De echte reden waarom Netflix 'The Baby-Sitters Club' heeft geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Netflix 'The Baby-Sitters Club' heeft geannuleerd
De echte reden waarom Netflix 'The Baby-Sitters Club' heeft geannuleerd
Anonim

Misschien, zoals sommigen hadden verwacht, is Netflix om de een of andere reden doorgegaan met het afschaffen van shows. In januari 2022 begon de streaminggigant met het comedy-drama Gentefied. Slechts een paar dagen later kondigde het ook het einde van Cooking with Paris aan, net toen fans hoopten op een tweede seizoen. Meer recentelijk heeft Netflix aangekondigd dat het The Baby-Sitters Club annuleert. Gebaseerd op een reeks romans van Ann M. Martin, vertelt The Baby-Sitter's Club het verhaal van een groep middelbare schoolvrienden die besluiten hun eigen babysit te openen. bedrijf. Gemaakt door Rachel Shukert, het is een familiedrama gecreëerd door Sophie Grace, Momona Tamada, Shay Rudolph, Malia Baker en veteraan actrice Alicia Silverstone. Gedurende de twee seizoenen oogstte de serie lovende kritieken vanwege de hartverwarmende verhalen en nostalgie. En dus zorgde de beslissing van Netflix om de show te beëindigen voor veel verwarring, waaronder Shukert zelf.

Dus waarom heeft Netflix 'The Baby-Sitters Club' geannuleerd?

Het lijkt erop dat er geen eenvoudig antwoord op deze vraag is. Op het eerste gezicht leek het er nooit op dat de show in gevaar was met de streamer. Critici waren er tenslotte lyrisch over (dat gebeurt bijna zelden) en het verdiende een respectabele aanhang. De show is er al in geslaagd zijn tweede jaar te bereiken. Dus waarom niet gewoon voor de derde keer verlengen?

Zoals Shukert vermoedt, had het iets te maken met de nummers van de show. En in het geval van Netflix betekent dat bijna altijd het aantal kijkers en verschillende andere gerelateerde parameters. Op dat vlak dacht Shukert aanvankelijk dat de serie het zo goed deed als verwacht kon worden.

"Je hebt een telefoontje en ze geven je zeven dagen later nummers en dan 28 dagen later. Onze nummers leken goed", vertelde ze aan Vulture. “Het was wat ze verwachtten. Het kwam aardig in de buurt van wat we vorig seizoen deden, dus ik maakte me niet al te veel zorgen.”

Maar in tegenstelling tot tijdens het vorige seizoen, leek er iets niet in orde. “Het was helemaal begin februari. Het kostte hen veel tijd om te bellen, wat ongebruikelijk is', herinnert Shukert zich. "Netflix kan heel snel de stekker eruit trekken voor dingen waar ze niet mee doorgaan."

Hoewel ze er nooit echt achter is gekomen waarom ze met hun voeten slepen, werd hun annulering uiteindelijk bevestigd. En zo verwoest als Shukert was, was de showrunner in de war. Als de cijfers goed leken, wat is er dan veranderd?

Is deze populaire Koreaanse serie de schuldige?

Het aantal is misschien niet veel veranderd voor Shukert en haar show, maar voor Netflix werden de cijfers plotseling wild. Rond de tijd dat The Baby-Sitters Club in 2021 zijn tweede seizoen uitbracht, introduceerde de streamer de Koreaanse serie Squid Game bij zijn enorme abonneebestand. De show ontplofte.

In een tijdsbestek van 28 dagen sinds de première in september, werd Squid Game maar liefst 1,65 miljard uur bekeken. Slechts een maand na de lancering onthulde de streamer dat de show al door 111 miljoen kijkers is bekeken.

"Vandaag heeft Squid Game onze stoutste dromen doorbroken", zei Minyoung Kim, Netflix's vice-president van content voor Azië-Pacific, zelfs in een interview.

Zulke sterke beoordelingen waren misschien goed nieuws voor de show en streamer, maar niet zozeer voor de show van Shukert, waarvan het tweede seizoen slechts een maand na de Koreaanse hit in première ging. Zoals ze zich realiseerde, liet Squid Game "hen zien hoe gek getallen kunnen worden."

De showrunner voegde toe: "Nummers die vorig jaar volkomen respectabel en succesvol waren, werden plotseling op een andere manier gezien."

Het algoritme heeft mogelijk tegen de show gewerkt

Tegelijkertijd is er de perceptie dat het eigen algoritme van Netflix mogelijk gedeeltelijk heeft geleid tot de ondergang van de show. Terwijl het eerste seizoen van The Baby-Sitters Club profiteerde van goede marketing, konden fans het tweede seizoen vrijwel zelf ontdekken.

"Ik hoorde van zoveel mensen die van seizoen één hielden dat ze niet eens wisten dat seizoen twee was uitgekomen", onthulde Shukert. Het is een probleem dat haar tot op de dag van vandaag met stomheid heeft geslagen.

“Hoe weet het algoritme niet dat je het hele eerste seizoen hebt gekeken en ervan hebt gehouden en laat het je dan meteen seizoen twee zien? Waarom komt dit niet onder de aandacht van mensen die het willen zien?”

Tegelijkertijd zou hetzelfde algoritme naar verluidt abonnees wegtrekken van de show als ze niet tot de doelgroep van de show behoren.

“Een show als deze heeft een enorm nostalgisch potentieel. Mensen die zijn opgegroeid met het lezen van boeken, mensen die kinderen van die leeftijd hebben…' legde Shukert uit. "Maar als je 35 bent, en je hield van de boeken, en je kijkt niet veel YA-dingen of een van de kinderen en familiedingen van Netflix, dan zal Netflix je The Baby-Sitters Club niet laten zien."

Ondertussen onthulde Shukert dat er wat gepraat werd over het verfilmen van The Baby-Sitters Club. Er is ook de mogelijkheid om de show voort te zetten met een andere streamer. Maar zo te zien is dat meer een longshot.

Om te beginnen zouden Shukert en Walden Media, het bedrijf dat de show voor Netflix produceerde, ervoor moeten zorgen dat de streamer zijn rechten op de show opgeeft. En om aan toekomstige seizoenen te kunnen werken, moeten er voor alle talenten nieuwe contracten binnengehaald worden. Alles moet meteen gedaan worden, terwijl de meisjes in de show nog op de juiste leeftijd zijn.

Op dit moment is er een online petitie die probeert de show te redden, zelfs nadat Netflix zijn beslissing al had aangekondigd. Er zijn ook fans die een mogelijke spin-off suggereren. Uiteindelijk lijkt het er echter op dat niets genoeg zou zijn om Netflix van gedachten te doen veranderen.

Aanbevolen: