Waarom heeft Netflix 'Cowboy Bebop' na slechts één seizoen geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom heeft Netflix 'Cowboy Bebop' na slechts één seizoen geannuleerd?
Waarom heeft Netflix 'Cowboy Bebop' na slechts één seizoen geannuleerd?
Anonim

Netflix is de grote jongen in de stad als het gaat om streamingplatforms, en terwijl Disney+ en Hulu geweldige inhoud uitpompen, v alt de impact die Netflix heeft gehad niet te ontkennen. Ze kunnen een worstelende netwerkshow nemen en er een hit van maken, en ze kunnen ook originele shows ontwikkelen waar miljoenen verliefd op worden.

Cowboy Bebop was een recente Netflix-release die bedoeld was om de volgende grote hit van de streaminggigant te worden. Slechts een paar weken na de release van de show schopte Netflix het echter naar de stoep, wat een enorme verrassing was voor de fans en de crew die de serie tot leven bracht.

Dus, waarom heeft Netflix Cowboy Bebop in korte tijd afgeschaft? Laten we de aanpassing eens nader bekijken en ontdekken waarom.

'Cowboy Bebop' is een legendarische anime

Cowboy Bebop debuteerde in de tweede helft van de jaren '90 en is een van de meest geliefde animes aller tijden. Het project sloeg in een oogwenk aan en toen het eenmaal voor een wereldwijd publiek was uitgerold, werd het een sensatie.

Uiteindelijk zouden fans een manga-serie, een film en zelfs videogames tot leven zien komen, wat hen hielp hun Cowboy Bebop-fix te krijgen. Hoe geweldig dit ook was, fans hoopten altijd dat er ooit een live-actieserie zou komen.

Nadat een live-actieshow was aangekondigd, konden fans hun opwinding nauwelijks bedwingen. Voeg daar nog aan toe dat John Cho, Mustafa Shakir en Daniella Pineda als hoofdrolspelers werden gecast, en de serie had heel veel potentieel.

De Netflix-aanpassing was een hype

Zeggen dat er veel hype was rond de Netflix-aanpassing van Cowboy Bebop zou een understatement zijn, en het internet stond in vuur en vlam met fans die de show opzwepen. De casting was fenomenaal, de previews zagen er stijlvol uit en de verwachting bereikte een hoogtepunt.

Natuurlijk wordt verwacht dat een show met zoveel potentieel enorme aantallen en lovende kritieken zal opleveren, en wanneer dat gebeurt, staat er een tweede seizoen voor de deur.

John Cho, die als Spike in de show speelde, sprak zelfs over een mogelijk tweede seizoen en wat hij graag zou willen zien, door te zeggen: "Ik hoop dat het vreemder en donkerder wordt. Ik hoop dat altijd om de een of andere reden. Ik wil ook heel graag dat Spike gelukkig is. Dit seizoen was zwaar voor hem. Ik heb wel veel sympathie voor hem gevoeld. Dus ik hoop dat hij een geluksmomentje heeft. Ik voorspel dat het weer een zware weg wordt."

"Echter, ik denk dat het enige dat ik kan zeggen echt abstract is, namelijk: als dit seizoen vers, refrein, couplet, refrein was, zou ik graag de middelste acht raken en iets ongewoons doen en onverwacht, " vervolgde hij.

Helaas, slechts een paar weken na zijn debuut, trok Netflix de stekker uit Cowboy Bebop.

Het werd snel geannuleerd

Dus, waarom werd de langverwachte Cowboy Bebop zo snel geannuleerd na zijn debuut op Netflix? Helaas gingen mensen niet naar de show zoals de streaminggigant had gehoopt, wat leidde tot de snelle annulering.

"Simpel gezegd: Cowboy Bebop werd niet bijzonder goed ontvangen. De Rotten Tomatoes-score van de show is 46% onder critici en 55% onder het publiek. Een RT-score is nooit een ijzersterke maatstaf voor objectieve kwaliteit, maar het is een uitstekende startpunt bij het beoordelen of een tv of film werkt of niet ", schrijft Den of Geek.

Dit moet een enorme klap zijn geweest voor iedereen die bij het project betrokken was, en een enorme klap voor de fans, die enthousiast waren om een live-action versie van een klassieker te zien. Al met al strompelde deze serie de poort uit en krijgt hij nooit de kans om zijn benen eronder te krijgen voor een succesvolle run.

Mustafa Shakir, die Jet Black speelde, postte over de annulering en schreef: "Wat een coole kans toch?! Ik mag Jet Black spelen! Ik zal hem nooit zijn.bij wijze van spreken. Dat is stom voor mij. [Netflix] ging ballen tegen de muur voor ons om het voor elkaar te krijgen. Ze keken echt naar ons uit toen de stront de ventilator raakte. maar uiteindelijk zijn zaken zaken en dit was een groot schip dat veel brandstof nodig had."

Een tweede seizoen van de show had de zaken echt in een wilde richting kunnen brengen, maar helaas zullen fans het nooit te zien krijgen. Gelukkig kunnen ze altijd de klassieker gebruiken en op die manier hun oplossing krijgen.

Aanbevolen: