Waarom speelde Jared Leto bijna niet in 'My So-Called Life'?

Inhoudsopgave:

Waarom speelde Jared Leto bijna niet in 'My So-Called Life'?
Waarom speelde Jared Leto bijna niet in 'My So-Called Life'?
Anonim

In de afgelopen decennia is er een hele reeks content uitgebracht die verhalen vertelt over tienerpersonages. Er zijn bijvoorbeeld veel tienerfilms op Netflix, waarvan sommige geweldig zijn en sommige slecht. Bovendien hebben veel geweldige tienerdrama-tv-shows een enorme aanhang van fans ontwikkeld die veel geven om de personages en verhaallijnen van die serie.

Hoewel er de afgelopen decennia zoveel tienerfilms en -shows zijn geproduceerd, heeft een deel van die inhoud de tand des tijds doorstaan. Het tienerdrama My So-Called Life heeft bijvoorbeeld nog steeds een plaats in de harten van zijn toegewijde fans. Hoewel die prestatie indrukwekkend zou zijn voor elke show, maakt het feit dat My So-Called Life slechts negentien afleveringen heeft uitgezonden van 1994 tot 1995 zijn heilige plaats in de geschiedenis echt ongelooflijk. Als gevolg van hoe geliefd My So-Called Life is, lijkt de cast van de show dolblij om ermee verbonden te zijn. Het blijkt echter dat Jared Leto bijna niet trots was op zijn rol in de show, omdat hij bijna helemaal niet speelde in My So-Called Life.

Waarom Jared Leto bijna niet speelde in mijn zogenaamde leven

Nadat Jared Leto in het begin van zijn acteercarrière speelde in films als Prefontaine, Fight Club, American Psycho en Requiem for a Dream, werd het duidelijk dat hij een grote ster in wording was. Desondanks nam Leto de schokkende beslissing om zijn band Thirty Seconds to Mars te vormen toen zijn carrière echt van de grond kwam en hij zich op zijn muziek begon te concentreren. Hoewel hij af en toe nog steeds rollen speelde als hij niet met zijn band toerde, liep Leto op dat moment meestal weg van acteren en misschien in de toekomst weer. Gezien het feit dat de meeste acteurs zo ongeveer alles zouden doen om de kansen te krijgen die Leto heeft genoten, is het duidelijk dat Jared andere prioriteiten heeft dan zijn leeftijdsgenoten.

Jaren voordat Jared Leto bewees dat hij bereid was om weg te lopen op het hoogtepunt van zijn carrière, maakte hij de producers van My So-Called Life erg nerveus. De reden voor de zenuwen van de producenten is dat ze grote plannen hadden met Leto vanwege zijn aanwezigheid en acteervaardigheden. Volgens wat Winnie Holzman, de maker van My So-Called Life, in 1994 aan Vice vertelde, zou Leto's beroemde personage uit de show oorspronkelijk maar in één aflevering verschijnen voordat Leto auditie deed voor de rol.

“In het begin zat Jordan Catalano gewoon in de pilot. Maar zodra we Jared op film hadden, wisten we dat hij een blijvend personage moest zijn.” Helaas voor Winnie Holzman vertelde ze Vice dat ze niet zeker wist of Jared Leto zijn My So-Called Life-rol zou gaan spelen zodra het een terugkerend personage werd. Ik herinner me dat ik er niet zeker van was dat hij het wilde doen. Ik was een beetje bang dat hij de rol niet zo graag wilde. Hij leek ambivalente gevoelens te hebben.'

Volgens Mental Floss waren de zorgen van Winnie Holzman over de vraag of Jared Leto wel of niet zou instemmen met de hoofdrol in My So-Called Life op dat moment gegrond. De reden daarvoor is dat Mental Floss schrijft dat Leto "erg aarzelde om de rol op zich te nemen omdat hij op dat moment minder geïnteresseerd was in acteren en flirtte met het idee om in plaats daarvan naar de kunstacademie te gaan". Gelukkig voor iedereen die bij de show betrokken was, nam Leto uiteindelijk de rol op zich en de producers van My So-Called Life maakten optimaal gebruik van zijn vaardigheden door hem in de show te laten zingen.

Een andere beroemde acteur speelde bijna de rol van Claire Danes in mijn zogenaamde leven

Gezien het feit dat My So-Called Life de show is die Jared Leto in de publiciteit bracht en hij is er sindsdien altijd geweest, is het verbazingwekkend dat hij naar verluidt overwoog om zijn rol af te wijzen. Het blijkt dat Leto niet de enige van de sterren van My So-Called Life is die bijna geen deel uitmaakte van de erfenis van de show. In tegenstelling tot Leto was er echter nooit enige spanning over de vraag of Claire Danes al dan niet bereid was om in de show te schitteren. In plaats daarvan was het probleem voor Denen dat andere acteurs in de race waren om Angela Chase van My So-Called Life te spelen.

In 2013 sprak de co-executive producer van My So-Called Life, Marshall Herskovitz, met The New Yorker voor een artikel over de ongelooflijke acteererfenis van Claire Danes. In het resulterende artikel werd onthuld dat voordat Claire Danes werd ingehuurd om te schitteren in My So-Called Life, Alicia Silverstone auditie deed voor dezelfde rol. Volgens het artikel wilde de andere co-executive producer van My So-Called Life, Edward Zwick, Silverstone inhuren voor de rol. Herskovitz zorgde er echter voor dat Silverstone de rol om oppervlakkige redenen miste.

“Alicia is zo mooi dat dat haar ervaring van de wereld zou hebben beïnvloed. Mensen zouden haar hebben verteld dat ze mooi was sinds ze zes jaar oud was. Je kunt dat gezicht niet plaatsen in wat er voor dit meisje is geschreven.' Er moet ook worden opgemerkt dat voordat A. J. Langer werd gecast als Rayanne Graff, ook zij in aanmerking kwam voor de beroemde My So-Called Life-rol van Claire Danes. Gelukkig mochten Denen uiteindelijk auditie doen en de rest is geschiedenis volgens wat casting director Linda Lowry zei voor hetzelfde New Yorker-artikel. “Vanaf het moment dat ze de kamer binnenkwam, was Claire huiveringwekkend, verbazingwekkend en stil. Er kwam zoveel kracht uit haar zonder dat ze veel deed.”

Aanbevolen: