Dit zijn de meest filantropische beroemdheden, gerangschikt op enkele van hun grootste bekende donaties

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest filantropische beroemdheden, gerangschikt op enkele van hun grootste bekende donaties
Dit zijn de meest filantropische beroemdheden, gerangschikt op enkele van hun grootste bekende donaties
Anonim

Beroemdheden hebben iets meer dan wij gewone mensen, en in tegenstelling tot andere rijke mensen, staat het grootste deel van hun liefdadigheidswerk in de schijnwerpers. Of ze nu een liedje zingen of een album maken om geld in te zamelen voor een goed doel, sommige beroemdheden hebben bewezen dat hun hart net zo groot is als hun portemonnee.

In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe Oprah een school voor meisjes bouwde in Zuid-Afrika, Tyler Perry $ 100.000 bijdraagt aan hulp aan Breonna Taylor's vriend, en Beyoncé de slachtoffers van orkaan Harvey helpt in haar nek van het bos, Houston – en dat zijn er maar een paar. Veel andere beroemdheden hebben even grote donaties gegeven aan goede doelen en goede doelen. Hier zijn er enkele.

10 Jennifer Aniston ($1 miljoen)

Jennifer Aniston heeft door de jaren heen consequent haar filantropische kant laten zien. Als ze niet te zien is in een reclamespotje dat kanker onder de aandacht brengt, doneert ze een half miljoen dollar aan Artsen zonder Grenzen. Haar grootste donatie ooit werd gedaan in het licht van de moord op George Floyd. Aniston doneerde een bedrag van een miljoen dollar aan organisaties die raciale onrechtvaardigheid bestrijden, waaronder Color for Change, een online etablissement voor raciale gerechtigheid.

9 Leonardo DiCaprio ($3 miljoen)

In het verleden heeft Leonardo DiCaprio gedoneerd voor een aantal initiatieven. In 2010 deed hij een donatie van $ 1 miljoen aan Haïti om de slachtoffers van de aardbeving te helpen. DiCaprio doneerde ook hetzelfde bedrag na orkaan Harvey in 2017. Zijn grootste bekende donatie werd gedaan in 2020, na de Australische bosbrand. DiCaprio staat bekend om zijn inspanningen op het gebied van klimaatbewustzijn. Het redden van Australië was dan ook een zaak die dicht bij huis toesloeg.

8 Taylor Swift ($4 miljoen)

Door de jaren heen heeft Taylor Swift haar stem gegeven aan zaken als Black Lives Matter en steunde ze inspanningen van instellingen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Swift heeft ook verschillende persoonlijke donaties gedaan van een miljoen dollar of meer. Haar grootste donatie was een toezegging van $ 4 miljoen die ze in 2012 deed voor de bouw van een educatief centrum in de Country Music Hall of Fame and Museum in Nashville.

7 Jami Gertz ($5 miljoen)

Billionaire-actrice Jami Gertz doneerde in 2020 in totaal $ 5 miljoen als onderdeel van een strategie om zwarte bedrijven in Atlanta te versterken. De donatie is gedaan aan het Herman J. Russell Center for Innovation and Entrepreneurship. Via de Ressler-Gertz Family Foundation onthulde de mede-eigenaar van Atlanta Hawks een duurzaam langetermijnplan van $ 40 miljoen dat zal worden uitgevoerd in samenwerking met de NBA Foundation.

6 Rihanna ($5 miljoen)

Rihanna heeft deelgenomen aan verschillende goede doelen. In 2006 richtte ze de Believe Foundation op, die veel met terminaal zieke kinderen werkte. In 2012 richtte ze de Clara Lionel Foundation op om haar grootouders te eren. Toen de pandemie toesloeg, werkte Rihanna samen met Jay-Z en Twitter-oprichter Jack Dorsey, en bood samen meer dan $ 5 miljoen aan voor hulpverlening.

5 Beyoncé en Jay-Z ($15 miljoen)

Beyoncé en echtgenoot Jay-Z hebben door de jaren heen heel veel donaties gedaan. In 2016 schonk het koppel 1,5 miljoen dollar aan Black Lives Matter. Beyonce werkte samen met NAACP om een fonds op te richten dat zwarte bedrijven ondersteunt. Een van haar grootste donaties tot nu toe werd in 2016 gedaan aan de Usain Bolt Foundation. De donatie leidde ertoe dat Beyoncé dat jaar door de website DoSomething.org. werd uitgeroepen tot een van de meest liefdadigheidsberoemdheden.

4 Oprah Winfrey ($36 miljoen)

Oprah Winfrey heeft keer op keer aangedrongen op geven en het belang ervan. Via de Oprah Winfrey Foundation heeft ze talloze liefdadigheidsdonaties gedaan, waarvan de laatste een COVID-hulpdonatie van $ 10 miljoen was. Haar stichting beheert activa in de miljoenen. Winfrey schonk ooit $ 36 miljoen van haar eigen geld aan de stichting. Haar grootste werk tot nu toe is de Oprah Winfrey Leadership Academy in Zuid-Afrika, een school voor meisjes met een kansarme achtergrond.

3 Michael Jordan ($ 100 miljoen)

Michael Jordan heeft veel werk verzet met de Make-A-Wish Foundation, voor een bedrag van $ 5 miljoen. Individueel heeft hij donaties gedaan aan een aantal organisaties, waaronder Habitat for Humanity en de Boys and Girls Clubs of America. In het licht van de Black Lives Matter-campagne heeft Jordanië de komende 10 jaar 100 miljoen dollar toegezegd. Zijn grootste donatie tot aan de toezegging was $ 7 miljoen die ging naar de financiering van de Jordan Clinics.

2 Jeff Bezos ($200 miljoen)

Hij is de rijkste man ter wereld en zeker een van de meest filantropische. Na zijn reis naar de ruimte doneerde Jeff Bezos $ 200 miljoen om 'moed en beleefdheid' te vieren. Het bedrag, zei hij, zou naar Van Jones en chef Jose Andres gaan. Jones en Andres zouden elk $ 100 miljoen ontvangen en hadden de macht om de rijkdom te delen of alles aan een goed doel naar keuze te geven. Dit kwam in de nasleep van een opschudding dat Bezos en miljardair Richard Branson miljarden hadden 'verspild' aan ruimtevaart.

1 Bill Gates ($5 miljard)

Het is geen geheim dat Bill Gates het grootste deel van zijn fortuin heeft weggegeven. Tegen 2019 werd geschat dat Gates, die ooit de rijkste man ter wereld was, minstens $ 45 miljard had weggegeven. Alleen al dat jaar gaf de mogul naar schatting $ 5 miljard weg. Gates en ex-vrouw Melinda hebben via de Bill and Melinda Gates Foundation gedoneerd aan verschillende doelen, waaronder medisch onderzoek.

Aanbevolen: