De echte reden waarom Doctor Strange in het multiversum van waanzin werd verboden in Saoedi-Arabië

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Doctor Strange in het multiversum van waanzin werd verboden in Saoedi-Arabië
De echte reden waarom Doctor Strange in het multiversum van waanzin werd verboden in Saoedi-Arabië
Anonim

De MCU is bezig zijn algemene verhaal uit te breiden en ploegt vooruit naar een nieuw tijdperk. Fase 4 heeft veel personages en verhaallijnen geïntroduceerd, en vooruitkijkend naar de Multiverse Saga, is het gemakkelijk om te zien dat de franchise klaar is voor een nieuwe periode van welvaart.

Nu is Marvel een wereldwijd merk, maar de franchise is in andere landen in de problemen gekomen. Sommige landen hebben zelfs Marvel-films soms volledig verboden, en dit omvat de nieuwste Doctor Strange-film die eerder dit jaar werd uitgebracht.

Dus, waarom is de film verboden? Laten we eens kijken waarom Multiverse of Madness uit een ander land werd gehouden.

Marvel is een juggernaut-franchise

Marvel geniet momenteel van het leven aan de top van de entertainmentindustrie dankzij meer dan tien jaar succes op het grote en kleine scherm. Zelfs door een paar misstappen zijn ze erin geslaagd een onstuitbare kracht op te bouwen die klaar lijkt voor nog een aantal jaren van succes.

Het begon allemaal in 2008 met Iron Man, een project dat niet zo geweldig was als het was. Die film was een verrassingshit bij de release en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste superheldenfilms aller tijden. De wereld wist niet dat de film plaats zou maken voor het Marvel Cinematic Universe.

In de jaren na Iron Man heeft de franchise verschillende fasen van films en tv-shows losgelaten. De eerste drie fasen vormden de Infinity Saga, waarbij Thanos van de pagina's naar het grote scherm sprong om de Infinity Gauntlet te hanteren.

In de nasleep van de Infinity Saga heeft franchise de basis gelegd voor de Multiverse Sage in fase 4. Met andere woorden, als je dacht dat de dingen eerder wild waren, kun je maar beter je gordel omdoen, want het staat op het punt een heel ander niveau van wild te bereiken.

Hoewel de dingen grotendeels fantastisch zijn geweest voor de mensen bij Marvel, hebben ze wat problemen gehad om hun films in overzeese landen te laten spelen.

Ze hebben films verboden in andere landen

Vorig jaar werd er veel gemaakt over het feit dat Eternals in het buitenland werd verboden vanwege het opnemen van een LGBTQ-personage.

"Eternals hebben ook in 2021 de kassa's in Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar niet gehaald. De reden hiervoor is de afbeelding van een relatie tussen personen van hetzelfde geslacht. De Eternal Phastos heeft een man en kinderen, " Times schreef.

Vorig jaar werd Shang-Chi ook geblokkeerd voor China, omdat "Chinese censoren de film als verre van echte Chinese kunst beschouwden en de release ervan verhinderden", schreef de site.

De site vertelde ook dat Captain Marvel in Pakistan werd verbannen, en merkte op dat "de oorzaak hiervan een patstelling lijkt te zijn in rechtenovereenkomsten."

Over het algemeen heeft Marvel maar een paar van hun films met verboden gekregen, en ze zijn er nog steeds in geslaagd om goed genoeg te presteren.

Eerder dit jaar werd een andere MCU-film geblokkeerd vanuit een territorium, iets dat de studio waarschijnlijk van mijlenver zag aankomen.

Waarom 'Multiverse Of Madness' werd verboden

Dus, waarom werd Multiverse of Madness verboden op een overzeese markt. Nou, het komt grotendeels voort uit de opname van een LGBT-personage.

Disney en de MCU zijn opnieuw in overtreding van de golfcensuur. Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Marvel's langverwachte vervolg op de succesvolle superheldenfilm uit 2016 met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, is verboden in Saoedi-Arabië.

Geruchten begonnen vrijdag vroeg online te komen, en The Hollywood Reporter bevestigde nu officieel de beslissing. THR heeft gehoord dat het verbod ook geldt voor Koeweit, hoewel dit nog niet is bevestigd , schreef The Hollywood Reporter.

Dit was voor velen geen verrassing, aangezien andere films eerder om soortgelijke redenen in dat gebied waren verboden.

De site merkte ook op dat het twistpunt kwam met "het nieuwe vervolg waarin het personage America Chavez (gespeeld door Xochitl Gomez) wordt geïntroduceerd die, volgens haar vertolking in de strips, homo is. Met homoseksualiteit officieel illegaal over de hele wereld Gulf, films die LGBTQ-referenties of -kwesties bevatten, komen vaak niet voorbij de censuur."

Het verlies op die markt was een klap voor de film, maar deed het wereldwijd goed aan de kassa. Zoals het er nu uitziet, heeft Multiverse of Madness meer dan $ 900 miljoen binnengehaald. Het zal misschien niet de felbegeerde grens van $ 1 miljard overschrijden, maar Marvel zal niet klagen over een film van $ 900 miljoen.

Aangezien het MCU veel opener is geworden met de opname van LGBTQ-personages, zullen we waarschijnlijk meer van hun films in andere landen verboden zien worden.

Aanbevolen: