Hoe Nirvana een belangrijke rol in 'The Batman' inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe Nirvana een belangrijke rol in 'The Batman' inspireerde
Hoe Nirvana een belangrijke rol in 'The Batman' inspireerde
Anonim

Matt Reeves' The Batman heeft gemengde reacties veroorzaakt bij fans voordat het zelfs maar uitkwam. Het is vooral te danken aan zijn controversiële keuze om Robert Pattinson te casten als de Caped Crusader. Maar sinds de film in première ging, hebben fans geen serieuze klachten gehad over de prestaties van de Twilight-acteur. Daarover gesproken, Pattinson's co-ster, Paul Dano, heeft ook lof gekregen voor het spelen van een enge Riddler.

Hoewel hij zichzelf geen methode-acteur noemt, was de Ruby Sparks-ster vastbesloten om een bizarre versie van de DC superschurk te creëren. Zijn proces was echter niet zo ingewikkeld. Het enige wat hij nodig had, was de juiste muziek. Hier is hoe Nirvana (omdat je daar nooit fout mee kunt gaan) Dano's "griezelige" Riddler inspireerde.

Hoe Paul Dano werd gecast als Riddler in 'The Batman'

Reeves heeft Dano altijd al als Riddler willen casten. Hij werd gegrepen door het optreden van de acteur in de Brian Wilson-biopic van 2015, Love & Mercy. "Dat personage, hij is verstrikt in zijn kunstenaarschap en hij worstelt om te communiceren met de mensen om hem heen. Dat was spiritueel verbonden met het idee van dit isolement dat de Riddler voelde", zei de regisseur over Dano als Brian Wilson. "The Riddler is een product van onze tijd, de manier waarop mensen online geïsoleerd raken en zich terugtrekken in mentale activiteiten die het niet hebben van contact vervangen. Paul is gewoon niet in het midden op een manier die hem erg herkenbaar maakt. Ik wilde dit personage niet om een schurk te zijn. Zelfs in zijn duisternis wilde ik die menselijkheid zien.'

Dano gaf toe eerder stripboekfilms te vermijden. The Batman is eigenlijk zijn eerste film met een groot budget. Toen hem werd gevraagd waarom hij zich uiteindelijk in een mainstream-project waagde, zei de ster van There Will Be Blood dat het iets te maken had met het vinden van een balans tussen ambitie, kunstenaarschap en plezier."Ik ben nu duidelijker in mezelf over wat ik wil en wat ik uit mijn werk haal", vertelde Dano aan The Hollywood Reporter. "Dat zorgt voor een gezonder gevoel van niet alleen kunstenaarschap, maar ook ambitie. Het voelt echt goed voor mij om dit nu te hebben gedaan, en ik kan er nu van genieten, waar ik niet weet of ik dat zou hebben gedaan als ik in de twintig was."

Hij voegde eraan toe dat hij, begonnen als een kindsterretje, actief superheldenfilms ontweek om te voorkomen dat hij getypecast werd. Hij wachtte ook gewoon op het juiste project. "Ik weet niet waar ik dat zei… mij werd waarschijnlijk gevraagd of ik al heel lang een stripboekfilm wilde maken en dacht: 'Ja, zeker!'", vertelde hij aan NME. "En er zijn [stripboek]-films geweest waar ik echt van heb gehouden - de Tim Burton/Michael Keaton Batman waar ik van hield, maar [ik ben niet op zoek geweest naar een stripboekfilm]… ik denk dat ik hoopte en wachtte op de juiste kans… ik voel me heel gelukkig… ik voel me heel gelukkig dat het Batman is."

Hoe Nirvana Paul Dano's Riddler inspireerde in 'The Batman'

Toen hem werd gevraagd naar zijn formule voor het spelen van Riddler, onthulde Dano dat hij geen ingewikkeld proces had. "Het eerste gesprek dat Matt [Reeves] en ik hadden, ging over held en schurk en de twee kanten van trauma die ze vertegenwoordigen," zei hij. "Dat is een soort zaad waaruit alles groeide. Er waren andere dingen. Matt noemde de Zodiac Killer (een seriemoordenaar die Californië in de jaren 60 terroriseerde, aanwijzingen achterliet voor zijn identiteit maar nooit werd gepakt), maar dat bracht me alleen tot nu toe. Ik las over andere seriemoordenaars en bla bla bla…"

Naast het lezen van stripboeken als onderdeel van zijn onderzoek, haalde hij ook veel inspiratie uit muziek. "Er waren andere dingen die ik las. Er was muziek. Er waren heel veel stripboeken", vervolgde hij. "Nou, in het script had Matt eigenlijk Something In The Way van Nirvana genoemd. Dus dat nummer, die woorden, dat refrein, werden enorm belangrijk voor mij. Nirvana werd een onderdeel van dat [personage]."

Hij voelde zich ook aangetrokken tot Fanfare for the Common Man - een orkestwerk dat in 1942 werd geschreven ter ere van Amerikaanse soldaten die ten strijde trekken in de Tweede Wereldoorlog. "Er is bijna een soort ironie", zei hij over zijn rol in de film. "Het is dit grote, Amerikaanse hoorngeluid, en The Riddler speelt daarop." Toen hem werd gevraagd om het verder uit te leggen, zei hij dat het "privé en persoonlijk" is.

Paul Dano's Riddler kruipt uit 'The Batman'-regisseur Matt Reeves

Nou, wat Dano ook deed om zijn Riddler te maken, het werkte. Zelfs Reeves was verrast door zijn transformatie. "Ik herinner me dat we in het begin een ding hadden waarbij hij de stemwisselaar had, en hij zei: 'Ik moet er een beetje aan wennen, dus denk je dat we een sessie kunnen hebben waarin jij en ik samenkomen?'" vertelde de regisseur aan Digital Spy. "Hij deed dit ding waarbij hij dat masker opzette, en hij had de stemwisselaar, en ik had de koptelefoon in, en hij bleef maar doorgaan, 'Matt, ik praat tegen jou, Matt.' Ik dacht: 'Dit is echt eng, Paul.'"

Dano zei ook dat het masker hem een gevoel van kracht gaf, wat uiteindelijk zijn Riddler tot leven bracht. "Macht, omdat je niet wilt dat de persoon die dat masker draagt, naar je toe loopt", zei hij over het effect van het masker op zijn prestaties. "En voor iemand [zoals de Riddler] die zich machteloos voelde in hun leven, is dat een groot gevoel om te krijgen." Reeves was ook onder de indruk van Dano's werk, ondanks dat hij in het begin huiverig was. "Hij is geweldig in wat hij doet en hoe hij door dat enge masker heen projecteert", zei de regisseur.

Aanbevolen: