De verlaten Johnny Depp-film die een nachtmerrie was om te filmen

Inhoudsopgave:

De verlaten Johnny Depp-film die een nachtmerrie was om te filmen
De verlaten Johnny Depp-film die een nachtmerrie was om te filmen
Anonim

Filmsets zijn moeilijke plekken om te functioneren, omdat er veel bewegende stukken zijn. Dingen worden verhit, de druk neemt toe en verwondingen kunnen in een oogwenk gebeuren. Daarom is het vanzelfsprekend dat het afronden van een project geweldig moet voelen voor alle betrokkenen.

Jaren geleden was Johnny Depp gehecht aan de hoofdrol in een film die al jaren in ontwikkeling was. Depp was al een ster, maar de productie van deze film was een nachtmerrie en alles werd snel stilgelegd.

Laten we terugkijken op deze nachtmerrieachtige productie.

Johnny Depp is een enorme ster

Als je kijkt naar het landschap van populaire acteurs in Hollywood van vandaag, zijn er niet veel die op hetzelfde niveau zitten als Johnny Depp. De man is al sinds de jaren 90 een grote filmster en dankzij de bereidheid om vreemde karakters aan te nemen, maakte Depp naam en werd hij een legende van de filmindustrie.

Televisie was erg aardig voor een jonge Johnny Depp in de jaren 80, toen zijn tijd op 21 Jump Street zijn carrière lanceerde. Hij deed filmwerk in de jaren 80, met name in Nightmare on Elm Street, maar in het volgende decennium maakte hij echt grote sprongen op het grote scherm.

Tijdens de jaren 90 en daarna verdiende Depp miljoenen terwijl hij geweldige optredens leverde. Hij speelde in films als Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Blow en Alice in Wonderland. Opdat we zijn iconische Pirates of the Caribbean-franchise niet vergeten, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar dankzij zijn geweldige vertolking van Captain Jack Sparrow in de eerste film van de franchise.

Dankzij zijn succes hebben studio's jarenlang geprobeerd om Depp aan boord te krijgen van hun grootste projecten. Op een gegeven moment tekende Johnny Depp aan boord om te schitteren in een Terry Gilliam-film die al jaren in de maak was.

Hij werkte aan 'The Man Who Killed Don Quichot'

Johnny Depp In Don Quichot
Johnny Depp In Don Quichot

In 2000 begonnen Johnny Depp en anderen hun tijd aan Terry Gilliam's The Man Who Killed Don Quixote, en er was veel hype voor het project. Naast Depp waren Jean Rochefort, Vanessa Paradis, Miranda Richardson en meer. Er was veel talent aan boord en filmfans waren geïnteresseerd.

Op dit punt was het project zelf al meer dan een decennium in de maak. Volgens de BBC, "kwam Gilliam in 1989 op het idee van een bewerking op groot scherm van Miguel de Cervantes' historische roman. ("En toen moest ik het boek lezen", zegt hij.) Hij is nooit in staat geweest om de idee, deels omdat hij en Quichot gelijkgestemden zijn."

Het was verbazingwekkend dat Gilliam eindelijk de financiering voor zijn passieproject binnenhaalde, en eindelijk zou hij eindelijk zijn visie op het verhaal naar het grote scherm brengen. Helaas zouden dingen tijdens de productie snel ontrafeld worden, en velen beschouwen die beruchte productiedagen als vervloekt.

Productie was een ramp

Filmproductie van Don Quichot
Filmproductie van Don Quichot

Productie is altijd zwaar, maar zo erg kon het toch niet zijn? Zet je schrap, want deze korte productie was een wilde rit.

Zoals de BBC opmerkt: "Terwijl Gilliam zich voorbereidt om te beginnen met filmen, merkt hij dat hij zijn acteurs niet tegelijkertijd op dezelfde plaats of zelfs in hetzelfde land kan krijgen. geluidspodium dat hij heeft geboekt, is eigenlijk een echoey, semi-vervallen pakhuis. Zijn eerste assistent-regisseur, Philip Patterson, verklaart dat de film "absoluut en totaal in de war is". En dat is voordat de problemen echt beginnen."

De start van de productie werd ontsierd door een nabijgelegen bombardement dat enorme problemen veroorzaakte met het vastleggen van geluid tijdens het filmen. Slecht begin, toch? Nou, de volgende dag werd het nog erger toen een enorme storm toesloeg en alle uitrusting van Gilliam in een oogwenk wegspoelde.

Vervolgens, zoals de BBC schreef: "De volgende twee dagen werden in beslag genomen door uitdrogende rekwisieten en het uitzoeken hoe de drastische verandering in de omgeving te verbergen: het drassige zand had nu een heel andere kleur dan het was. was eerder in de week geweest."

De hoofdrolspeler, Jean Rochefort, liep de volgende dag tijdens het filmen twee hernia's in zijn rug op, en hij had medische hulp en doktersbezoek nodig in Parijs. Vanaf dat moment werd de productie stopgezet en was deze vervloekte film zo goed als gedaan.

Uiteindelijk werd de film, met een heel andere cast, eindelijk voltooid en werd in 2018 uitgebracht. Het leverde niet veel geld op, maar voor Gilliam moet het een enorm gewicht hebben gekost om de film af te krijgen van zijn rug.

Aanbevolen: