Waarom werd 'American Gods' geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom werd 'American Gods' geannuleerd?
Waarom werd 'American Gods' geannuleerd?
Anonim

Aanpassingen zijn niet zeker op het grote of kleine scherm, maar als ze goed worden gedaan, kunnen ze jarenlang gedijen. Kijk maar eens wat de James Bond-films in de loop van tientallen jaren hebben kunnen doen.

American Gods was een Neil Gaiman-bewerking met heel veel potentieel. Gaiman is een geweldige schrijver die net zo grappig is op sociale media, en dit was een populair verhaal van hem. Tot niemands verrassing ging de show van start en had aanvankelijk twee solide seizoenen.

Er was veel anticipatie op wat er in seizoen drie zou komen, en toen het eenmaal zover was, maakten fans zich op voor een vierde seizoen. Helaas heeft Starz de stekker uit de show getrokken en hebben we de details over de annulering hieronder.

'American Gods' was een succes op tv

In 2017 rolde Starz American Gods uit voor wachtend publiek, en eindelijk was de Neil Gaiman-aanpassing eindelijk op het kleine scherm. Het duurde jaren om het project van de grond te krijgen en fans waren klaar om te zien of de show de goederen kon leveren.

Met een geweldige cast van artiesten, waaronder namen als Ricky Whittle en Emily Browning, gingen American Gods met zijn eerstejaarsseizoen van start. Fans hielden van wat de show op tafel bracht, en in een mum van tijd werd een tweede seizoen in productie genomen.

Drie seizoenen en 26 afleveringen hebben American Gods zijn best gedaan om een meeslepend verhaal te weven voor een klein schermpubliek. Er was veel discussie in het fandom over de problemen van de show met het algemene verhaal, maar aan het eind van de dag wilden mensen nog steeds zien hoe de dingen zouden verlopen.

Seizoen drie opende de deur naar een heleboel nieuwe mogelijkheden, maar de serie kreeg de boot van Starz.

American Gods werd geannuleerd na 4 seizoenen

In maart 2021 werd aangekondigd dat American Gods na drie seizoenen zou eindigen op het kleine scherm.

Starz heeft een verklaring uitgegeven aan The Hollywood Reporter, waarin staat: "American Gods zal niet terugkeren voor een vierde seizoen. Iedereen bij Starz is de toegewijde cast en crew en onze partners bij Fremantle dankbaar die auteur en uitvoerend producent meebrachten Neil Gaiman's altijd relevante levensverhaal dat spreekt tot het culturele klimaat van ons land."

Dit nieuws kwam als een grote klap voor fans van de show, die verwachtten dat er nog een seizoen uitgezonden zou worden.

Volgens schrijver Neil Gaiman is de serie echter nog niet officieel dood.

"Het is zeker niet dood. Ik ben het team van Starz dankbaar voor de reis van de Amerikaanse goden tot nu toe. Fremantle (die AG maakt) zijn vastbesloten om het verhaal dat in aflevering één begon af te maken, en op dit moment zijn we Ze wachten allemaal gewoon af welke weg vooruit het beste is en met wie het zal zijn", plaatste hij op sociale media.

Fremantle heeft ook gezegd dat ze de serie willen voortzetten.

Fremantle is toegewijd aan het voltooien van de epische reis die American Gods is, een van de meest inclusieve series op tv met de meest geweldige fans over de hele wereld. Met Neil Gaiman en deze fantastische cast en crew onderzoeken we alle opties om ga door met het vertellen van dit prachtige verhaal', zeiden ze.

Het is duidelijk dat fans nauwlettend in de gaten houden hoe de zaken uit de hand lopen. Voor nu kunnen we kijken waarom de show werd stopgezet.

Afnemende kijkcijfers was de belangrijkste reden voor het abrupte einde van 'American Gods'

Dus, waarom werd American Gods van het kleine scherm gerukt na een aantal seizoenen te hebben uitgezonden? Welnu, er waren verschillende factoren die een rol speelden, waaronder de afnemende kijkcijfers van de show.

"De beslissing, volgens bronnen, was gebaseerd op de matige kijkcijfers van het drama en komt een week na de finale van seizoen drie van de show. Seizoen drie - dat in januari terugkeerde na meer dan anderhalf jaar uit de lucht te zijn geweest te midden van pandemie en creatieve vertragingen - zag de beoordelingen 65 procent glijden over meerdere platforms in vergelijking met seizoen één, "schrijft The Hollywood Reporter.

Er waren ook verschillende factoren achter de schermen die de show beïnvloedden. De serie "had vier showrunners in drie seizoenen", en had op een gegeven moment ook te maken met een "snel escalerend budget", aldus The Hollywood Reporter. Opdat we het ontslag van Orlando Jones niet vergeten, die te horen kreeg dat zijn personage de 'verkeerde boodschap voor Black America' stuurde.

Er gebeurt veel buiten de camera's, en in combinatie met de daling van de kijkcijfers, is het gemakkelijk in te zien waarom American Gods uit het netwerk is gerukt.

Fans zullen moeten afwachten of seizoen vier op een ander netwerk terechtkomt, en als dat het geval is, dan zal het hopelijk de tweede keer beter gaan.

Aanbevolen: