Hoeveel kost het om Angelina Jolie voor een film te laten tekenen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kost het om Angelina Jolie voor een film te laten tekenen?
Hoeveel kost het om Angelina Jolie voor een film te laten tekenen?
Anonim

Zelfs vandaag kunnen slechts enkelen de sterrenkracht van Angelina Jolie evenaren. De actrice, regisseur en humanitaire is een wereldwijd icoon wiens Hollywood-carrière meer dan twee decennia omvat. Gedurende die tijd heeft Jolie ook bewezen een behoorlijke kassa te zijn met verschillende van haar films die meer dan $ 100 miljoen verdienden aan de kassa. Dit omvat haar eerste Marvel Cinematic Universe (MCU)-film Eternals, die meer dan $ 400 miljoen verdiende na de release in 2021.

Jolie is duidelijk een van de grootste geldmakers van Hollywood, wat ook zou kunnen verklaren waarom de Oscar-winnaar een van de best betaalde actrices is die er is.

Angelina Jolie heeft geen agent nodig om rollen te krijgen

Wat haar Hollywood-carrière betreft, is het moeilijk te voorspellen wat Jolie nu zou doen. Sinds ze begon, staat ze erom bekend risico's te nemen, wat misschien verklaart waarom ze moedig het overleden model Gia Marie Carangi speelde in de tv-film Gia, die de aandacht van critici trok.

Kort daarna nam Jolie de ondersteunende rol op zich van sociopaat Lisa Rowe in een andere biopic, Girl, Interrupted. En hoewel het Winona Ryder was die de hoofdrol speelde in de film, was het uiteindelijk Jolie die opnieuw critici won. Deze keer scoorde de actrice ook een Oscar voor haar optreden.

Rond dezelfde tijd waagde Jolie zich ook in andere rollen, werkte ze samen als rechercheur moordzaken met Denzel Washington in The Bone Collector, speelde ze de vrouw van een verkeersleider in Pushing Tin en hielp ze Nicolas Cage auto's te stelen in de remake van Gone in 60 Seconds. Niet lang daarna nam de actrice ook beroemd de rol van Lara Croft op zich in de Lara Croft-franchise.

Door de jaren heen bleef Jolie veel gevraagd en werkte ze aan films als Original Sin, The Tourist, Changeling, S alt, Wanted, Mr. and Mrs. Smith en Maleficent. En buiten het medeweten van velen, was de Oscar-winnaar in haar eentje aan het kiezen en onderhandelen over rollen omdat ze dat kon.

"Letterlijk krijgt ze elk script met een vrouwelijke rol tussen de 18 en 40 jaar, elk script", onthulde Henckel von Donnersmarck, die Jolie en Johnny Depp regisseerde in The Tourist. “En ze volgt gewoon haar gevoel, houdt haar eigen raad. Ze is waarschijnlijk de enige wereldwijde megaster die niet eens een agent heeft – ze heeft niet eens een publicist.”

Angelina stond open voor meer rollen nadat ze haar tweeling had

Naast het volgen van haar 'gevoel', kan Jolie ook om meer praktische redenen projecten kiezen, vooral nadat ze een gezin heeft gesticht met haar ex-man Brad Pitt. "Ik was op zoek naar een heel kort ding om te doen voordat Brad begon met het filmen van [Moneyball]", zei de actrice over The Tourist.

“En ik zei dat ik iets nodig had dat niet te lang schiet, op een mooie locatie voor mijn gezin. Iemand zei dat er een script bestaat dat in Venetië en Parijs wordt opgenomen. En ik zei: 'Is het een personage dat ik nog niet eerder heb gespeeld?' En ze zeiden: 'Ja, het is een dame.'”

Aan de andere kant koos Jolie gedeeltelijk voor S alt omdat ze weer in vorm wilde komen na een tweeling (Vivienne en Knox). "Ik was de baby's aan het voeden terwijl ik het script aan het lezen was", herinnert ze zich. "En ik voelde me heel rond en lief en mama, en ik leefde al heel, heel lang in een nachtjapon."

Hoeveel wordt Angelina Jolie betaald per film?

Omdat Jolie constant wordt achtervolgd door studio's, is het geen verrassing dat de actrice een behoorlijk filmsalaris zou krijgen. In 2007 werd bijvoorbeeld onthuld dat de actrice doorgaans tussen de $ 15 en $ 20 miljoen per film wordt betaald, al dan niet inclusief een backend-vergoeding. In de loop der jaren heeft Jolie naar verluidt $ 15 miljoen verzameld voor Wanted en $ 20 miljoen voor S alt.

Dat gezegd hebbende, kan Jolie, net als haar mede-A-listers, van tijd tot tijd ook akkoord gaan met 'no-quote-deals', waarbij ze iets minder wordt betaald. Dit was naar verluidt het geval voor de animatiefilm Beowulf, waar Jolie naar schatting $ 8 miljoen verdiende voor slechts een paar weken werk.

Aan de andere kant werd Jolie ook uitgeroepen tot de op één na best betaalde actrice in 2020, met een coole $ 35,5 miljoen voor haar filmwerk. En hoewel haar deal met Marvel nooit werd gepubliceerd, werd gemeld dat het grootste deel van de inkomsten dat jaar hoogstwaarschijnlijk afkomstig waren van haar Eternals-salaris, waarvan wordt gezegd dat het uit acht cijfers bestaat.

Vervolgen hebben de neiging om Angelina nog meer te betalen

Het blijkt dat de actrice ook de neiging heeft om meer te verzamelen als haar films vervolg krijgen. Dat was het geval toen Jolie ermee instemde om terug te keren voor Disney's Maleficent 2 en naar verluidt $ 33 miljoen verzamelde. Eerder ontving de actrice ongeveer $ 15 miljoen voor de film Maleficent uit 2014.

Wat acteerprojecten betreft, is Jolie momenteel gehecht aan twee films, het vervolg Maleficent 3 (dat hoogstwaarschijnlijk zal komen met een nieuwe salarisverhoging) en de verfilming van de roman Every Note Played. Ondertussen is de actrice ook hard aan het werk om de film Without Blood te regisseren, waarin Eternals mede-ster Salma Hayek de hoofdrol speelt.

Aanbevolen: