Wie van de cast van 'Star Trek: The Original Series' leeft nog in 2021?

Inhoudsopgave:

Wie van de cast van 'Star Trek: The Original Series' leeft nog in 2021?
Wie van de cast van 'Star Trek: The Original Series' leeft nog in 2021?
Anonim

Star Trek is misschien meer dan vijftig jaar geleden uitgekomen, maar met de vele films en spin-offs is de franchise nog steeds relevant en kan de impact ervan op de populaire cultuur niet worden buiten beschouwing gelaten. De originele serie kwam uit in 1966 en duurde drie seizoenen, won verschillende onderscheidingen en werd genomineerd voor vele belangrijke prijzen.

Helaas zijn veel mensen die het succes van de originele serie mogelijk hebben gemaakt niet meer op deze aarde. De meesten van hen leidden opmerkelijke levens, en hun personages en hun ongelooflijke talent zullen voor altijd in de harten en geesten van alle Star Trek-fans zijn. Vier van die uitstekende acteurs zijn echter nog steeds bij ons en houden de erfenis van de serie levend.

7 William Shatner

William Shatner is het meest bekend voor het vertolken van Captain James T. Kirk in de originele Star Trek-serie. Hij was een van de weinige leden van de cast die al een succesvolle carrière als acteur had opgebouwd voordat Star Trek ontplofte. Hij werkte in de jaren vijftig in een paar belangrijke films, deed wat theater als student en nam zelfs deel aan een Broadway-productie.

6 Shatner blijft succesvol

Na het verbluffende succes van de serie, bleef hij zijn talent bewijzen met vele andere geweldige projecten, zoals de film Big Bad Mama uit 1974 en de serie Barbary Coast. Hij had ook een carrière als schrijver en producent, dus hij is ongetwijfeld een man met veel talenten. Eerder dit jaar vierde dit ongelooflijke icoon zijn 90e verjaardag. Het maakt niet uit hoeveel tijd er verstrijkt, fans zullen hem altijd liefdevol herinneren als Captain Kirk.

5 Nichelle Nichols

Nyota Uhura was een vertaler en communicatiemedewerker in Star Trek, gespeeld door de geweldige Nichelle Nichols, en ze was een behoorlijk baanbrekend personage in de jaren zestig sinds ze een van de eerste zwarte vrouwen was met hoofdrollen op de Amerikaanse tv. Nichelle was zich altijd bewust van de impact die haar deelname aan Star Trek had, dus had ze goed gebruik gemaakt van haar invloed.

4 Nichols vocht om NASA meer inclusief te maken voor minderheden

Jarenlang werkte ze als vrijwilliger bij NASA om het bureau te helpen om meer inclusief minderheden te worden.

"Er waren geen vrouwen en er waren geen minderheden in het ruimteprogramma -- en dat zou het hele land vertegenwoordigen?" Nichelle zei erover. "Niet in deze tijd. Dat kunnen we absoluut niet hebben. Ik kan daar geen deel van uitmaken." Haar strategie om dat te veranderen was onfeilbaar. "Ik ga je zoveel gekwalificeerde vrouwen en astronauten uit de minderheid brengen voor deze functie dat als je er niet een kiest… iedereen in de kranten in het hele land ervan zal weten. Wetenschap is geen jongensspel, het is geen meisjesspel. spel. Het is ieders spel. Het gaat over waar we zijn en waar we naartoe gaan."

In 1994 bracht ze haar autobiografie uit, Beyond Uhura: Star Trek and Other Memories, waarin ze haar ervaringen met de show en verhalen over haar carrière in het algemeen deelde.

3 George Takei

De meeste mensen zullen zich George Takei herinneren vanwege zijn onvergetelijke vertolking van Hikaru Sulu, de stuurman van de USS Enterprise. Hij begon zijn carrière in de jaren '50 als voice-overacteur, en sommige van zijn kredieten omvatten Rodan en Godzilla Raids Again, maar Star Trek maakte hem tot de superster die hij nu is. Hoewel acteren altijd al een passie van hem was, gebruikt hij het liefst zijn platform voor zijn activisme. Begin jaren 2000 kwam hij uit de kast als homo en is sindsdien een woordvoerder van de LGBTQ+-gemeenschap geworden. Hij zou willen dat hij zich eerder had uitgesproken, vooral omdat hij de Stonewall-rellen had meegemaakt.

2 Takei heeft ook een enorme impact op Hollywood gemaakt

"Ik zag deze jonge mannen en vrouwen campagne voeren voor wat homobevrijding werd genoemd, en alles opgeven - hun banen, carrières en gezinnen - om campagne te voeren voor gelijkheid voor ons. Het was erg moeilijk voor mij", vertelde hij.. "Hier voerde ik campagne voor burgerrechten of de vredesbeweging tijdens de oorlog in Vietnam, maar ik zweeg over het enige onderwerp dat voor mij organisch was, dat was heel persoonlijk. In die periode werd ik gebukt onder dat schuldgevoel en niet meedoen."

Natuurlijk zijn zijn wensen om meer te doen begrijpelijk, maar het was een heel andere tijd en uit de kast komen was op dat moment een groot risico voor hem. Toch is hij erin geslaagd een verschil te maken, en zijn nalatenschap zal zoveel meer omvatten dan alleen zijn prestaties als acteur.

1 W alter Koenig

W alter Koenig werd beroemd met zijn rol als Pavel Chekov, maar hij wist al lang dat hij een filmster zou worden. Ook al was het niet zijn eerste beroepskeuze. Hij ging naar de UCLA en studeerde af met een graad in psychologie, maar hij realiseerde zich al snel dat dit niet was wat hij wilde doen.

"Ik eindigde met een graad in psychologie aan de UCLA en volgde een toneelcursus op de school, gewoon als afleiding", legde W alter uit. "Het bleek dat ik een professor had die erg enthousiast was over wat hij dacht dat ik misschien een bijdrage zou kunnen leveren als acteur. Het was echt met zijn steun en enthousiasme dat … ik terugging naar de toneelschool in plaats van naar de middelbare school te gaan, en toen ik dat deed, bezegelde ik min of meer mijn lot. Ik wist niet dat dat het geval zou zijn, maar op een school zitten die uitsluitend gewijd was aan kunst was de beste tijd die ik ooit heb gehad in een academische omgeving. Toen ik eenmaal op dat pad begon, was het vrijwel vastbesloten, zinken of zwemmen, dat zou in mijn leven gebeuren."

Na Star Trek verscheen hij in de serie Babylon 5, deed wat theaterwerk en ging zelfs terug naar de universiteit, maar dit keer als professor, om les te geven in acteren en regisseren.

Aanbevolen: