Een terugblik op de bizarre superheldenshow, 'Night Man

Inhoudsopgave:

Een terugblik op de bizarre superheldenshow, 'Night Man
Een terugblik op de bizarre superheldenshow, 'Night Man
Anonim

Marvel en DC geven vandaag allebei geweldige superheldenshows, maar jaren geleden was dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Simpel gezegd, het genre is enorm gegroeid, en dit is te danken aan hits en missers van weleer.

Sommige oude shows en sterren uit de jaren 90 zijn vergeten, en sommige met een goede reden. Neem Nachtman bijvoorbeeld. Nog nooit van deze voorstelling gehoord? Nou, daar is een reden voor. Het was bizar, maar het is een terugblik waard.

Laten we teruggaan naar de jaren '90 en eens kijken naar Night Man.

Wat is er gebeurd met de superheldenshow 'Night Man'?

Een promofoto voor Night Man
Een promofoto voor Night Man

Laten we eerlijk zijn, als de meeste mensen Night Man horen, denken ze meteen aan It's Always Sunny in Philadelphia. Die specifieke aflevering is een van de beroemdste in de geschiedenis van de show, maar we moeten terug naar de jaren '90 om een duidelijk beeld te krijgen van een van de meest bizarre superheldenshows die ooit op het kleine scherm verscheen.

Deze show wordt vaak in verband gebracht met Marvel, maar de waarheid is dat het personage uit Malibu Comics komt, dat uiteindelijk door Marvel is gekocht. Dus hoewel Marvel technisch gezien de eigenaar was van het personage, is het passender om te zeggen dat deze man tot Malibu Comics behoort.

Dus, wie was Night Man precies en wat waren zijn krachten?

Per MTV, "Johnny veranderde in Night Man nadat hij door de bliksem werd getroffen bij een bizar kabelbaan-ongeluk. Dit geeft Johnny op zijn beurt het vermogen om telepathisch het kwaad te voelen en maakt slaap ook volledig overbodig. Bovendien draagt Night Man een kogelvrij bodysuit waarmee hij kan vliegen, zichzelf kan camoufleren en laserstralen uit zijn linkeroog kan afvuren."

Ondanks dat hij geen enorm populair personage was, werd hij toch waardig genoeg geacht om zijn eigen tv-show te krijgen. De show debuteerde in 1997, en als je het alleen al aan het kostuumontwerp niet kon zien, waren er al vroeg wat problemen.

Superheldenshows maken al lang deel uit van het kleine scherm en de mensen van het netwerk dachten duidelijk dat ze hier iets hadden. Helaas was het niet de bedoeling dat deze show lang zou duren.

'Night Man' duurde niet lang

Een promofoto van Night Man
Een promofoto van Night Man

In wat voor niemand als een verrassing had mogen komen, was Night Man er niet lang.

Het lukte de show om een tweede seizoen te krijgen, maar het werd daarna snel afgewezen.

Pakontwerp terzijde, deze show was gewoon niet geweldig.

Zelfs met upgrades was de serie matig, volgens Gizmodo.

"De held kreeg een belangrijke upgrade voor de tv-show, wat hem een vreemde hybride maakte tussen Batman en Superman, in termen van zijn powerset. Van wat ik me van de show herinner, probeerde het een humeurig, soepel -jazz-houding in wat anders een middenweg, gesyndiceerde actieserie was. We kunnen allemaal onze herinneringen opfrissen in twee maanden en blij zijn hoe ver de dingen zijn gekomen ", schreef de site.

Dus, ja, dat was een echt personage, in een echte show, dat was op een echt netwerk net voor Y2K. Moeilijk te geloven dat het op dit punt is gemaakt, maar het was de jaren '90, dus het krijgt een pass.

Ook al is Night Man niet gelukt, we kunnen je toch bedanken voor wat het al die jaren geleden probeerde te doen.

'Night Man' hielp de weg vrijmaken voor andere shows

Een promofoto van Night Man,
Een promofoto van Night Man,

Het superheldengenre is in alle media uitgeprobeerd en getest, en misfires zoals deze, hoewel lachwekkend en hoofdbrekend, hebben echt geholpen de weg vrij te maken voor de dingen waar we vandaag van kunnen genieten.

Mislukken is geen gemakkelijke pil om te slikken, maar het is noodzakelijk. Kun je je voorstellen dat shows zoals Loki of Peacemaker die vandaag uitkomen, shows als deze hadden die jaren geleden nog niet met publiek waren geplant? Natuurlijk niet. Het nemen van een pagina uit succesvolle shows is ongetwijfeld de sleutel, maar het vermijden van fouten gemaakt door bustes is net zo belangrijk. Het is dus vrij duidelijk waarom netwerken alles met betrekking tot deze show hebben vermeden sinds het eindigde.

Sporen van de showblikken zijn online te vinden, en als je wat vrije tijd hebt, kijk dan eens naar een paar clips. Het zal een eye-opening ervaring zijn, vooral als je clips kunt vinden met enkele van de opmerkelijke gaststerren van de show. Enkele van deze gaststerren waren Little Richard, Jerry Springer en Donald Trump. Nog steeds niet vreemd genoeg? Ga je gang en gooi David Hasselhoff er voor de goede orde in.

Night Man was een slechte show, zoveel is waar, maar dankzij alles verkeerd te doen, kunnen nieuwe superheldenshows zich concentreren op alles goed doen.

Aanbevolen: