Waarom Ralph Macchio echt 'Cobra Kai' heeft gemaakt

Inhoudsopgave:

Waarom Ralph Macchio echt 'Cobra Kai' heeft gemaakt
Waarom Ralph Macchio echt 'Cobra Kai' heeft gemaakt
Anonim

Een van Ralph Macchio's grootste spijt is dat hij niet een van de beroemdste personages aller tijden speelde. Als hij de rol van Marty McFly in Back To The Future had aangenomen, zou zijn carrière ongetwijfeld een ander parcours hebben afgelegd dan nu het geval is. Dat wil niet zeggen dat Ralph geen geweldige carrière heeft gehad. Maar hij is bijna eeuwig verbonden met The Karate Kid en vervolgens met Cobra Kai. Het is dus geen wonder dat hij aanvankelijk aarzelde om terug te keren naar de rol waarmee hij het meest geassocieerd is geworden voor de populaire Netflix-serie.

Gezien hoe succesvol en geliefd Cobra Kai is geworden, en hoeveel geld het Ralph persoonlijk heeft opgeleverd, lijdt het geen twijfel dat hij enthousiast is om er deel van uit te maken. Maar hij had wel wat overtuigingskracht nodig om het te doen. Dit is waarom Ralph aanvankelijk aarzelde om een rol te spelen in een project dat meer over zijn Karate Kid-concurrent ging dan over hem en waarom hij uiteindelijk besloot om het te doen…

William Zabka hielp Ralph Macchio te overtuigen om Cobra Kai te maken

Hoewel William Zabka's Johnny Lawrence-personage in veel opzichten de drijvende kracht achter Kobra Kai is, wist hij dat de show gewoon niet zou werken zonder Ralph Macchio erbij te betrekken. Tijdens een eye-opening interview met Rotten Tomatoes over de geschiedenis van Cobra Kai, beweerde hij dat de makers van de serie, Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg, hem het eerst benaderden, maar wisten dat de show gebaseerd was op de betrokkenheid van Ralph.

"[Ze nodigen me uit om te lunchen] en de chips komen, en ze vertellen de obers om te vertrekken, en toen was het gewoon een spitfire, zoals de driekoppige draak, gewoon een machinegeweer van informatie. Zoals, 'Ok, hier is het dan. We zijn grote fans van Karate Kid. We houden van je werk. Wij willen dit doen. Het heet Cobra Kai. We hebben de rechten van Karate Kid. Jij bent Johnny Lawrence. Je bent als een slechte sensei, je bent als W alter Matthau in Bad News Bears. Jij wordt de antiheld.' En ik had zoiets van: 'Wat? Je kunt dit niet zomaar gaan doen'", legde William Zabka uit. "Ik heb veel ideeën gekregen. Ik heb bij mezelf gedacht: 'Wat kan ik nog meer doen op een satire-achtige manier?' Omdat ik me nooit kon voorstellen de rechten te krijgen om Johnny Lawrence nog een keer te doen. En nadat The Karate Kid met Jaden Smith uitkwam, had ik het gevoel dat het echt allemaal voorbij was. Zoals, 'Het is verder gegaan.' … Dit, het voelde gewoon goed. En ik zei: 'Wat is de volgende stap?' Ze zeiden: 'Nou, we moeten Ralph Macchio gaan overtuigen.' Ik zei: 'Oké.'"

Vanwege William's betrokkenheid stemde Ralph ermee in om een ontmoeting te hebben met de makers van Cobra Kai in New York, waar ze naar toe vlogen om hem persoonlijk te ontmoeten.

"We hebben meer dan een paar uur doorgebracht", zei Ralph Macchio tegen Rotten Tomatoes."Ze begonnen met praten over de thema's. Ze waren erg gefocust. Ik kon zien dat ze nerveus waren, maar Hayden [Schlossberg] begon meteen en zei: 'Pesten.' Ik zou graag de beelden van hun pitch aan Billy willen hebben om hem te overtuigen, en hun pitch aan mij, omdat ze anders waren. Ze begonnen niet te zeggen: 'We willen het Johnny Lawrence-verhaal over Cobra Kai doen en hem de held van het verhaal.' Ze begonnen over thema's te praten, dus geef ze de eer. Ze hebben geweldig werk geleverd. Ze waren ook heel goed thuis in wat ze wilden doen, de invalshoek. En ze vertelden me de titel van de show. Ze probeerden niet zeggen: 'Oh, dat zal het niet zijn.' Ik wist wat het was."

Een van Ralph Macchio's grootste zorgen over Cobra Kai was het gebrek aan komedie

Terwijl Ralph beweert dat hij onder de indruk was van de pitch die hij kreeg van de makers van Cobra Kai, zei hij dat hij bezorgd was over het gebrek aan komedie. Karate Kid had tenslotte zijn charmante momenten van pure hilariteit.

"Mijn grootste vraag was dat ze het als een komedie presenteerden. Ik zei: 'Nou, waar is het grappige? Wat is de toon?' Dat was de belangrijkste vraag, en waar zijn de Miyagi-ismen, en hoe wordt dat erin verweven? Want als dat niet zo is, dan ben ik niet geïnteresseerd", gaf Ralph toe. "Ik moet het evenwicht hebben, als je wilt, over de hele linie van het Karate Kid-universum, ook al is de invalshoek van het Johnny Lawrence-verhaal super slim."

Dit waren vragen die de makers van Cobra Kai enigszins verwachtten. Maar afgezien van het verwerken van het in het stuk, is hun geschiedenis in komedie wat Ralph ervan overtuigde dat zijn zorgen werden verzacht. Uiteindelijk is dit wat Ralph overtuigde om de show te maken…

"Ik voelde dat [Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg] de jongens waren. Ik wist van Hot Tub Time Machine en Harold en Kumar dat ze [de humor] kenden. Ik geloofde dat ze konden schrijven voor een jonge generatie en humor en geweldige tienerdialogen, waarvan ik vond dat het heel belangrijk was voor de show om dat te hebben, "legde Ralph uit."Ik moest het allemaal verwerken, maar ik geloofde dat zij de jongens waren. Ze wilden de show maken die de fans wilden zien, omdat het die kinderen waren."

Aanbevolen: