Dit is het enige hoofdcastlid van 'Gilligan's Island' dat vandaag nog leeft

Inhoudsopgave:

Dit is het enige hoofdcastlid van 'Gilligan's Island' dat vandaag nog leeft
Dit is het enige hoofdcastlid van 'Gilligan's Island' dat vandaag nog leeft
Anonim

Gilligan's Island werd in 1964 gecreëerd door Sherwood Schwartz, dezelfde schrijver die The Brady Bunch zou gaan maken. Gilligan's Island was populair toen het oorspronkelijk werd uitgezonden, en het bleef in populariteit groeien lang nadat het uit de lucht was gegaan. Zelfs vandaag wordt het beschouwd als een van de meest invloedrijke sitcoms in de televisiegeschiedenis. Het wordt nog steeds uitgezonden in syndicatie en het blijft een belangrijk cultureel referentiepunt.

Een van de belangrijkste redenen voor het blijvende succes van de show is de hoofdcast, die allemaal een onberispelijke komische timing in hun rollen brachten. Helaas, omdat het zo lang geleden is dat de show werd uitgezonden, zijn veel van de belangrijkste castleden overleden. Bob Denver (Gilligan), Alan Hale Jr. (The Captain), Jim Backus (The Millionaire), Natalie Schafer (The Millionaire's Wife), Russell Johnson (The Professor) en Dawn Wells (Mary Ann) zullen allemaal herinnerd worden voor hun hoofdrollen in deze iconische sitcom.

7 'Gilligan's Island' uitgezonden van 1964 tot 1967

Vanwege het blijvende succes van Gilligan's Island is het moeilijk te geloven dat de iconische sitcom bijna 60 jaar oud is, maar het is waar. Het ging in première in 1964 -- zo lang geleden dat het eerste seizoen in zwart-wit werd gefilmd.

6 Tina Louise speelde Ginger, The Movie Star

Tina Louise, die Ginger speelde (ook bekend als The Movie Star) is het enige hoofdcastlid van Gilligan's Island dat tot op de dag van vandaag nog leeft. Ze werd geboren op 11 februari 1934, wat haar vanaf 2022 88 jaar maakt.

Tina Louise lijkt te zijn gestopt met acteren - haar laatste rol was in de film Tapestry uit 2019 - ze blijft in goede gezondheid, volgens een profiel van oktober 2021 in de New York Post.

5 Tina Louise kreeg de rol bijna niet

Hoewel het tegenwoordig moeilijk voor te stellen is dat iemand anders dan Tina Louise deze iconische rol speelt, was het eigenlijk Hollywood-ster Jayne Mansfield die oorspronkelijk de rol kreeg aangeboden. Mansfield wees de rol echter af en maakte de weg vrij voor Tina Louise.

Interessant genoeg was Tina Louise niet tevreden met de rol om dezelfde redenen waarom Mansfield het afwees: ze vond het niet leuk hoe de rol een bepaald stereotype van de Hollywood-actrice promootte. Louise vertelde de New York Post dat ze het gevoel had dat ze beperkt was tot het spelen van "een Marilyn Monroe-type" in de eerste afleveringen van de show, en nadat Gilligan's Island was geëindigd, zou ze haar ongenoegen uiten dat ze werd getypecast als datzelfde soort personage.

4 Tina Louise vond dat gember spelen slecht was voor haar carrière

In 1958 maakte Tina Louise haar filmdebuut in een film genaamd God's Little Acre, waarvoor ze een Golden Globe Award won voor New Star Of The Year. Ze speelde eind jaren vijftig en begin jaren zestig in verschillende films, evenals in een handvol Broadway-toneelstukken en musicals. Ze leek een grote ster in wording.

Na het einde van Gilligan's Island had Louise echter moeite om de dramatische rollen te krijgen die ze ooit deed. Volgens Gilligan's Island-maker Sherwood Schwartz, "had ze het gevoel dat [Gilligan's Island] haar carrière als dramatische actrice had belemmerd… ze was boos op de show omdat het haar in een stereotype hield."

3 Tina Louise keerde niet terug voor een van de vervolgfilms

Terwijl Gilligan's Island de tv-show eindigde in 1967, kwamen de meeste hoofdrolspelers enkele jaren later weer samen om drie films te maken die op de show waren geïnspireerd. Rescue from Gilligan's Island kwam uit in 1978, The Castaways on Gilligan's Island kwam uit in 1979) en The Harlem Globetrotters on Gilligan's Island kwam uit in 1981. Alle drie de films zijn gemaakt voor televisie.

2 Twee andere actrices vervingen Tina Louise als Ginger

Terwijl Tina Louise Ginger speelde gedurende alle drie de seizoenen van Gilligan's Island, keerde ze niet terug voor een van de Gilligan's Island-films die werden geproduceerd. Actrice Judith Baldwin speelde Ginger in twee van de films en Constance Forslund speelde de rol in de derde film. Baldwin en Forslund leven vandaag allebei, en Forslund is nog steeds een werkende acteur - haar meest recente krediet op IMDb is een korte film uit 2021 getiteld The Trust.

1 Maar Tina Louise hield nog steeds van Ginger speelde

Tina Louise is te zien op 14 augustus 2018 in Los Angeles, CA
Tina Louise is te zien op 14 augustus 2018 in Los Angeles, CA

Tina Louise heeft zeker duidelijk gemaakt dat, hoewel de rol van Ginger een negatieve invloed kan hebben gehad op het soort rol dat ze later in haar carrière werd aangeboden, dit niet betekent dat ze het niet leuk vond om de rol te spelen. Ze vertelde de New York Post dat ze haar rol in de show "geweldig" vond en dat ze dankbaar is dat ze deel heeft uitgemaakt van "de geweldige show waar iedereen van houdt."

Tina Louise bracht veel fans veel vreugde en gelach met haar rol als Ginger op Gilligan's Island, dus het is fijn om te weten dat ze de rol niet kwalijk neemt, ook al heeft ze er spijt van dat ze hem heeft aangenomen.

Aanbevolen: