Jane Lynch had een hond ontslagen uit de set van haar grootste cultklassieker

Inhoudsopgave:

Jane Lynch had een hond ontslagen uit de set van haar grootste cultklassieker
Jane Lynch had een hond ontslagen uit de set van haar grootste cultklassieker
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Glee het project is waarmee Jane Lynch het meest wordt geassocieerd. Het is ook de show die haar het meeste geld opleverde voor haar indrukwekkende vermogen. Bovendien lag de rol Jane nauw aan het hart. Maar Glee is verre van het enige project waar Jane deel van heeft uitgemaakt. Hoewel ze speelde in een aantal reguliere projecten, zijn een paar van haar films als cult-klassieker neergestreken. Misschien niet meer dan Best In Show, een satirische kijk op hondenshows.

De film uit de jaren 2000, die werd geschreven en geregisseerd door Christopher Guest (die er ook in speelde en getrouwd is met Jamie Lee Curtis) bevat een all-star ensemble met onder meer Bob Balaban, Jennifer Coolidge, Michael McKean, Parker Posey, Fred Willard, en natuurlijk toekomstige Schitt's Creek-sterren Catherine O'Hara en Eugene Levy. Maar de rol van Jane in de film was opmerkelijk. Niet alleen omdat het hilarisch was, maar ook vanwege de verhalen achter de schermen. Vooral hoe ze een van de honden liet afvuren…

Alle acteurs moesten voor de shoot met hun honden trainen

In een fantastisch interview over het maken van de film van The Ringer, onthulde de cast van Best In Show dat ze allemaal van tevoren moesten trainen met hun honden. Ze moesten allemaal bijzonder goed worden in het trainen, begeleiden en presenteren van hun honden om van hun rol in de film te kunnen genieten. Jane Lynch, die leermeester-trainer Christy Cummings speelde, moest uitzonderlijk goed worden. Terwijl ze de hond van Jennifer Coolidge's personage, Rhapsody In White, trainde, was de connectie tussen haar en de hond van vitaal belang.

De meeste acteurs leken een plezierige tijd te hebben om met hun dieren te trainen. Michael Hitchcock werd er bijna perfect in en won een echte hondenshow. Terwijl Jane Lynch's tijdtraining met haar poedel lang niet zo spannend was, nam het een vervelende wending toen ze eenmaal aan de slag was…

Waarom Jane Lynch een hond had en zijn baasje werd ontslagen bij Best In Show

Tijdens hun interview met The Ringer ging de cast van Best In Show in detail over enkele van hun ergste ervaringen met honden en hun baasjes op de set van de film. Maar er was één verhaal op de set dat berucht was onder de cast, zozeer zelfs dat Parker Posey de interviewer vertelde om Jennifer Coolidge te vragen hen te vertellen over de keer dat ze een poedel had ontslagen. De toekomstige ster van White Lotus beweerde echter dat het eigenlijk Jane Lynch was die de grootste problemen had met de poedel.

"De vrouw die deze poedel had, had een kapsel net als haar hond. Zeer strakke, strakke krullen. En ze was een probleem", legde Jane Lynch uit. "We zouden de scène filmen en ze zou tegen me schreeuwen: 'Doe dit niet met de hond! Doe dat niet met de hond!' En ik denk dat ze waarschijnlijk gewoon zeiden: 'Oké, we laten dit los. Het is beter om een andere hond te nemen.'"

De producenten wisten duidelijk dat deze hondenbezitter veel meer problemen had dan de filmproductie nodig had. Ze leidde tenslotte een van de sterren van de film af en viel haar zelfs verbaal aan. Hoewel het enigszins ironisch was dat de cast die gekke hondenbezitters speelde, werd afgeluisterd door echte gekke hondenbezitters, werkte het gewoon niet. Gelukkig voor Jane kregen de hond en de hondengeleider de laars en werd er een nieuwe binnengebracht. Alleen begon deze nieuwe hond ook niet zo goed…

"Ze brachten een hond mee uit Seattle waar ik nog nooit mee had gewerkt, en het eerste wat ze deed was me laten struikelen voor ongeveer 300 figuranten," gaf Jane toe. Maar uiteindelijk bleek deze hond de juiste keuze.

Als er één ding waar is over het filmen van Best In Show, dan is het dat de echte hondenbezitters en mensen in de hondenshowgemeenschap hun werk heel, heel erg serieus nemen. Dat was natuurlijk de grap van de film. Maar de waarheid zorgde voor veel conflicten naast de ervaring van Jane Lynch met een nogal beschermende poedeleigenaar. De hond van Parker Posey en Michael Hitchcock in de film, Beatrice, werd uiteindelijk bekritiseerd door een echte trimmer die nogal harde woorden had over het dier…

"Toen we Beatrice aan het trimmen waren voordat ik een aanval kreeg en naar buiten rende en het speelgoed pakte, zei Busy Bee, Chris [Guest]: 'Ok, we krijgen onze professionele trimmer, die hondenshows heeft gedaan kom eerder langs om je de technieken te herinneren, en hoe je een kam moet vasthouden en zo.'" legde Parker Posey uit. "En we stonden op het punt om de camera te laten draaien, en deze vrouw komt binnen om een opfrisles te geven, en ze begon de hond te bekritiseren. Ze zei: 'Deze hond zal nooit meedoen aan een wedstrijd. Zijn jas is verkeerd. Verkeerde kleur, verkeerde type.' Chris moest zeggen: 'Ok, heel erg bedankt. Laten we nu deze scène opnemen.'"

Er was zelfs een hondeneigenaar die woedend was dat haar hond de fictieve wedstrijd niet had gewonnen, waardoor Christopher Guest zich tot haar wendde en zei: "Je begrijpt dat dit een film is?"

Aanbevolen: