Hoeveel kost een aflevering van 'Euphoria'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kost een aflevering van 'Euphoria'?
Hoeveel kost een aflevering van 'Euphoria'?
Anonim

De kosten van tv-programma's kunnen voor velen als een verrassing komen. Sommige shows zijn verrassend goedkoop, terwijl andere, zoals MCU en Lord of the Rings-aanbiedingen, waanzinnig veel geld kunnen kosten. Ongeacht het budget, een show moet altijd één ding zijn om te slagen: goed.

Tot nu toe was Euphoria een fantastische show, en het heeft een enorme aanhang gekregen in de korte tijd op HBO. De serie heeft misschien niet de toeters en bellen van sci-fi of superheldenshows, maar dit betekent niet dat de serie een klein budget heeft.

Laten we eens kijken naar Euphoria en de verrassende hoeveelheid geld die nodig is om een enkele aflevering van de show te maken.

'Euphoria' is een enorme hit

Tenzij je tv of sociale media volledig hebt vermeden, weet je ongetwijfeld dat Euphoria een van de meest populaire shows op het kleine scherm is. Ja, er is behoorlijk wat kritiek op gekomen, maar mensen kunnen niet stoppen met praten over de show.

De serie, die in 2019 debuteerde, schittert met grote namen als Zendaya en Eric Dane, die succes hadden op tv voordat ze op de show landden. Ze hebben geholpen een getalenteerde cast van artiesten te leiden, die allemaal geweldig waren in hun respectievelijke rollen in de show.

Euphoria, momenteel in zijn tweede seizoen, is de gloeiend hete serie om nu naar te kijken. Het trekt geen klappen, en het is niet bang om het publiek ongemakkelijk te maken. Nogmaals, de show heeft veel kritiek gekregen, maar door de dingen op zijn eigen manier te doen, heeft het een trouw publiek gevonden dat reikhalzend uitkijkt naar de nieuwste afleveringen.

Op dit moment willen mensen alles weten over de show. Fans hebben nog steeds veel vragen over de show, namelijk het budget en hoeveel de sterren van de show verdienen.

De 'euforie' maakt bankroet

Het is geen geheim dat de hoofdrol in een tv-show lucratief kan zijn voor een artiest, maar voor het grootste deel houden veel shows de zaken aanvankelijk relatief bescheiden op de salarisafdeling. Desalniettemin zou de cast van Euphoria een solide bedrag verdienen voor elk seizoen waarin ze verschijnen.

Exacte details zijn niet voor alle castleden bekend, maar Life & Style heeft wat onderzoek gedaan en duidelijkheid verschaft over mogelijke salarissen voor belangrijke castleden.

Volgens de site ha alt Sydney Sweeney waarschijnlijk ongeveer $ 350.000 neer, terwijl Angus Cloud ongeveer $ 230.000 zou kunnen verdienen.

Aangezien ze de grootste naam in de show is, verwacht de site dat Zendaya het meeste geld verdient, maar haar exacte cijfers zijn op dit moment niet bekend. Hoewel het waarschijnlijk is dat ze begon met een hoger salaris, zou het vanaf nu alleen maar beter moeten worden, aangezien ze een van de grootste namen in alle entertainment is geworden.

Nu we een snelle blik hebben geworpen op mogelijke castsalarissen, kunnen we het budget van de show nader bekijken, dat veel groter is dan sommigen zouden verwachten.

Een enkele aflevering van 'Euphoria' kan $ 11 miljoen kosten

Dus, hoeveel kost een enkele aflevering van Euphoria om van de grond te komen? Welnu, de show heeft misschien niet hetzelfde budget als een Marvel-show, maar dit betekent niet dat het niet duur is.

Volgens Variety: "Zelfs hedendaagse drama's met minder bekende sterren zijn niet altijd goedkoop: de "Euphoria" van HBO zou bijvoorbeeld ongeveer $ 11 miljoen per aflevering hebben gekost. In dat geval identificeerde HBO een behoefte voor een jonger scheef, bruisend drama en ging er agressief achteraan - in een tijd waarin ouder WarnerMedia de betaalkabelgigant meer geld heeft gegeven en een mandaat om te groeien."

Dat klopt, Euphoria is helemaal niet goedkoop om te maken, en de kosten voor een enkele aflevering dreven de kosten van het eerste seizoen van de show op. Het "eerste seizoen had ongeveer $ 165 miljoen kunnen kosten om te produceren", volgens Life & Style.

Nogmaals, het is niet hetzelfde soort budget als een show als WandaVision, die ergens in de marge van $ 25 miljoen per aflevering per ScreenRant kost.

Natuurlijk zullen de dingen alleen maar duurder worden voor de show. De cast-salarissen zullen waarschijnlijk blijven stijgen, wat zeker de kosten zal opdrijven. Gelukkig zal de investering op de lange termijn de moeite waard zijn, zolang mensen maar over de show zoemen.

Euphoria's tweede seizoen is van start en op dit moment lijkt het er zeker op dat er ooit een duur derde seizoen zal komen.

Aanbevolen: