De waarheid over het casten van Tom Ford's 'Nocturnal Animals

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van Tom Ford's 'Nocturnal Animals
De waarheid over het casten van Tom Ford's 'Nocturnal Animals
Anonim

Nocturnal Animals is ongetwijfeld een film die verdeeldheid zaait. De inhoud van de thriller van Tom Ford uit 2016 is vaak intens en ronduit verontrustend. De onconventionele structuur van het verhaal binnen een verhaal is ook enigszins opdringerig. Aan de andere kant neemt de visueel verbluffende film risico's die maar weinig films van zijn budget doen. Het is ook tot de rand gevuld met werkelijk uitstekende acteurs. Met een groep als Michael Shannon, Ellie Bamber, Isla Fisher, Laura Linney, Aaron Taylor-Johnson, Jake Gyllenhaal en Amy Adams, hoe kan iemand falen?

Tijdens een interview met Vulture onthulde schrijver/regisseur Tom Ford dat hij een zeer onorthodoxe (maar toch herkenbare) manier had om de film te casten. Vooral bij het casten van de acteurs die de hoofdrollen zouden ondersteunen (Amy Adams en Jake Gyllenhaal), wendde Tom zich tot Google voor hulp…

Waarom Tom Ford Amy Adams en Jake Gyllenhaal castte in nachtdieren

Het lijdt geen twijfel dat Tom Ford een zeer conventionele richting heeft gekozen in zijn proces voor het casten van de twee hoofdrollen van de film. De veelgeprezen modeontwerper en filmmaker, die in 2021 een verschrikkelijk verlies leed, beweerde altijd al te hebben geweten dat Amy Adams de vrouw was voor Susan Morrow. Het lijkt alsof hij Amy in zijn hoofd wierp voordat hij zijn scriptbewerking van Austin Wright's roman uit 1993, "Tony And Susan", voltooide.

"Amy Adams was de allereerste persoon die ik cast", zei Tom tijdens een interview in The Jess Cagle Show, volgens Entertainment Weekly. "Ze was vanaf het begin absoluut degene die ik wilde voor die rol, omdat ik wilde dat het karakter van Susan sympathiek was."

Tom zei verder dat het moeilijk is om niet verliefd te worden op Amy als je in haar ogen kijkt.

"Als je in haar ogen kijkt, kan ze een gevoel van gevoel uitstralen waardoor je om haar geeft."

Dit is duidelijk iets waar veel regisseurs het mee eens zijn. Sinds ze haar carrière begon in een klassieke serie, is Amy een go-to geweest voor enkele van de meest geprezen films van de laatste twee decennia.

Wat betreft Jake Gyllenhaal, die zowel Tony Hastings als Edward Sheffield speelde in de film, zei Tom dat hij "iemand nodig had die geloofwaardig zou kunnen zijn als iemand die jong, idealistisch en fris is." Maar ook iemand die 'letterlijk alles van hem heeft laten afpakken, die helemaal kapot is'. Vanwege het bereik en de reputatie van Jake was hij de beste keuze voor de andere hoofdrol.

Tom Ford was erg onzeker over het casten van Aaron Taylor-Johnson

Het lijdt geen twijfel dat Ray Marcus van Aaron-Taylor Johnson het meest verontrustende element van Nocturnal Animals is. Hoewel hij absoluut elektrisch op het scherm was, wist Tom eerst niet zeker of hij hem zou casten. Dit komt omdat hij Aaron sociaal kende via zijn veel oudere vrouw, Sam.

"Ik ben dol op Aaron. Ik ken hem natuurlijk sociaal sinds hij bij Sam is, en dat was het enige waar ik over twijfelde", gaf Tom toe in zijn interview met Vulture. "Soms als je mensen sociaal kent, denk je niet op dezelfde manier aan hen als wanneer je dat niet zou doen. Maar ik was op een avond met hem aan het eten en iets wat hij zei, op de een of andere manier bewoog hij zich, deed me denken: 'Mijn God, hij kan zo verdomd goed zijn als dit personage!' Dus bood ik hem de rol aan. Hij was de grote verrassing voor mij, omdat hij zo serieus en zo voorbereid was. Ik wil niet zeggen dat hij de meest professionele acteur op de set was, maar hij was in elk opzicht spectaculair. voor hem en niet omdat we vrienden zijn, ik wil dat hij een grote ster wordt omdat hij zo getalenteerd is."

Tom Ford gebruikte Google om Laura Linney te casten

Ozark's Laura Linney had een kleine maar zeer gedenkwaardige rol in Nocturnal Animals als de moeder van Amy Adams. Voorafgaand aan haar ijzersterke optreden op Ozark werd Laura gezien als een vaak hartverwarmende artiest. Maar Tom zag iets in haar dat hij kon verdraaien tot een voorstelling die in strijd was met hoe het publiek haar destijds zag. Maar de waarheid is dat hij niet meteen aan Laura dacht voor de rol. In plaats daarvan ging hij op Google zoeken naar 'Beste Amerikaanse actrices'. Laura Linney was een van de eersten die naar voren kwam.

"[Ik zocht] 'Beste Amerikaanse acteurs' [en] 'acteurs ouder dan 30' … je weet wel. En ik merkte eigenlijk dat Laura's gezichtsstructuur vrij veel leek op die van Amy, ' beweerde Tom. "Dus ik heb Laura zojuist een e-mail gestuurd en gezegd: 'Zou je dit willen doen?' en stuurde haar het script. Ze stelde me een heel interessante vraag, die ik leuk vond: ze ging online en keek naar Highland Park, de chique wijk in Dallas, en ze stuurde me vier huizen die ze van internet had gehaald en vroeg: 'Welk huis zou waarin dit personage leeft?' En ik schreef haar terug en zei: 'Nou, ze zou hier niet wonen omdat haar man het niet leuk zou vinden, en ze zou deze andere heel leuk vinden, maar ze zou denken dat het te vrouwelijk was voor haar man, en bla, bla, bla.' We spraken over haar accent, dat ze baseerde op Lady Bird Johnson, en toen verscheen ze op de set en [zij en Adams] konden het zo goed met elkaar vinden. [Knipt met de vingers.] Ik denk dat als je twee geweldige acteurs hebt, het gewoon zo leuk kan zijn om naar te kijken."

Aanbevolen: