Dit is wat de cast van 'Dawson's Creek' de laatste tijd heeft gedaan

Inhoudsopgave:

Dit is wat de cast van 'Dawson's Creek' de laatste tijd heeft gedaan
Dit is wat de cast van 'Dawson's Creek' de laatste tijd heeft gedaan
Anonim

Als je een fan bent van tienerdrama's op tv uit de jaren 90 en 2000, is de kans groot dat je Dawson's Creek kent. De tv-klassieker van de WB draait om een groep vrienden en hun ondeugende avonturen terwijl ze hun leven voortzetten op de universiteit. Met James Van Der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson en meer, was Dawson's Creek een groot succes van 1998 tot 2003.

Dat gezegd hebbende, het is meer dan twee decennia geleden dat Kevin Williamson ons kennis heeft laten maken met deze personages. Sindsdien wagen alle castleden van de serie zich aan iets anders en proberen ze hun respectievelijke carrières naar een heel nieuw niveau te tillen. Om het samen te vatten, dit is wat de leden van de Dawson's Creek-cast de laatste tijd hebben gedaan.

6 James Van Der Beek

Sinds zijn vertrek uit Dawson's Creek, is James Van Der Beek in veel populaire series verschenen, zoals CSI: Cyber, de vierde CSI-serie in de franchise, als Senior FBI Field Agent Elijah Mundo. Hij is ook een van de vaste gasten van FX's Pose, een drama over de New Yorkse dragcultuurscène van de jaren '80 tot de jaren '90, samen met Evan Peters, Kate Mara, Mj Rodriguez en meer. De serie is een succes geweest en heeft vele prijzen gewonnen tijdens de 3 seizoenen en 26 afleveringen.

5 Katie Holmes

Je kent haar misschien als de tomboy-achtige, lastige Joey Potter uit Dawson's Creek, maar in het echte leven is Katie Holmes dat verre van. Nadat ze Dawson's Creek had verlaten, concentreerde Katie zich meer op haar filmcarrière en acteerde ze in grote kaskrakers als Batman Begins, Ocean's 8 en meer. Hoewel ze van 2006 tot 2008 een pauze van twee jaar nam om zich op haar pasgeboren baby te concentreren, is Katie nog steeds een grote naam in Hollywood. Enkele van haar recente releases zijn The Secret: Dare to Dream samen met Josh Lucas en Jerry O'Connell, dat in 2020 een van de best gehuurde films op Apple TV en iTunes Store werd.

4 Michelle Williams

Het is niet overdreven om Michelle Williams te begroeten als een van de meest succesvolle Dawson's Creek-alumnus. Ze bleef naam maken en maakte later haar filmdoorbraak met Brokeback Mountain in 2005, waarvoor ze een Oscar-nominatie kreeg voor beste vrouwelijke bijrol. Ze won later een Golden Globe voor het spelen van de beruchte blonde bom Marilyn Monroe in My Week with Marilyn en scoorde net een nieuwe kaskraker naast Tom Hardy met het vervolg Venom: Let There Be Carnage uit 2021.

3 Joshua Jackson

Na Dawson's Creek bleef Joshua Johnson meer succes boeken in tv-series. De Mighty Ducks-acteur speelde als Peter Bishop in Fringe, Cole in The Affair, de hoofdrol van Dr. Christopher in Dr. Droom, en meer. Naast zijn indrukwekkende acteercatalogus, mag Joshua zich nu met trots vader noemen nadat zijn dochter uit zijn relatie met actrice Jodie Turner-Smith in april 2020 werd geboren.

"Op dit moment werkt mijn vrouw in Ohio [aan Noah Baumbach's verfilming van White Noise door Don DeLillo] en ik ben de "manny". Mijn werkschema is vrij en duidelijk," vertelde hij aan The Guardian over de laatste saga van zijn carrière. "Ik ben aan het kijken, maar heb geen haast."

2 John Wesley Shipp

John Wesley Shipp vertoont geen tekenen van vertraging na Dawson's Creek. Het is zelfs veilig om te zeggen dat het leven na Dawson er best goed uitziet voor de voormalige hartenbreker uit de jaren 90. De winnaar van de Daytime Emmy Award is ook het best bekend voor het vertolken van Henry Allen, de vader van Barry/The Flash, in The CW's 2014-bewerking van de beruchte superheld The Flash. Het achtste en laatste seizoen werd eerder in november van dit jaar uitgezonden.

"Ik herinner me alleen dat laatste schot met mij en Mark Hamill, in het zuidoosten van Los Angeles, terwijl we vochten tegen de opkomende zon, terwijl we probeerden het laatste schot binnen te krijgen, zwetend van onze je-weet-wel-niets," hij teruggeroepen. "Eindelijk krijgen we de laatste kans, en ik scheur de vleugels eraf en gooi ze in de lucht, en ik zweer dat ik nooit een ander superheldenpak zal aantrekken zolang ik leefde, simpelweg omdat het fysiek zo moeilijk was, en ook, omdat we geen CGI hadden."

1 Bezig Philipps

Naast Dawson's Creek speelde Busy Phillips in de loop der jaren in vele succesvolle films en series: Cougar Town, ER, White Chicks, Maid of Honor, I Feel Pretty, The Gift, om er maar een paar te noemen. Ze heeft zelfs haar eigen talkshow op E!, Busy Tonight, die werd uitgezonden van oktober 2018 tot mei 2019. Nu begon de Home Room-actrice haar eigen podcast, Busy Phillips is Doing Her Best, te hosten met enkele van haar voormalige schrijvers van E!

Aanbevolen: