De waarheid over het casten van 'Orange Is The New Black

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Orange Is The New Black
De waarheid over het casten van 'Orange Is The New Black
Anonim

De waarheid is dat Katie Holmes schokkend dicht bij de hoofdrol kwam in Orange Is The New Black. Het Netflix-gevangenisdramedy, gemaakt door Jenji Kohan, zou zeker een andere show zijn geweest als het een andere cast had gehad. Terwijl fans zich afvragen waar een deel van de cast van Orange Is The New Black is verdwenen, zijn andere acteurs enorm gestegen nadat de show van zeven seizoenen ten einde was.

Ongeacht hun carrièresucces buiten de Netflix-serie, het lijdt geen twijfel dat Taylor Schilling, Laura Prepon, Michael Harney, Uzo Aduba en Lauren Lapkus de show hebben gemaakt tot wat het was. Maar de castingreis was een nachtmerrie. Gelukkig vonden Jenji en haar team de juiste cast van diverse vrouwen om dit verhaal tot leven te brengen. Hier is hoe het gebeurde …

Niemand wilde in het oranje zijn, is eerst het nieuwe zwart

Hoe goed een script ook is, en Jenji Kohan's pilot voor Orange Is The New Black was uitstekend, een show kan gemakkelijk ter plekke sterven als hij verkeerd wordt gegoten. Netflix en hun hoofd van de ontwikkeling voor originele inhoud, Cindy Holland, hebben veel gegokt op de show. Hoewel Jenji helemaal weg was van Weeds, waren ze nog in hun begindagen met originele inhoud en hadden ze net een ongehoorde bestelling van 13 afleveringen uitgedeeld. Hier werd veel op gereden. Om het nog moeilijker te maken, gaven grote acteurs links en rechts de show door vanwege de inhoud van de show. Niemand dacht dat het een hit zou worden en het was gewoon te schandalig voor veel acteurs.

"Mensen kwamen voorbij. Dat eerste seizoen was veel smeken. Niemand wist wat dit was," vertelde Jen Euston, de casting director, aan The Hollywood Reporter in een mondelinge geschiedenis van de totstandkoming van de show."Piper was de moeilijkste rol om te casten. Jenji zei dat ze een eenhoorn nodig had, en ik had niemand. Ik was de hele piloot op zoek naar Piper en heb haar pas twee weken daarvoor gecast."

Dit is het moment waarop Jen en de crew Katie Holmes en Kate Hudson ontmoetten. Maar het was voor geen van beiden goed. Tegelijkertijd volgde Jen Taylor Schilling die de leiding had gehad in de kortstondige Mercy en in Ben Affleck's Argo. Jen en Jeni waren meteen verliefd op Taylor en geloofden dat zij de perfecte persoon was om Piper te spelen.

Niet lang daarvoor kwam Laura Prepon van That '70s Show bekendheid binnen om voor te lezen voor Piper. Maar Jenji geloofde niet dat ze het type persoon zou zijn dat "bang" zou zijn om in de gevangenis te zitten. Dit is hoe ze werd gecast als Alex Vause.

"Veel van de meisjes lazen voor andere personages. Toen ik Alex las, dacht ik: 'Dit is veel logischer.' Toen Taylor en ik samen lazen, was het die X-factor die je nooit kunt verklaren", zei Laura Prepon tegen The Hollywood Reporter."Toen ik wegging, dacht ik: 'Dat was geweldig en speciaal.' Ik kreeg het telefoontje en verhuisde drie dagen later naar New York."

Natasha Lyonne, Uzo Aduba, Yael Stone en Lea Delaria lezen allemaal voor verschillende karakters

Net als Laura deden Natasha Lyonne (die Nicky speelde) en Yael Stone (die Lorna speelde) allebei auditie voor verschillende personages voordat ze hun rol kregen. Hetzelfde gold voor Uzo Abuda (die Crazy Eyes speelde), die dacht dat ze de kleinere rol van Janae zou spelen. Alleen, Uzo dacht absoluut niet dat ze de rol zou krijgen omdat ze ongelooflijk laat was voor haar auditie.

"Ik liep de auditie uit met de gedachte dat ik het niet zou halen omdat ik 25 minuten te laat was en dat dit mijn 99e 'nee' zou zijn. In mijn hart stopte ik die dag met acteren', legde Uzo Abuba uit. "Toen mijn manager en agent belden en zeiden: 'Herinner je je de rol waarvoor je auditie hebt gedaan?' Ik zei: 'Ja, de rol van Janae, de baanster.' Ze zeiden: 'Je hebt het niet begrepen, maar ze willen je graag een ander deel aanbieden.'"

Net als de rest van de vrouwen kwam Lea Delaria (Big Boo) ook binnen om te lezen voor een ander personage dan ze uiteindelijk speelde. Eerst werd ze gevraagd om te lezen voor een bewaker, daarna voor Anita DeMarco (de rol van Lin Tucci). Maar zelfs haar manager wist dat de rol niet goed voor haar was. Lea was hier woedend over en dreigde ermee te stoppen met de showbusiness, volgens haar interview met The Hollywood Reporter. Gelukkig schreef Jenji Big Boo voor haar en veranderde haar leven voor altijd.

Hoewel castingdirector Jen Euston niet goed wist waar ze alle getalenteerde vrouwen moest plaatsen die binnenkwamen om de rollen voor te lezen, wist ze dat ze een assortiment sterren in de maak had.

"Jen bracht mensen met karbonades binnen en de bank was zo diep", legde Jeni Kohan uit. "Dit waren mensen die lange tijd onderbenut waren omdat ze in New York waren of theater hadden gedaan. We hadden dat vertrouwen dat we iemand van de hoek konden plukken en dat ze de gelegenheid aankonden."

"Diversiteit kan veel dingen betekenen. Het was meer dan etniciteit. Het was in typen - karakteracteurs, vrouwen die niet flinterdun waren, vrouwen die niet 'mooi' waren," zei Jen Euston. "De voldoening om veel theateractrices of actrices die ik al jaren ken in rollen te krijgen die niet alleen 'Verpleegster nr. 1' waren - rollen met namen, geschiedenis en bogen die vaste series werden - ik ben nooit gevraagd om dat eerder te casten."

Aanbevolen: