Hoeveel spin-offs heeft 'Pretty Little Liars'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel spin-offs heeft 'Pretty Little Liars'?
Hoeveel spin-offs heeft 'Pretty Little Liars'?
Anonim

Pretty Little Liars was ongetwijfeld een van de meest succesvolle tienershows van de jaren 2010. Fans over de hele wereld konden maar geen genoeg krijgen van de avonturen van Spencer, Aria, Hanna en Emily en daarom kreeg de show een paar spin-offs. Natuurlijk is de originele show nog steeds de meest bekende in de franchise, maar sinds het einde van de serie wilden fans graag een succesvol vervolg zien.

Vandaag bekijken we elke spin-off die Pretty Little Liars heeft geproduceerd - en hoe succesvol ze waren. De show die was gebaseerd op de Pretty Little Liars-boekenreeks van Sara Shepard was tenslotte zeker goed genoeg dat het meerdere shows verdiende die het verhaal voortzetten.

6 'Pretty Little Liars' ging in première in 2010

Toen Pretty Little Liars in juni 2010 in première ging, raakten kijkers snel betrokken bij het tienerdrama dat alles had: mysterie, avontuur, liefde, vriendschap en mode. De show kreeg al snel een cultstatus en Troian Bellisario, Lucy Hale, Ashley Benson, Shay Mitchell, Sasha Pieterse en Janel Parrish werden allemaal grote sterren. Hoewel seizoen één van de show gemiddeld maar liefst 2,87 miljoen kijkers had, namen de weergaven af naarmate de nieuwe seizoenen uitkwamen.

5 In 2013 ging de spin-off 'Ravenswood' in première

De eerste spin-off van Pretty Little Liars die in première ging, was het bovennatuurlijke tienerdrama Ravenswood. De show ging in première in oktober 2013 en volgde "vijf vreemden wiens leven met elkaar verweven raakt door een dodelijke vloek." Hoewel Pretty Little Liars niet echt veel bovennatuurlijke elementen bevatte, had deze spin-off dat wel, wat zeker niet logisch was aangezien beide shows zich in hetzelfde universum afspeelden.

Hoewel de show een solide kijkerspubliek had voor de première-aflevering, kon de rest van het seizoen niet worden vergeleken. Pretty Little Liars-ster Tyler Blackburn speelde in de spin-off, maar dat was niet genoeg om de show in de lucht te houden. Na slechts één seizoen werd Ravenswood in februari 2014 geannuleerd.

4 'Pretty Little Liars' eindigde in 2017

Pretty Little Liars liep zeven seizoenen lang voordat de show eindigde in juni 2017. Zoals eerder vermeld, gingen de kijkcijfers van de show omlaag en het lijkt er zeker op dat de schrijvers geen nieuwe ideeën konden bedenken dat werkte met de plot. Er waren tenslotte maar zo vaak dat ze konden onthullen wie 'A' was zonder dat fans het gevoel hadden dat niets meer klopte. De finale zelf werd niet goed ontvangen door de kijkers die met tal van vragen achterbleven. Gelukkig bleef de cast van de show succesvol en sinds Shay Mitchell, Lucy Hale en co. hebben allemaal aan tal van andere projecten gewerkt.

3 In 2019 ging de spin-off 'Pretty Little Liars: The Perfectionists' in première

In maart 2019 ging de tweede spin-off van Pretty Little Liars: The Perfectionists in première. Deze spin-off was losjes gebaseerd op de roman The Perfectionists uit 2014, die ook werd geschreven door Sara Shepard. Hoewel de show een overwegend nieuwe cast had, had deze ook een aantal bekende gezichten van het origineel.

Sasha Pieterse en Janel Parrish hernamen hun rollen als Alison DiLaurentis en Mona Vanderwaal in de spin-off. Hoewel de show twee hoofdpersonages van Pretty Little Liars bevatte, was het nog steeds geen groot succes zoals de originele show. In september 2019 werd ook de tweede spin-offshow na slechts één seizoen geannuleerd.

2 In 2020 kondigde HBO Max de spin-off 'Pretty Little Liars: Original Sin' aan

In september 2020 kondigde de streamingdienst HBO Max aan dat ze een vierde show maken in de Pretty Little Liars-franchise. De titel ervan is Pretty Little Liars: Original Sin en het tienerdrama-mysterie is bedacht door Roberto Aguirre-Sacasa die ook achter de spin-off Ravenswood zat. De cast van de reboot werd aangekondigd in juli 2021, maar de eerste trailer voor de aankomende show moet nog worden vrijgegeven. De opnames van Pretty Little Liars: Original Sin begonnen in augustus 2021 en op het moment van schrijven is er nog geen releasedatum voor het project aangekondigd. De show zal echter naar verwachting ergens in de zomer van 2022 in première gaan op het populaire streamingplatform.

1 'Pretty Little Liars' had twee (kortstondige) spin-offs en één die in de maak is

Hoewel Pretty Little Liars absoluut een van de meest succesvolle tienerdrama's van het afgelopen decennium was, voldeden de spin-offs daarvan niet - althans voorlopig. Zowel Ravenswood als Pretty Little Liars: The Perfectionists werden geannuleerd na slechts één seizoen van 10 afleveringen. Fans verwachten echter dat de aanstaande reboot van HBO Max succesvoller zal zijn, maar het is natuurlijk veel te vroeg om te zeggen. Hoewel de show misschien goed is, is het moeilijk te geloven dat hij net zo lang zou duren als de originele Pretty Little Liars. Het tienerdrama werd tenslotte zeven jaar en 160 afleveringen uitgezonden. Gezien het feit dat fans teleurgesteld waren door twee van de spin-offs van de show, is het veilig om te zeggen dat ze niet te veel verwachten van de komende.

Aanbevolen: