Waarom Jerry Stiller bijna geen Frank Costanza speelde op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

Waarom Jerry Stiller bijna geen Frank Costanza speelde op 'Seinfeld
Waarom Jerry Stiller bijna geen Frank Costanza speelde op 'Seinfeld
Anonim

Fans kunnen nog steeds niet geloven dat Jerry Stiller al meer dan een jaar weg is. De man was een natuurkracht. Een komisch genie. Ongetwijfeld geliefd. Een uniek talent. En iedereen die met hem werkte, wist dit. Misschien niemand meer dan zijn beroemde zoon, Ben Stiller, die voortdurend rouwt om de dood van zijn vader terwijl hij zich enkele echt gelukkige momenten herinnert. Maar Jerry maakte indruk op veel meer dan alleen zijn zoon en fans van zijn werk. De man maakte zich ook geliefd bij de cast van Seinfeld. Maar dat zou bijna niet zijn gebeurd, aangezien Jerry niet de eerste keuze was om Frank Costanza te spelen.

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders de temperamentvolle, creatieve en ronduit vreemde vader van George Costanza tot leven brengt. Jerry's optreden was net zo specifiek en perfect voor het personage. Tijdens het filmen van zijn 27 afleveringen van Seinfeld ontwikkelde Jerry een van de meest iconische ondersteunende karakters van de show. Dit herinnerde de makers van de show, Jerry Seinfeld en Larry David, eraan dat ze de juiste keuze hadden gemaakt door hem te casten. Maar er was een tijd dat Jerry bijna geen Frank speelde. Ze waren zelfs blij om een andere acteur aan te nemen en ermee samen te werken.

John Randolph speelde Frank Costanza voordat Jerry Stiller werd aangenomen

In seizoen vier van Seinfeld maakte het publiek eindelijk kennis met de vader van Goerge Costanza. Tot dat moment was er alleen over hem gesproken. Estelle Harris was al verschenen als de moeder van Goerge, Estelle Costanza. Maar Jerry en Larry hadden een Frank nodig.

"Ik kon me niet voorstellen wie ze voor mijn man zouden halen", zei Estelle Harris in de documentaire achter de schermen voor de aflevering "The Handicap Spot". "En toen kwam ik erachter dat het John Randolph was. Een lieve, lieve, geweldige man en een geweldige acteur."

Toen het karakter van Frank Costanza oorspronkelijk werd bedacht, zou hij een veel volgzaam karakter hebben. Estelle zou in de relatie "de broek dragen". Haar personage was extreem dominant, dus ze hadden een acteur nodig om een veel ingetogener personage te spelen. Dus werd de veelgeprezen theaterlegende John Randolph ingehuurd.

"John Randolph en ik hadden samen op Broadway gewerkt, hij had mijn grootvader gespeeld in 'Broadway Bound' van Neil Simon," legde Jason Alexander uit. Terwijl Jason zei dat hij het heerlijk vond om met John samen te werken, vond hij niet dat hij "er uitzag als een Costanza".

Uiteindelijk klikte er iets met de schrijvers en werd het karakter van Frank verder ontwikkeld en moest John vervangen worden. Dit was vrij eenvoudig aangezien John maar één aflevering van Seinfeld had gedaan.

Hoe Jerry Stiller de rol kreeg van Frank Costanza

"Het volgende seizoen, ik weet niet of John niet beschikbaar was of iets over… iets zorgde ervoor dat we de acteur wilden veranderen," legde Larry David uit. "[Directeur] Larry Charles stelde Jerry Stiller en eh… en hij was geweldig en we hielden van hem. En dan, vanwege [de show die in] syndicatie ging, zouden ze 'The Handicap Spot' met John Randolph blijven herhalen en het zou vreemd lijken dat George twee verschillende vaders zou hebben. Dus ik haalde Castle Rock en NBC over om me die scènes opnieuw te laten opnemen met John Randolph en ze te vervangen door Jerry Stiller, wat we deden."

Hetzelfde gebeurde met de originele acteur die Jerry's vader speelde, maar Larry besloot dat niet opnieuw te gaan filmen omdat het in het allereerste seizoen was en de personages zo drastisch ouder werden. De keuze om alleen John Randolph te vervangen was niet persoonlijk, het was alleen logischer voor de show en het personage dat Frank uiteindelijk werd. Zelfs Jerry Stiller had enorm veel respect voor John, omdat hij een van de mensen was die hem inspireerde om acteur te worden. John gaf Jerry zelfs advies nadat de twee elkaar in Johns kleedkamer hadden ontmoet na een Broadway-optreden.

Hoewel Jerry enorm dankbaar was voor zijn ervaring op Seinfeld, voelde hij zich er wel slecht over om John te vervangen. Dit komt omdat de twee bevriend raakten en John op de zwarte lijst stond in Hollywood vanwege mogelijke banden met de Communistische Partij. Toen hij eindelijk terugkwam, verving Jerry hem.

"Ik had gemengde gevoelens, maar niet voor lang", gaf Jerry Stiller toe. Dit komt omdat Jerry op dat moment echt moest werken. Zijn Broadway-show was net gesloten en hij had het geld nodig. Volgens een interview met The Television Academy vloog Jerry weg en had hij een geweldige ontmoeting met Larry David. Maar eerst was hij niet zo enthousiast over het personage.

Destijds wilden Larry en de schrijvers nog steeds dat Frank zwakker was dan Estelle. Jerry was hier niet blij mee en hield ook niet van zijn teksten. Hij probeerde ze zelfs te veranderen, maar NBC zei hem dat niet te doen. Kom naar de repetities voor de show, Jerry probeerde terug te schreeuwen naar Estelle in de scene en iedereen begon te lachen. Op dat moment werd de echte Frank Costanza geboren. Larry, Jerry en de rest van het team besloten Jerry met het personage te laten spelen en hem uiteindelijk te laten uitgroeien tot een even grote kracht als zijn vrouw.

Aanbevolen: