Rangschikking van alle 'Conjuring' Universe-films, op basis van Box Office-inkomsten

Inhoudsopgave:

Rangschikking van alle 'Conjuring' Universe-films, op basis van Box Office-inkomsten
Rangschikking van alle 'Conjuring' Universe-films, op basis van Box Office-inkomsten
Anonim

Het was 2013 en de film The Conjuring van James Wan was net een nieuwe favoriet geworden onder horrorfans. Aanvankelijk begonnen als een eerbetoon aan het paranormale terreurgenre van de jaren zeventig, werd The Conjuring een franchise met een hoog budget, die meer dan acht films omvatte met een totaal van $ 178,5 miljoen aan budget en meer dan $ 2,1 miljard wereldwijde box office bruto. Het overgrote deel van de film vertelt het leven van paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren, gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga, die bizarre zaken in het land oplossen.

Dat gezegd hebbende, het nieuwste deel van de serie, The Devil Made Me Do It, werd vorig jaar net uitgebracht. De nieuwste titel breidt het verhaal uit naar een geheel nieuw niveau, dat zich afspeelt in de jaren tachtig tijdens het beruchte proces tegen Arne Cheyenne Johnson. Zonder al te veel spoilers te geven, hier zijn alle films in het Conjuring-universum, gerangschikt op basis van box office-inkomsten.

8 'The Curse of La Llorona' ($ 123,1 miljoen)

Hoewel The Curse of La Llorona niet noodzakelijkerwijs meer diepte toevoegt aan de verhaallijn van Ed en Lorraine Warren, heeft de film weinig losse banden en een overvloed aan oproepen naar het universum. The Curse of La Llorona, die in het voorjaar van 2019 in première ging, beschrijft de Midden- en Latijns-Amerikaanse folklore over "de huilende vrouw": de legendarische geest van La Llorona komt 's nachts een noodlottig gezin achtervolgen en besluipen.

7 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It' ($ 202 miljoen)

Geïnspireerd door het echte proces van Arne Cheyenne Johnson, pelt The Devil Made Me Do It de gecompliceerde lagen van een man die de persoonlijke verantwoordelijkheid ontkent om zijn huisbaas 22 keer neer te steken omdat de 'duivel' hem ertoe dwong. Hoewel het de derde hoofdaflevering van de franchise was, deed The Devil Made Me Do It het enigszins slecht in vergelijking met zijn voorgangers, voornamelijk vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis. Het werd ook uitgebracht op HBO Max voor een gelijktijdige maand lang.

6 'Annabelle Comes Home' ($ 231,3 miljoen)

Gary Dauberman waagde zich in regierollen met Annabelle Comes Home uit 2019. Het verhaal, geschreven door de regisseur zelf en James Wan, speelt zich af in 1972 wanneer de vervloekte, in beslag genomen pop per ongeluk wordt gewekt door een tiener en haar vriend terwijl ze op de dochter van Ed en Lorraine Warren passen. De film verwelkomde verschillende nieuwe gezichten in de franchise: Madison Iseman (de moderne Jumanji-franchise), Mckenna Grace (Disney's Crash & Bernstein), Katie Sarife (Teen Spirit) en meer.

5 'Annabelle' ($ 257,6 miljoen)

In Annabelle was een man op zoek naar een cadeau voor zijn aanstaande vrouw, totdat hij een vintage pop in een prachtige witte jurk vond. Hij wist niet dat de pop in het verleden een gewelddadige geschiedenis had, waardoor het paar hulp moest zoeken bij sekteleden om de demon op te roepen. De dingen namen natuurlijk een lelijke wending zoals elke horrorfilm zou zijn. Het is een perfecte prequel op de originele 2013's Conjuring, met meer nadruk op het achtergrondverhaal van de beruchte Annabelle-pop.

4 'Annabelle: Creation' ($306,5 miljoen)

Annabelle: Creation neemt het publiek mee terug naar 1955, een jaar waarin de horror begon. Een voormalige speelgoedmaker, Samuel, en zijn vrouw Esther verwelkomden zes weeskinderen om bij hen te wonen. Zonder dat ze het wisten, had het paar hun zevenjarige dochter Annabelle al verloren, maar de zaken namen een lelijkere wending toen een van de kinderen de verboden kamer binnenging en een schijnbaar levende pop vond. Een waar meesterwerk van terreur gedurende zijn 110 minuten looptijd.

3 'The Conjuring' ($ 319,5 miljoen)

The Conjuring, vaak aangekondigd als een van de grootste moderne horrorfilms aller tijden, spant de kroon in de top drie van best verdienende films van de franchise. Het verhaal speelt zich af in 1971 wanneer een gezin onuitsprekelijke en onverklaarbare angsten ervaart in hun nieuwe huis, waarbij Ed en Lorraine komen helpen. Als de eerste film die ooit uit de franchise is uitgebracht, zet The Conjuring het toneel voor potentieel publiek om het lastige universum van Ed en Lorraine Warren te begrijpen.

2 'The Conjuring 2' ($ 321,8 miljoen)

Een rechttoe rechtaan vervolg, The Conjuring 2, gaat verder waar de vorige film was gebleven. De Warrens, nu in Engeland, helpen een ander gezin dat wordt belegerd door een kwaadaardige paranormale activiteit. The Conjuring 2 is gebaseerd op de beruchte Enfield-poltergeist met twee zussen van 11 en 13 jaar oud en is een intense ervaring met een veel vernieuwd en eigentijds beeld. De film laat ons ook kennismaken met de nieuwe schurk in de stad, de non, wat ons bij het volgende punt brengt.

1 'The Nun' ($ 365,6 miljoen)

Chronologisch gezien is The Nun de eerste film van het Conjuring-universum. The Nun speelt zich af in de Socialistische Republiek Roemenië van 1952 en is (letterlijk en visueel zelfs) de donkerste film van de franchise. In tegenstelling tot andere films waarin religieuze prediking wordt bewapend tegen de demon, plaatst The Nun een heilige, religieuze figuur op het voetstuk van het kwaad. Het draait om een priester en een novice die hun leven op het spel zetten om diep in de dood van een jonge non te graven.

Aanbevolen: