De subtiele manier waarop Disney's 'gargoyles' rondkwamen met vloekwoorden

Inhoudsopgave:

De subtiele manier waarop Disney's 'gargoyles' rondkwamen met vloekwoorden
De subtiele manier waarop Disney's 'gargoyles' rondkwamen met vloekwoorden
Anonim

Gargoyles is een van de coolste tekenfilms op het kleine scherm, en de show heeft een verbazingwekkende erfenis vol fascinerende feiten achter de schermen. Het heeft superfans voortgebracht en er wordt al jaren gesproken over het maken van een film. Voorlopig zullen fans genoegen moeten nemen met het kijken naar de show op Disney+.

De show is al jaren uit de lucht en mensen blijven het gordijn opentrekken voor meer informatie over de klassieke serie. Een merkwaardig weetje dat naar voren komt, is de manier waarop de schrijvers van de show zich konden verplaatsen door vloekwoorden te gebruiken.

Laten we horen hoe ze het hebben gedaan!

'Gargoyles' is een klassieke Disney-serie

Tijdens de jaren negentig bood Disney Channel een aantal fantastische televisieprogramma's aan die de tand des tijds hebben doorstaan. Het netwerk concurreerde rechtstreeks met Nickelodeon en Cartoon Network, en deze grote opkomst van geweldige shows diende allemaal om het publiek te vermaken. Tijdens dit tijdperk ontketende Disney Gargoyles, een van de best geanimeerde shows aller tijden.

Deze serie was anders dan alles wat in de jaren negentig werd aangeboden, en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een van de meest geniale geanimeerde shows ooit. De eerste paar seizoenen van de show zijn een absolute masterclass van schrijven en animatie, en hoewel de kwaliteit ervan aan het einde afnam, beschouwen de meeste mensen dat laatste seizoen niet als onderdeel van de canon van de show.

Uiteindelijk kregen fans stripboeken op basis van de show, maar niets raakte zo goed als de serie deed toen het in zijn bloei was.

Een belangrijk verkoopargument van de show was natuurlijk de toon, die afweek van al het andere op het netwerk.

'Gargoyles' was donkerder dan andere aanbiedingen

Als er één bepaald ding is dat Gargoyles hielp om zich te onderscheiden van de rest van het aanbod op Disney Channel, dan was het het feit dat deze show veel donkerder van toon was dan de andere aanbiedingen op het netwerk. In een tijd dat het netwerk shows als TaleSpin en Rescue Rangers had om de boel wat lichter te maken, was Gargoyles een geweldig tegenwicht dat kinderen een alternatieve keuze gaf.

De animatie van de show was niet alleen donkerder qua esthetiek, maar er waren ook een aantal serieuze thema's die tijdens de show aan bod kwamen. Een vroege aflevering over wapengeweld is een bijzonder goed voorbeeld van hoeveel donkerder deze show wilde worden dan zijn tegenhangers.

Vanwege het donkerdere karakter van de show hopen en bidden fans dat het uiteindelijk terugkeert. Of dat nu in live-action-formaat is of nog steeds in geanimeerde mode, deze show die op de een of andere manier terugkomt, zou een traktatie zijn voor oude fans.

In een cool stukje trivia uit de serie wisten de schrijvers een slimme manier te vinden om het regelrechte gebruik van vloekwoorden in de show te omzeilen.

Hoe "Jalapeña" vloekwoorden verving

Dus, hoe slaagde Disney erin om het ondenkbare voor elkaar te krijgen en vloekwoorden op Gargoyles te gebruiken? Welnu, het netwerk was in staat om sluw te zijn met het gebruik van het woord "jalapeña", dat voortkomt uit een incident dat plaatsvond in de serie.

Greg Weisman, die aan de show werkte, sprak over de opname van het woord.

"Keith David gebruikte de uitroep "Jalapeña" de hele tijd. Min of meer als vervanging voor Halleluia. Het was een uitdrukking die hij had gekregen van een vrouwelijke jazzzangeres (wiens naam me op dit moment ontgaat - als meestal wel om de een of andere reden), "zei hij.

Na te zijn uitgedaagd om het in het script te krijgen, heeft Weisman het voor elkaar gekregen.

"Kort daarna leverde de arme, onschuldige schrijver/verhaalredacteur Gary Sperling een volkomen normaal script in. Ik heb toen dit hele "Jalapeña" subplot toegevoegd. (Ik moest al deze dingen over roomservice, potten, enz. Toevoegen om het laatste woord in de aflevering te rechtvaardigen.) Ik werd verliefd op het idee. Ik dacht dat het ons eigenlijk een vloekwoord zou geven."

Uiteindelijk werd het personeel het gebruik beu, maar het was een echt slimme manier voor de schrijvers om plezier te hebben met het script, en het werd een uniek onderdeel van de erfenis van de show. Zoals een gebruikte op Reddit opmerkte, werd er een Goliath-speeltje uitgebracht, en het kwam met, je raadt het al, een jalapeño!

Deze grap was een geweldige manier om vloekwoorden te gebruiken, en als deze show ooit terugkeert, kun je maar beter geloven dat deze term ook een comeback zal maken.

Aanbevolen: