Dit zijn de meest intelligente 'South Park'-afleveringen gerangschikt

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest intelligente 'South Park'-afleveringen gerangschikt
Dit zijn de meest intelligente 'South Park'-afleveringen gerangschikt
Anonim

Het is ongetwijfeld moeilijk om de meest intelligente afleveringen van South Park te rangschikken. Ten eerste is de hele show die Matt Stone en Trey Parker hebben gemaakt een sociale satire op Amerika en de wereld in het algemeen. Kortom, het ontwerp van de show zelf is intelligent. Hoewel tv-zenders South Park oorspronkelijk misschien niet leuk vonden, hebben ze ontdekt dat deze jongens uit Colorado hun tijd VER vooruit waren en hun vinger aan de pols van de samenleving hadden, hoe die ook veranderde en veranderde.

Dan is er het feit dat latere seizoenen van South Park niet episodisch zijn geweest, maar in plaats daarvan meerdere verhaallijnen hebben verkend in de loop van talloze afleveringen. Gezien het feit dat set-ups, builds en pay-offs van deze nieuwere verhaallijnen niet beperkt zijn tot 30 minuten, hoe zou je dan kunnen vaststellen wat de slimste afleveringen eigenlijk zijn? Natuurlijk is er ook de langspeelfilm en de vele specials om mee te kampen. Maar deze lijst zal zich concentreren op afzonderlijke afleveringen, zelfs wanneer hun scherpzinnige satirische observaties zich over meer dan één show vertakken.

12 Seizoen 16, Aflevering 2: "Cash For Gold"

Matt en Trey houden ervan om de donkere onderbuik van maatschappelijke normen bloot te leggen. Maar in plaats van zich alleen te concentreren op hoe thuiswinkelnetwerken misbruik maken van ouderen, vonden de South Park-jongens een cirkel van corruptie. Eentje met Aziatische juweliers, geld voor goudbedrijven en kinderarbeid in India.

11 Seizoen 19, Aflevering 1: "Prachtig en dapper"

Dit was de introductie van PC Principal en openlijke politieke correctheid die South Park (en onze eigen samenleving) overwon. Hoewel het personage de toegangspoort was tot het bespreken van veel controversiële en gecompliceerde kwesties, zoals het vinden van liefde op de werkplek en transgender-atleten die strijden tegen cisgender-atleten, liet deze eerste aflevering op briljante wijze zien hoe giftig een pc-land kan zijn. In hun ogen zijn het gewoon een stelletje deugdzame jongens die net zo graag pesten als degenen waar ze tegen in opstand komen. Hun boodschap is dat pc-cultuur slechts een "verfschilderij" is van dezelfde discriminerende praktijken die het is gecreëerd om het hoofd te bieden.

10 Seizoen 19, Aflevering 5: "Safe Space"

In lijn met het anti-pc-thema verkennen Matt en Trey de dichotome aard van slachtofferschap en slachtofferschap. Ze doen dit door Butters de opdracht te geven om alle opmerkingen van Cartman op sociale media te doorzoeken en hem alleen de positieve te presenteren, waardoor Butters zich ellendig en moe maakt. Bovendien zien we dat Randy zich schaamt bij Whole Foods omdat hij niet elke keer dat hij daar winkelt doneert aan goede doelen. Het commentaar van bedrijven die belangrijke sociale doelen coöpteren voor hun eigen financieel gewin is ook toepasselijk.

9 Seizoen 8, Aflevering 7: "Goobacks"

Immigratie is een gecompliceerde kwestie en South Park is er een paar keer in geslaagd om het recht te doen. Maar geen betere dan deze over door armoede geteisterde tijdreizigers die terugkeren naar South Park op zoek naar een beter leven, maar het per ongeluk moeilijker maken voor de bestaande arbeidersklasse. Het legt nauwkeurig de waarheid over beide kanten van dit debat bloot.

8 Seizoen 23, Aflevering 2: "Verboden in China"

Hoewel South Park er geen probleem mee heeft om de gevaren van het neoliberalisme te bespreken, houden ze er ook van om de gevaren van het communisme bloot te leggen. Maar ze deden beide tegelijk terwijl ze bespraken hoe Amerikaanse bedrijven zo ongeveer alles zullen doen om geld te verdienen in China, ondanks hun ongebreidelde censuur, de aanwezigheid van slavenarbeidskampen en andere schendingen van de mensenrechten. Het thema van de aflevering wordt briljant samengevat in deze regel: "Je moet je ideeën over vrijheid verlagen als je wilt zuigen aan de warme tt van China".

7 Seizoen 20, Aflevering 1: "Member Berries"

De verhaallijn van Member Berries strekte zich uit over het hele seizoen en werd uiteindelijk de wortel van Amerika's politieke problemen. Maar de schattige kleine wezens werden in deze aflevering geïntroduceerd en waren Matt en Trey's manier om het publiek hilarisch te waarschuwen voor de gevaren van nostalgie. In het beste geval sussen de Member Berries iedereen die ze eet om gelukzalig te verlaten wat er in het heden gebeurt. In het ergste geval veranderen ze ze in racistische monsters. Deze aflevering, evenals het hele seizoen, heeft op briljante wijze de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen van 2016 bepaald.

6 Seizoen 8, Aflevering 3: "The Passion Of The Jood"

South Park heeft veel ongelooflijke voorspellingen voor de toekomst gedaan, waaronder het feit dat Mel Gibson onder meer als antisemiet zou worden neergezet. Wat nog belangrijker is, is dat deze aflevering de ware anti-joodse aard van Mels bizar succesvolle film, The Passion Of The Christ, blootlegde. Het ontleedde ook hoe de film meer haat jegens Joodse mensen propageerde.

5 Seizoen 9, Aflevering 12: "Trapped In The Closet"

Ook bekend als de aflevering 'Mom, Tom Cruise en John Travolta zitten in de kast en ze komen er niet uit', is dit half uur de geschiedenis ingegaan als een van de meest geliefde aller tijden. Tom Cruise was natuurlijk een van de beroemdheden die er absoluut een hekel aan had om in de show geparodieerd te worden. Maar de Scientology Kerk haatte het zelfs nog meer omdat velen geloven dat Matt en Trey hen nauwkeurig hebben ontmaskerd voor hun oneerlijke omgang.

4 Seizoen 10, Aflevering 12: "Go God Go"

Matt en Trey zijn overtreders van gelijke kansen en houden ervan om in het midden van de overgrote meerderheid van de debatten te zitten. Dit omvat het argument tussen de religieuze en de niet-religieuze. In het bijzonder degenen die zeker zijn van de geldigheid van de georganiseerde religie en het bestaan van God en degenen die zeker zijn van de idiotie van de georganiseerde religie en het niet-bestaan van God. Deze aflevering prikt op slimme wijze het denken van beide door.

3 Seizoen 22, Aflevering 9: "Onvervuld"

Het grootste deel van seizoen 22 gaat over de slechte arbeidsomstandigheden bij megabedrijven zoals Amazon en over hoe de samenleving een consumentencultuur is geworden die alleen om gemak geeft. Maar deze aflevering is de beste om het probleem aan te pakken en van Jeff Bezos een Brainiac-achtige superschurk te maken.

2 "Cartoon Wars Part 1 And 2" van seizoen 10 en "200" en "201" van seizoen 14

Zonder twijfel werden deze gezien als de meest controversiële afleveringen van South Park vanwege hun voortdurende afbeelding van de profeet Mohammed. Maar Matt en Trey hadden er geen zin in te buigen voor de eisen van degenen die hun leven bedreigden. Volgens fans op Reddit is elk van deze afleveringen commentaar op de gevaren van censuur en radicaal religieus denken. Het wordt zo mooi samengevat in Kyle's laatste toespraak: "Zie je, ik heb vandaag iets geleerd. Tijdens deze hele beproeving wilden we allemaal dingen laten zien die we niet mochten laten zien, maar het was niet vanwege een of andere magie goo. Het was vanwege de magische kracht van het bedreigen van mensen met geweld. Dat is duidelijk de enige echte kracht. Als er iets is dat we allemaal hebben geleerd, is het dat het terroriseren van mensen werkt."

1 Seizoen 22, Aflevering 6 en 7: "Time To Get Cereal" en "Nobody Got Cereal?"

De allegorie voor klimaatverandering verscheen voor het eerst in seizoen 10 en werd afgeschreven als Al Gore die gewoon aandacht probeerde te krijgen. Maar na verloop van tijd, en met meer informatie, realiseerden de South Park-jongens zich dat ze een fout hadden gemaakt. Al Gore had gelijk over klimaatverandering… AKA Man Bear Pig. Daarom schreven Matt en Trey het monster terug in de show als een manier om toe te geven dat ze ongelijk hadden, hun publiek te waarschuwen en degenen te bekritiseren die beweren dat ze er iets aan gaan doen. De keuze om Stans opa verantwoordelijk te laten zijn voor het uitstellen van de onvermijdelijke komst van Man Bear Pig voor een andere generatie om mee om te gaan, was een briljante observatie. Maar hun keuze om Stan hetzelfde te laten doen was zelfs nog intelligenter, zij het tragisch nauwkeurig.

Aanbevolen: