Hoe 'The Godfather Part 2' 'Mamma Mia: Here We Go Again' inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Godfather Part 2' 'Mamma Mia: Here We Go Again' inspireerde
Hoe 'The Godfather Part 2' 'Mamma Mia: Here We Go Again' inspireerde
Anonim

Het is moeilijk je een wereld voor te stellen waarin The Godfather-films niet worden gezien als twee van de beste films ooit gemaakt. Niet alleen dat, maar de door Francis Ford Coppola geregisseerde films hebben talloze andere werken geïnspireerd. Of het nu gaat om citaten, momenten of zelfs het uiterlijk van Vito Corleone, iets uit de Godfather-films is de brandstof geweest voor andere geweldige werken. Zelfs Josh O'Connor van The Crown is vergeleken met de films… en dat geldt ook voor Mamma Mia: Here We Go Again.

Het lijkt misschien bizar om The Godfather Part 2 te vergelijken met de tweede Mamma Mia-film. Maar de waarheid is dat de filmmakers zich echt lieten inspireren door de tweede Godfather toen ze het vervolg op Mamma Mia! uit 2008 maakten. Hoewel de films bijna niet op elkaar lijken, was er één element dat griezelig veel op elkaar leek.

Mamma Mia: Here We Go Again's Godfather Part 2 Connection

Beide films bevatten het oorspronkelijke verhaal van een dood personage. Hoewel Don Vito Corleone van Marlon Brando niet in The Godfather Part 2 voorkomt, is zijn oorsprongsverhaal (waar hij wordt gespeeld door Robert De Niro) zwaar te zien. Dit komt omdat het een belangrijke thematische relevantie heeft voor de opkomst van zijn zoon, Michael, als de nieuwe Don. In Mamma Mia: Here We Go Again is de Donna van Meryl Streep niet meer aanwezig.

De film volgt haar dochter Sophie terwijl ze de mantel van de hoteleigenaar op zich neemt en een eigen dochter krijgt. Het wordt gespeeld tegen het coming-of-age-verhaal van een jongere Donna, gespeeld door Lily James. Net als The Godfather Part 2 was dit een keuze omdat het ook een bepaald thematisch gewicht heeft voor wat er in het heden gaande is.

Hoewel deze twee films niet de enige films zijn die deze verhaalstructuur gebruiken, schrijven de schrijvers van Mamma Mia: Here We Go Again The Godfather Part 2 voor de inspiratie. In een mondelinge geschiedenis van de film van Vulture legde co-schrijver Richard Curtis uit dat het grootste probleem dat ze moesten overwinnen de desinteresse van Meryl Streep in het maken van sequels was. Velen geloven dat Meryl Streep de magie achter Mamma Mia is, dus de schrijvers wisten dat haar personage op de een of andere manier zwaar uitgelicht moest worden. Zelfs als Meryl niet zou komen opdagen. Natuurlijk deed ze dat later, maar alleen in een korte cameo tegen het einde van de film.

Het vervolg op de uiterst succesvolle originele Mamma Mia! was een nachtmerrie. Het was "pijnlijk", aldus co-schrijver Richard Curtis. Het was uiteindelijk zijn dochter die voorstelde zich te laten inspireren door het met een Academy Award bekroonde vervolg van Francis Ford Coppola. Ze begreep dat er aan Donna van Meryl Streep moest worden gewerkt (bij voorkeur met een moment voor haar om een cameo te doen), maar dat de focus gewoon niet op haar kon liggen omdat de veelgeprezen acteur haar tijd niet aan het vervolg wilde besteden. Het antwoord was om van Mamma Mia 2 zowel een prequel als een vervolg te maken, net als The Godfather Part 2.

Wat betreft de cameo, nou… maak van Meryl Streep een geest… natuurlijk…

Mama Mia maken: hier gaan we weer zonder Meryl Streep

Het was het idee van regisseur en co-schrijver Ol Parker om het personage van Meryl Streep te vermoorden. Hij had niet echt een keuze. Meryl wilde het vervolg niet komen doen (tenminste niet langer dan 3 dagen) en ze konden geen Mamma Mia-verhaal vertellen waar Donna simpelweg niet aanwezig was. Ze moest dood.

"Ik heb deze film geërfd zonder Meryl erin, dus het was mijn idee om haar te vermoorden. Ik dacht: 'Je moet haar vermoorden en haar gewoon een liedje geven als een geest.' De producers waren daar natuurlijk sceptisch over, want dat is niet helemaal de sfeer van het stuk", zei Ol Parker in het interview met Vulture. "Er waren verschillende versies van het script waarin ze op de Filippijnen was gestrand en niet in staat was om terug te komen voor Colins homohuwelijk. Maar als ze er niet in zal zijn, dan moet je dat bezitten."

De schrijvers gingen op weg om het script opnieuw te bewerken met inspiratie van The Godfather Part 2 en het doel om Meryl helemaal aan het einde terug te brengen als een geest. Gelukkig vond Meryl het een leuk idee. Dit is wat de studio en alle anderen aan boord bracht met het gekke idee.

Hoewel de film misschien niet op alle cilinders geschoten heeft, was het moment in de kapel tussen Sophie van Amanda Seyfried en haar overleden moeder uiterst ontroerend.

"Binnen de absurditeit van Meryl de geest, en het feit dat het een ABBA-nummer is - als je die dingen eenmaal omarmt, dan vertel je gewoon de waarheid, "vervolgde Ol Parker. "Ik denk dat als je vreugde probeert te faken, het afschuwelijk is. Als je tranen veinst, dan ben je vreselijk, het is manipulatief. Mensen willen huilen. Dus dat was de taak: daarheen gaan en het hopelijk voelen en ervaren en omdraaien het in een vrolijke uitdrijving. Het glorieuze lelijke huilen, waarbij je je goed voelt over het feit dat je emotie ervaart naast iemand in de bioscoop. En natuurlijk is het triest, maar je kunt de film daar niet beëindigen. Je moet een manier vinden, met een koevoet, om ze weer aan het dansen te krijgen, zodat ze weggaan en hun vrienden niet vertellen dat ze nooit in de buurt van die film mogen komen."

Aanbevolen: