfinale van seizoen 11.

4 Michael Rooker als Merle Dixon en Yondu

Terwijl we het over ruimtehelden hebben, weet onze volgende acteur op de lijst het een en ander over wat het betekent om er een te zijn. Als volgende hebben we Guardians Of The Galaxy's Michael Rooker. Rooker verscheen voor het eerst tijdens de eerste aflevering van de trilogie in 2014 als de hoofdravager, Yondu. Tijdens de film trad hij op als de belangrijkste antagonist voor de lukrake nieuwe groep helden, "The Guardians".

Na zijn verschijning in het tweede deel van de serie, Guardians Of The Galaxy: Volume 2, verloste Rooker's Yondu zichzelf echter als een antiheld en vaderfiguur voor Chris Pratt's Quill. Daarvoor speelde Rooker echter een heel ander personage - Merle Dixon in The Walking Dead. Rooker's redneck-uitbeelding van Merle kwam sporadisch in de eerste drie seizoenen van de serie voor zijn laatste optreden in seizoen 3, aflevering 15.

3 Ross Marquand als Aaron en Red Skull

Vervolgens hebben we nog een andere ruimteschurk die zich ook heeft beziggehouden met de wereld van de post-apocalyptische zombiejacht, Ross Marquand. De in Colorado geboren acteur nam de rol van Red Skull over van Hugo Weaving in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Marquand sprak ook verschillende personages uit in Marvel's recente animatieserie What If…?. Ondanks zijn banden met de gigantische filmfranchise, is Marquand misschien beter bekend om zijn terugkerende rol in The Walking Dead. In de serie portretteert hij het personage van Aaron, met wie het publiek voor het eerst kennismaakte in 2015. Zijn huidige betrokkenheid bij het elfde seizoen van de serie markeert het achtste jaar van Marquand in de show.

2 Danai Gurira als Michonne Hawthorne en Okoye

Als volgende hebben we de felle Wakandan-krijger en de even felle zombiejager, Danai Gurira. In 2012 verscheen de Zimbabwaans-Amerikaanse actrice voor het eerst in The Walking Dead tijdens de dertiende aflevering van het tweede seizoen van de serie. In de serie speelde ze het personage van Michonne Hawthorne en werd ze zelfs een leidende rol naast de iconische Rick Grimes van Andrew Lincoln. Gurira's laatste optreden in de show was in april 2021 tijdens de tweeëntwintigste aflevering van het tiende seizoen waarin ze verschijnt via een flashback. In 2018 verscheen Gurira voor het eerst in de MCU als de onverschrokken Wakandan-krijger Okoye in Black Panther. Ze bleef het personage uitbeelden in Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en What If…?. Na het tragische overlijden van Chadwick Boseman, de leidende man van Black Panther, zijn er zelfs geruchten geweest dat Gurira zelf de mantel van de Wakandan-beschermer op zich zou nemen.

1 Maximiliano Hernández als Bob Lamson en agent Jasper Sitwell

En tot slot, om deze lijst af te ronden, hebben we de in Brooklyn geboren acteur Maximiliano Hernández. Hoewel Hernández alleen kleine personages speelde in zowel The Walking Dead als de MCU, maakte hij nog steeds een gedenkwaardige indruk. Tijdens zijn kortstondige tijd in de zombie-thriller-serie, portretteerde Hernández het karakter van Bob Lamson, zijn eerste verschijning in de zevende aflevering van het vijfde seizoen van de serie, voor zijn dood in de volgende aflevering. In 2011 maakte hij ook zijn eerste verschijning in de MCU als Agent Jasper Sitwell in Thor. Hernández verscheen later in The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Agents Of S. H. I. E. L. D en Avengers: Endgame.

Aanbevolen: