De waarheid over het casten van Nickelodeon's 'Rugrats

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van Nickelodeon's 'Rugrats
De waarheid over het casten van Nickelodeon's 'Rugrats
Anonim

Rugrats behoort zonder twijfel tot de beste animatieprogramma's van Nickelodeon uit de jaren negentig. In tegenstelling tot sommige andere Nickelodeon-series uit dat decennium, zoals hun spelshow GUTS, leidde Rugrats een zeer vruchtbaar leven als een langlopend intellectueel eigendom. Afgezien van hun hoofdserie, heeft Rugrats meerdere speelfilms, videogames, spin-off-series en zelfs een nieuwe reboot geïnspireerd. Er is duidelijk nog een hoop leven over in dit transgenerationele programma.

Gezien de verdienkracht die Rugrats heeft, is de originele cast van de serie waarschijnlijk enthousiast om er deel van uit te maken. Het succes van de show van Arlene Klasky, Gabor Csupo en Paul Germain was echt afhankelijk van twee dingen: het verhaal en de cast. Het eerste was iets waar de makers en schrijvers echt veel tijd aan besteedden om het goed te krijgen. Maar hoe zit het met de cast? Hoe kwamen ze aan hun baan in de veelgeprezen animatieserie?

Wie speelt Tommy Pickles In Rugrats?

Het concept van de serie ging eigenlijk over het zien van de wereld door de ogen van een baby. En in Rugrats is die baby Tommy Pickles. Het personage dat E. G. Dagelijks zo mooi tot leven gebracht. E. G. is een van de meest productieve stemacteurs in het hele bedrijf. Gedurende haar immense carrière heeft ze een scala aan stemmen aangepakt, waaronder in projecten als Curious George, The Powerpuff Girls, The New Woody Woodpecker Show en Recess. Maar Tommy Pickles spelen in de originele serie Rugrats, evenals de films, vernieuwingen en vervolgseries All Grown Up! is haar belangrijkste claim op roem.

"Rugrats was een van mijn eerste voice-over-audities, dus ik wist niet zo goed waarmee ik het moest vergelijken", E. G. Daily gezegd in een mondelinge geschiedenis van Rugrats door Decider."Ze vervingen eigenlijk het meisje dat ze in de pilot hadden gebruikt. Dus ik moest binnenkomen en de eerste paar afleveringen opnieuw dubben en toen… dat was het. Ik had er helemaal geen verwachtingen van. Het was een soort van, 'Oh, cool. Ik heb deze baan geboekt' "Pas toen we de show begonnen te doen, zagen we hoe briljant het was."

Na de pilot besloten de schrijvers om het personage van Tommy Pickles helemaal te herschrijven en opnieuw te bewerken. Dit hield onder meer in dat hij meer een avonturier werd. Uiteindelijk was het personage dat ze creëerden er een dat E. G. had eigenlijk haar hele leven gewacht om te spelen.

"Toen ze me de claymation lieten zien, was de eerste stem die uit me kwam deze stem die ik mijn hele leven had geoefend en die de juiste soort stem was voor die 'look'. Het werkte gewoon", E. G. voortgezet. "Het was een stem die ik begon te ontwikkelen toen ik een klein meisje was. Het was gewoon een klein jongenskarakter dat in mij leefde dat ik ontwikkelde en niet afgeleid was van iets in het bijzonder. Ik weet niet waarom. Gewoon jongensstemmen, alles jongens is gewoon heel gemakkelijk voor mij."

Het lijdt geen twijfel dat E. G. is toegewijd aan de rol van Tommy sinds ze voor het eerst werd ingehuurd om hem te stemmen in 1991. Er is eigenlijk geen Rugrats-project geweest waaraan ze heeft deelgenomen… zelfs toen ze aan het bevallen was.

"Ik was aan het bevallen tijdens een aflevering van Rugrats. Letterlijk, ik was aan het opnemen en ik was zwanger en ik zou een regel schrijven, en zou zeggen, 'HOLD, PLEASE!' en heb een wee. En het was als, 'Uggggh! … Oké, klaar.' En toen waren het de ingenieurs die zouden zeggen: 'Je hebt veel weeën.' Ik dacht dat ik nog niet echt aan het bevallen was en uiteindelijk kreeg ik later die avond weeën. Dus ze hebben me op tape terwijl ik weeën terwijl ik Tommy doe. Ik heb geen idee welke aflevering het was."

Tommy's ouders en zijn aartsvijand Angelica casten

In het interview met Decider gaf Melanie Chartoff toe dat Didi (Tommy's moeder) een samensmelting was van elke Nervous Nelly-moeder die ze in de jaren negentig ontmoette. Toen kwam de stem van haar eigen moeder er bovenop. Jack Riley, die Stu (Tommy's vader) speelde, werd geïnspireerd door het geluid van een sissende en brandende lamp in de studio. Hun interpretatie is uiteindelijk wat hielp om hun karakters uit te werken en hen een baan te bezorgen waar ze tientallen jaren van zouden kunnen genieten.

Cheryl Chase, die uiteindelijk Angelica uitsprak, had het niet zo gemakkelijk om een baan bij Rugrats te vinden.

"Ik deed auditie voor Tommy, Phil en Lil. Ik snapte het niet. Angelica was nog niet gemaakt. Er was een lange tijd, en de Rugrats-pilot was verkocht en ze moesten meer maken karakters. Ik deed auditie voor hen en kreeg Angelica. Ik was zo opgewonden. Toen ik de uitsplitsing van de personages las en er stond dat Angelica drie was, zei ik: 'Hoe zou een driejarige klinken?' Ik deed veel babywerk - Baby Boom en Addams Family Values - waarbij ik mijn stembanden heel strak aansneed en ik zou klinken als een baby. Dus ik maakte een beetje los en het kwam er gewoon uit. Het beperkt gewoon je stembanden, " legde Cheryl Chase uit.

Cheryl werkte destijds als secretaresse voor de maker van The Ren & Stimpy Show. Ze had het geld nodig. Maar hoewel ze de rol van Angelica boekte, duurde het lang voordat ze het soort geld verdiende waarmee ze ander werk kon weigeren. Hoe dan ook, ze lijkt buitengewoon dankbaar deel uit te maken van iets dat drie decennia na de oprichting nog steeds een publiek vindt.

Aanbevolen: