Dit was de gekste pitch van Shark Tank

Inhoudsopgave:

Dit was de gekste pitch van Shark Tank
Dit was de gekste pitch van Shark Tank
Anonim

Een audiëntie bij Mark Cuban, Lori Greiner en Kevin O'Leary brengt meestal onderhandelingen onder hoge druk met zich mee tussen gladde pratende ondernemers met grote ambities en hoge waarderingen, en investeerders met scherpe ogen die klaar staan om de jonge parvenu bij het minste of geringste levend te roosteren misrekening. Achter de schermen is er meestal een lange ongemakkelijke pauze voordat de ondernemers zelfs maar aan hun pitch beginnen.

Maar door de jaren heen is het de niet zo serieuze kant van Shark Tank die de show tot een leuk horloge heeft gemaakt voor kijkers van verschillende overtuigingen. Een kleine dosis humor zo nu en dan heeft ABC in staat gesteld om wat ooit het waterkoeler gesprek van financiële nerds en halsgebonden durfkapitalisten was, om te vormen tot een echte cultklassieker. Dus, terwijl serieuzere producten de bestsellerlijst hebben gehaald, zal één schandalige pitch voor altijd in de gedachten van Shark Tank-fans blijven.

Een parodie verdiende aandacht voor 'Shark Tank'

Na zes seizoenen moet kunst het leven imiteren. Het kwam dus niet als een verrassing toen comedyshows op de Shark Tank-trein sprongen. NBC's Saturday Night Live en Jimmy Kimmel Live! beiden maakten hun eigen parodieën op Amerika's meest bekeken financiële series.

SNL's versie was meer een spin-off en had hilarische lookalikes van vier van de originele haaien van de show. Het bevatte zelfs A-lijst comedians zoals Chris Rock en Kevin Hart. De eerste nam deel aan SNL's Shark Tank-parodie, verkleed als een radicale jihadist die de terroristische groepering ISIS als een bedrijf promoot - en vroeg $ 400 miljoen in ruil voor 1%. De parodie-pitch werd niet zo goed ontvangen door de echte Daymond John en een paar fans deelden zijn gevoelens.

Hoewel Jimmy Kimmel behoorlijk wat controversiële sketches heeft gehad, nam zijn parodie een minder katalyserende route. Shark Tank heeft vele miljonairs gemaakt van de ondernemers die het bevat. En in Kimmels eigen woorden: "Elke kans is een geschenk." De presentator van de talkshow kon de drang om een gouden kans bij de broek te grijpen niet weerstaan en ging naar de Tank om een slimme uitvinding te laten zien.

Jimmy Kimmel's gekke bedrijfsidee kwam uit een kinderboerderij

Mark Cuban, Kevin O'Leary, Lori Greiner, Barbara Corcoran en Robert Herjavec waren de vijf aanwezige haaien. Zoals de meeste ondernemers is de gelijknamige gastheer van Jimmy Kimmel Live! weet dat een goede pitch altijd begint met een achtergrondverhaal om de luisteraar in te lokken. Dus begint hij met de haaien te vertellen over de tijd dat hij naar een kinderboerderij ging.

“Ik was verontrust door wat ik zag. Elk dier daar was naakt”, zegt hij. "Mijn familie voelde zich ongemakkelijk en, belangrijker nog, ik voelde me ongemakkelijk - en ik weet zeker dat de dieren zich ook ongemakkelijk voelden."

Jimmy introduceert vervolgens het product met een visueel hulpmiddel dat het paneel vloert. De iconische dubbele deuren van de tank gaan open en zie, er wordt een paard binnengelopen… met een kostuumbroek en een riem aan. Ja, dat was geen typfout. Jimmy Kimmel bracht echt een paard in broek naar Shark Tank en de Sharks waren het kwijt.

De eerste glimp van het geklede paard zorgde ervoor dat Robert naar adem snakte en Kevin O'Leary op de rand van tranen stond. Maar wacht; er is meer! Het product kwam ook in cargoshorts en Spanx-versies. Als de hilarische demo niet genoeg was, ging Jimmy in op de mogelijke impact die zijn product zou hebben als het een investering zou krijgen.

“Zoals je in deze grafiek kunt zien,” zegt hij, terwijl hij naar een grafiek wijst, “is dit het aantal paarden dat momenteel een broek draagt; en dit is het percentage van degenen die dat niet doen.”

Jimmy Kimmel Paardenbroek
Jimmy Kimmel Paardenbroek

Heeft Robert Herjavec echt $ 5 miljoen geïnvesteerd in paardenbroeken?

Grappig genoeg gaf het Shark Tank-panel zich daadwerkelijk over aan het idee en beoordeelde de levensvatbaarheid van het bedrijf van Jimmy Kimmel. Mark Cuban vroeg hoeveel Jimmy in het bedrijf had gestoken en Jimmy antwoordde: "Ik heb $ 40.000 geïnvesteerd in materialen voor mijn moeder die momenteel de paardenbroeken naait."

Begrijpelijkerwijs ging Mark kort daarna uit, maar Robert was er nog steeds. De Kroatische zakenmagnaat zei dat hij geïntrigeerd was door de uitvinding en bood Kimmel 10 keer meer dan waar hij om vroeg; $5 miljoen voor 10% eigen vermogen in plaats van de initiële $500k.

Een slimme belegger als Robert Herjavec kan zo'n product toch niet serieus nemen? Volgens ABC ging de vermeende deal niet door toen de komiek verzocht om de $ 5 miljoen in contanten aan hem over te maken.

Hoe kwam Jimmy Kimmel in de eerste plaats op 'Shark Tank'?

Zoals fans waarschijnlijk al geraden hebben, was het optreden van Jimmy Kimmel vooral een sketch voor zijn show Jimmy Kimmel Live!. Shark Tank en JKL zijn beide eigendom van ABC en gefilmd op hetzelfde terrein. Het was dus niet zo moeilijk om na de echte onderhandelingen een grappige schets in te voegen. Het was niet de laatste keer dat kijkers Jimmy Kimmel in de tank zouden zien, want hij verscheen later in seizoen 7 om een andere hilarische uitvinding te lanceren, de 'Kid Kone' - een verkeerskegel die kinderen op hun hoofd kunnen dragen.

Ondanks de dwaasheid van marketingbroeken voor paarden, in tegenstelling tot SNL, kreeg Jimmy Kimmel publiciteitspunten voor zijn verschijning op Shark Tank. Forbes prees zelfs de parodie voor het op een smaakvolle, zij het belachelijke manier, de spot drijven met enkele van de stijlfiguren en clichés die in overvloed aanwezig zijn in venture capital-pitches.

Aanbevolen: