Hoe Katie Lowes zich voorbereidde op haar echte rol in 'Inventing Anna

Inhoudsopgave:

Hoe Katie Lowes zich voorbereidde op haar echte rol in 'Inventing Anna
Hoe Katie Lowes zich voorbereidde op haar echte rol in 'Inventing Anna
Anonim

Netflix's Inventing Anna is een van die shows die ervoor zorgt dat fans constant op Google gaan en vragen of het allemaal echt was. Het verhaal is zo bizar en zo boeiend dat het nep lijkt. Hoewel er bepaalde delen zijn die zijn verfraaid voor entertainment, probeert maker Shonda Rhimes de kijkers in elke aflevering eraan te herinneren dat het verhaal op feiten is gebaseerd. Vanwege de manier waarop de show de crimineel veroordeelde Anna Delvey vaak positief weergeeft, hebben fans zich afgevraagd over haar ware relatie met Shonda. Inventing Anna is natuurlijk in de eerste plaats gemaakt voor amusementsdoeleinden, in tegenstelling tot het leveren van pure feiten.

Hoe dan ook, Inventing Anna's uitgestrekte cast moest manieren vinden om echte mensen naar het scherm te brengen op een manier die hen zowel eert als vermaakt voor het publiek. Dit is iets wat voormalig Scandal-ster Katie Lowes ongetwijfeld heeft overwogen bij het spelen van Rachel Williams.

Was Rachel bij het uitvinden van Anna Real?

Ja, Rachel Williams is een echte persoon die negatief werd beïnvloed door de activiteiten van Anna Delvey. In het bijzonder hoe ze werd opgelicht van $ 62.000 terwijl ze met haar op vakantie was. In een interview beweert Katie Lowes dat ze nooit de kans heeft gehad om de echte Rachel te ontmoeten voordat ze de show maakte. Maar Rachel beweert dat Katie nooit contact met haar heeft opgenomen. Rachel is zelfs buitengewoon kritisch geweest over het gebrek aan nauwkeurigheid van Katie's optreden en van de show zelf.

"Van wat ik tot nu toe van de serie heb gezien: Lowes' zorg voor nauwkeurigheid, als het gaat om het portretteren van mij zoals ik ben, lijkt beperkt tot de spelling van mijn volledige naam", vertelde Rachel DeLoache Williams aan Vanity Fair, het tijdschrift waar ze ooit voor werkte. "Dit soort halve waarheid is verraderlijker dan een totale leugen, omdat het ervoor zorgt dat niet-geïnformeerde kijkers fictie verwarren met feiten die gebaseerd zijn op louter fragmenten van de realiteit - zoals mijn werkplek, bijvoorbeeld, en zelfs een foto van de echte ik in de eind credits."

Waarom de echte Rachel Williams een hekel heeft aan het uitvinden van Anna

Opgemerkt moet worden dat Rachel nog steeds erg op gespannen voet staat met de echte Anna Delvey. Volgens The Independent heeft Rachel recentelijk haar dubbel gegeven door Anna een "hol" te noemen en Anna gelooft dat Rachel een "hypocriet" is. Het is een gecompliceerde en rommelige situatie die volgens Rachel verergerd is door de serie Netflix/Shonda Rhimes.

"De show probeert de kloof tussen feit en fictie te overbruggen. Ik denk dat dat een bijzonder gevaarlijke ruimte is, meer dan het medium voor echte misdaad, omdat mensen soms sneller geloven wat ze zien in entertainment dan wat ze zien op het nieuws", vertelde Rachel aan Vanity Fair. "Het zijn de emotionele connecties met een verhaal die onze overtuigingen vormen. Ook de honger naar dit soort entertainment spoort mediabedrijven aan om er meer van te maken, mensen zoals Anna te stimuleren en [misdaad] als een levensvatbaar carrièrepad te laten lijken."

Hoe Katie Lowes Rachel speelde bij het uitvinden van Anna

In tegenstelling tot Julia Garner, die de echte Anna Delvey in de gevangenis ontmoette, heeft Katie Lowes de echte Rachel Williams nooit ontmoet. Veel van hoe ze het personage speelde, was gebaseerd op het script en wat schrijver Matt Byrne, die bij de echte rechtszitting was waarin Rachel tegen Anna getuigde, ervoer.

"Toen ik tijdens de repetitie het standpunt van Rachel innam en ik huilde, kwam [Matt] naar me toe en zei: 'Oh nee, nee, nee schat. Ik was daar; Rachel was lelijk snikkend alsof nee één keek toe. Ze moesten de procedure stopzetten omdat ze zo hard huilde.' Ik dacht: 'Oh shit. Oké, laten we naar een heel donkere plek in mijn hoofd gaan en de tranen laten stromen'", zei Katie Lowes in een interview met Vulture.

Hoewel Rachel Williams van Katie Lowes in elke aflevering van de serie verschijnt, vinden haar grote momenten pas aan het einde van de show plaats. Tijdens haar Marokko-reis met Anna komt het echt tot een hoogtepunt.

"Marokko is waar Rachel echt voor me werd. Ik stapte dat hotel binnen in al zijn grootsheid en weelderigheid en de bezienswaardigheden en de geuren en gevoelens van Marrakesh. En ik voelde me als een meisje in een vreemd land dat niet had' Ze had veel reiservaring, was bang, voelde zich alsof ze in het buitenland zou worden opgesloten of dat ze de politie zouden bellen - de inzet werd heel reëel voor mij [als Rachel]. situatie, maar zo veel van het werk werd voor mij gedaan omdat ik eigenlijk op de echte locatie moest zijn waar Anna Rachel bedroog, " legde Katie uit.

Wat Katie heeft gezegd over de nauwkeurigheid van het personage, met name haar behoefte om te bepalen hoe ze wordt waargenomen, legde de acteur uit dat dit grotendeels Shonda's visie was.

"Ze is jong, naïef en had een bevoorrecht leven. Ik denk niet dat dit per se geldt voor Rachel Williams in het echte leven; ik denk dat dit waar is voor het personage dat Shonda schreef en waarvoor Shonda het personage nodig had voor de show zijn. Ik weet dat Shonda komedie speelt waar ze kan, vooral op intense momenten. Het geeft het publiek een adempauze", zei Katie voordat ze uitlegde wat ze echt dacht over het personage dat ze speelde. "Je ziet een verlies van onschuld, iemand die beseft dat niet iedereen goed is. Rachel heeft tot nu toe een behoorlijk gecharmeerd leven gehad. Ik denk niet dat ze echt zoveel conflicten heeft gehad in haar leven. Dit is een vreselijke, stressvolle ervaring voor haar. Wanneer ze de keuze maakt om naar de politie te gaan, wanneer ze de keuze maakt om tegen Anna te liegen en haar uit die afkickkliniek te laten stappen, wanneer ze de keuze maakt om te getuigen, en wanneer ze de keuze maakt om haar angsten om niet geliefd, en besluit misschien niet het coole te doen - dan wordt ze volwassen."

Aanbevolen: