Downton Abbey was voor veel castleden een 'nachtmerrie' om te filmen

Inhoudsopgave:

Downton Abbey was voor veel castleden een 'nachtmerrie' om te filmen
Downton Abbey was voor veel castleden een 'nachtmerrie' om te filmen
Anonim

Nadat de eerste aflevering van Downtown Abbey in 2010 in première ging, duurde het niet lang voordat de show een enorme sensatie werd over de hele wereld. Als gevolg hiervan kon Downtown Abbey een zeer toegewijde fanbase opbouwen, bestaande uit mensen die geen genoeg kunnen krijgen van de serie. Helaas, in tegenstelling tot sommige shows die te lang blijven hangen, kwamen de tv-shows van Downtown Abbey echter na slechts 52 afleveringen tot een einde.

Gelukkig voor fans van Downtown Abbey is de show nieuw leven ingeblazen in een nieuwe vorm. Immers, enkele jaren nadat de laatste aflevering van de show was uitgezonden, werden in 2019 en 2022 een paar filmfollow-ups uitgebracht. Hoewel toegewijden van Downtown Abbey dolblij waren om het in welke vorm dan ook terug te zien, lijkt het mogelijk dat acteurs die bij de show horen, hebben zich misschien anders gevoeld. Er is tenslotte onthuld dat sommige mensen die in Downtown Abbey speelden, het een "nachtmerrie" vonden om eraan te werken.

Maggie Smith had wat klachten over haar Downtown Abbey-ervaring

Tijdens haar legendarische carrière heeft Maggie Smith veel opmerkelijke rollen gekregen. Als gevolg van al het succes dat ze heeft genoten, kunnen we gerust stellen dat Smith een buitengewoon rijk persoon is. Bovendien lijkt het duidelijk dat Smith het soort acteur is waar vrijwel iedereen mee wil werken, wat betekent dat ze kieskeurig kan zijn over de rollen die ze vervult. Ondanks dat, als Smith eenmaal instemt met een rol die veel voor haar fans betekent, zou het moeilijk voor haar zijn om van hen weg te lopen. Met dat in gedachten is het logisch dat Smith, toen ze in 2019 met ES Magazine sprak, toegaf dat ze niet veel plezier beleefde aan de hoofdrol in Downtown Abbey en Harry Potter.

“Het leek eeuwen te duren om weg te komen van lichte komedie. Ik ben erg dankbaar voor het werk in Potter en inderdaad Downton, maar het was niet wat je bevredigend zou noemen. Ik had niet echt het gevoel dat ik in die dingen acteerde.” Hoewel het leuk is om te weten dat Smith haar Potter- en Downtown Abbey-rollen op zijn minst waardeert, zal het voor velen waarschijnlijk als een schok komen dat ze geen voldoening uit die rollen haalde. Haar kijk op haar beroemdste tv-rol is echter logischer als je hoort dat Smith echt last had van één aspect van de hoofdrol in Downtown Abbey.

Gedurende de geschiedenis van Downtown Abbey heeft Maggie Smith Violet Crawley tot leven gebracht en heeft Penelope Wilton Isobel Crawley geportretteerd. Tijdens verschillende scènes die de twee acteurs hebben gedeeld, waren hun personages te zien met thee en cake. Het bleek dat Wilton ooit onthulde dat zij en Smith het beu waren om steeds weer dezelfde fruitcake op de set te moeten eten. "We krijgen elke keer dat we samen thee drinken hetzelfde stuk fruitcake. We vroegen onlangs om wisselgeld, maar kregen te horen 'nou, dit is wat ze zouden hebben gegeten'."

Hoewel sommige mensen met hun ogen rollen naar goedbetaalde acteurs die klagen dat ze cake moeten eten, is er iets dat ze misschien vergeten. Hoewel sommige mensen dol zijn op fruitcake, kan de overgrote meerderheid van de mensen er niet tegen. Als de meeste mensen op het werk gedwongen zouden worden om iets te eten wat ze echt niet lekker vinden, zou dat hen ook frustreren. Geen wonder dat Maggie Smith heeft toegegeven dat ze Downtown Abbey nog nooit heeft gezien.

Het dragen van hun Downtown Abbey-kostuums was een "nachtmerrie" voor veel van de sterren van de show

Wanneer de meeste mensen denken aan de show Downtown Abbey, zijn er een paar dingen die als eerste in je opkomen, waaronder de fascinerende personages en dramatische verhaallijnen van de show. Natuurlijk behoren de ongelooflijke locaties en kostuums van de show ook tot de meest opvallende visitekaartjes. Het blijkt echter dat, hoewel veel fans van Downtown Abbey het leuk vonden om de ongelooflijke kostuums van de show te zien, veel van de sterren er niet tegen konden om ze te dragen. Susannah Buxton, hoofdkostuumontwerper van Downtown Abbey, vertelde The Mirror dat de korsetten die tijdens het eerste seizoen werden gedragen een beproeving waren om aan te hebben.

“In de eerste serie droegen ze die echt strakke, zware, S-vormige korsetten en ze hadden echte problemen. Het is een nachtmerrie voor die arme dingen. Ze waren erg, erg ongemakkelijk. Je moet ze leren dragen, en dat zijn de meisjes natuurlijk niet gewend. Het waren zo hechte castleden die er niet eens van konden eten.

Aanbevolen: