Hoe Pretty Little Liars Original Sin anders is dan Pretty Little Liars

Inhoudsopgave:

Hoe Pretty Little Liars Original Sin anders is dan Pretty Little Liars
Hoe Pretty Little Liars Original Sin anders is dan Pretty Little Liars
Anonim

Pretty Little Liars was een enorm succes voor Freeform, een netwerk van ABC Family. De show begon in 2010 en liep zeven seizoenen voordat hij eindigde in 2017. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige romanreeks, volgt vier meisjes die worden geconfronteerd met de gevaarlijke dreiging van de mysterieuze 'A'. Fans werden meteen verliefd op Pretty Little Liars, en nu, na de mislukte spin-offs Ravenswood en Pretty Little Liars: The Perfectionists, gaat het verhaal verder met Pretty Little Liars: Original Sin.

Pretty Little Liars: Original Sin houdt het geliefde verhaal levend, maar nu komt het met een paar nieuwe wendingen. Het genre is enigszins gewijzigd, waardoor de kijkers een nieuw gevoel van spanning hebben gekregen. Pretty Little Liars: Original Sin is net klaar met zijn eerste seizoen op de streamingdienst HBO Max. Zo is Pretty Little Liars: Original Sin anders dan Pretty Little Liars.

8 Pretty Little Liars: Original Sin Is A Horror Show

Pretty Little Liars, dat het verhaal van tienermeisjes Spencer, Hannah, Aria en Emily volgde, was in de eerste plaats een tienerdrama. Er waren aspecten van misdaadthrillers, met name wanneer 'A' een zet deed tegen de meisjes, maar de show vertrouwde op de relaties tussen de meisjes en hun belangrijke anderen.

De vervolgserie Pretty Little Liars: Original Sin heeft ervoor gekozen om een andere weg in te slaan met het genre. Nu op HBO Max krijgt de show meer mogelijkheden om grenzen te verleggen. In plaats van een tienerdrama neigt de show naar horror. Maia Reficco, die Noa Olivar speelt, vertelde E! Nieuws "dit is een slasher." De show is een eerbetoon aan zoveel iconische slasherfilms uit de jaren 90, maar met een twist uit 2022.”

7 Where Is Pretty Little Liars: Original Sin Set?

De originele show speelde zich af in Rosewood, Pennsylvania, een fictieve stad. De eerste poging tot spin-off van Pretty Little Liars was een paar steden in Ravenswood. In dezelfde trend speelt Pretty Little Liars: Original Sin zich af in Millwood, Pennsylvania, slechts een paar kilometer verder van Rosewood.

Het opwindende aan de locatie is dat Pretty Little Liars: Original Sin naam kan maken in plaats van alleen te vertrouwen op de originele show. De nabijheid van Rosewood opent echter de deur zodat er van alles kan gebeuren en elk oud castlid kan verschijnen.

6 Pretty Little Liars: Original Sin heeft een hele nieuwe cast

De vorige spin-offs van Pretty Little Liars namen een of twee van de cast en probeerden een nieuwe show om hen heen te creëren. Ravenswood had Caleb Rivers, gespeeld door Tyler Blackburn, als middelpunt van de show. Pretty Little Liars: The Perfectionists namen zowel Alison DiLaurentis als Janel Parrish, gespeeld door respectievelijk Sasha Pieterse en Janel Parrish.

Pretty Little Liars: Original Sin begint echter opnieuw. Met alle nieuwe gezichten kan de show zich onderscheiden van de originele inhoud. In de show spelen Bailee Madison, Chandler Kinny, Maia Reficco, Zaria Simone en Malia Pyles.

5 'A' dumpte de hoodie

Pretty Little Liars stond erom bekend dat ze altijd de mysterieuze 'A' in een zwarte hoodie had. Het idee was om 'A' altijd anoniem te laten zijn, maar de cliché-hoodie is volledig gedumpt in de nieuwe vervolgreeks.

Nu is 'A' gruwelijker dan ooit. Om gelijke tred te houden met het nieuwe horrorgenre, is ‘A’ volledig getransformeerd. Terwijl 'A' nog steeds hun identiteit verbergt, doen ze het nu op een zeer gruwelijke manier. ‘A’ draagt een masker dat eruitziet alsof het van mensenhuid is gemaakt. De aanblik is echt beangstigend voor kijkers en de nieuwe leugenaars.

4 Pretty Little Liars: Original Sin Has New Secrets

In de mode van Pretty Little Liars heeft iedereen geheimen over de nieuwe vervolgshow. Het middelpunt van het verhaal is het geheim dat de ouders van de leugenaars al 20 jaar bewaren. Natuurlijk zijn de ouders niet de enigen die geheimen dicht bij hun borst houden. De leugenaars zelf bewaren tal van geheimen, die gedurende het seizoen langzaam worden onthuld.

Gelukkig is Pretty Little Liars: Original Sin niet afhankelijk van een geheime onthulling om het plot vooruit te helpen. De originele show gebruikte alleen de ouders om het verhaal snel vooruit te helpen, maar de nieuwe show is veel slimmer over hun personages en het verhaal. Deze show zal zeker succesvoller zijn dan de andere spin-off pogingen.

3 'A' heeft een betere motivatie

Een probleem dat veel fans hadden met Pretty Little Liars was het verwarrende karakter van de show. Motieven en achtergrondverhalen werden nog steeds toegevoegd, met name voor degenen die als schurken werden beschouwd of mogelijk 'A.’ Pretty Little Liars: Original Sin heeft dat probleem met slechts één seizoen opgelost.

‘A’ heeft vanaf het begin een heel duidelijk motief. Het is duidelijk dat de bedoeling van 'A' is om de meisjes te straffen voor de fouten van hun moeders in het verleden, en er is geen slappe aard voor de reden van hun aanvallen. Dit zorgt ook voor een meer tastbare 'A' in plaats van constant te veranderen wie 'A' is - wat leidde tot veel continuïteitsfouten in de originele show.

2 Pretty Little Liars: erfzonde heeft herkenbare relaties

Een groot probleem dat fans hadden met Pretty Little Liars waren de ongepaste relaties waar de tienermeisjes altijd in leken te zijn. De meest voor de hand liggende van deze relaties was Aria's intieme relatie met haar leraar Ezra Fitz, maar dat was niet de enige ongepaste stel. Er waren meerdere dokters en agenten die relaties aangingen met tieners.

Gelukkig gebruikt Pretty Little Liars: Original Sin deze cliché-taboe-vorm van relaties niet. Alle intieme relaties zijn aangepast aan de leeftijd. Ze zijn ook veel realistischer dan de relaties afgebeeld in de originele show.

1 Pretty Little Liars: Original Sin Is Inclusive

Fans waren het oneens met het feit dat bijna elk karakter van kleur werd gedood of verwijderd uit Pretty Little Liars - behalve Emily Fields. Pretty Little Liars had ook veel kritiek op hun behandeling van de transgemeenschap. LGTBQ+-tekens werden niet als belangrijke tekens behandeld.

Pretty Little Liars: Original Sin heeft al die exclusieve en giftige aspecten geschrapt. De hoofdpersonen roepen degenen op die verkeerd handelen. De show projecteert een positieve boodschap van gerechtigheid en inclusie, specifiek voor mensen van kleur en leden van de LGBTQ+-gemeenschap.

Aanbevolen: