De echte oorsprong van de vreemdste Super Bowl-commercial aller tijden

Inhoudsopgave:

De echte oorsprong van de vreemdste Super Bowl-commercial aller tijden
De echte oorsprong van de vreemdste Super Bowl-commercial aller tijden
Anonim

Wat maakt een geweldige tv-commercial? Dit is waar de makers van de iconische (en tegelijkertijd angstaanjagende) Puppy Monkey Baby-commercial over nadachten toen ze op de proppen kwamen met hun nu beroemde 2016 Super Bowl-spot. Natuurlijk staat The Super Bowl bekend om het hebben van een aantal van de meest buitensporige, gedenkwaardige en werkelijk geweldige commercials waar en wanneer dan ook. Gezien het feit dat de meeste mensen een hekel hebben aan het kijken naar advertenties en letterlijk kabeltelevisie hebben verlaten om ze te vermijden, zegt het feit dat miljoenen mensen ervoor kozen om naar de Super Bowl-reclames te kijken iets.

Hoewel veel van de beste Super Bowl-commercials, en advertenties in het algemeen, beroemdheden op de A-lijst bevatten, hebben de makers van Puppy Monkey Baby de kans om een ster te laten zien vermeden. Zelfs Snickers zorgde ervoor dat wijlen Betty White op hun Super Bowl-plek wierp. In plaats daarvan probeerden ze iets memorabels te bedenken om de energiedrank van Mountain Dew, Kickstart, te helpen verkopen. Het resultaat was een mediastorm. Iedereen had het over Puppy Monkey Baby. En hoewel mensen zich tegenwoordig misschien niet meer herinneren waar Puppy Monkey Baby reclame voor maakte, herinneren ze zich het wezen zeker. Het is tenslotte moeilijk om zoiets niet te zien. Hier is de ware oorsprong van de Puppy Monkey Baby Mountain Dew Super Bowl-spot…

Het idee voor Puppy Monkey Baby was gebaseerd op bekende Super Bowl-advertenties

De reactie op Puppy Monkey Baby was verdeeld. Terwijl iedereen erover aan het praten was, was de helft van de kijkers verbluft door hoe wonderlijk raar de gezicht-likkende, conga-dansende Puppy Monkey Baby was, de andere helft walgde ervan. Gelukkig is dit volgens een fascinerende oral history van MEL Magazine precies het antwoord waar makers Monty Pera en Don Marshall Wilhelmi op uit waren.

Monty en Don leerden elkaar kennen toen ze bij McCann in de reclame werkten en stapten later over naar het reclamebureau BBDO, dat samenwerkte met Mountain Dew voor hun campagne in 2016 die resulteerde in de oprichting van Puppy Monkey Baby.

"Puppy Monkey Baby was onze eerste opdracht voor Mountain Dew. We hadden een ander account en we werden in juli of augustus voor de Super Bowl gebeld en kregen deze opdracht", legde Don uit aan MEL Magazine. "We wisten eerst niet dat het een Super Bowl-advertentie was. We wisten dat het een tv-spot was, maar ze hadden nog niet besloten of het een Super Bowl-spot zou worden, dus we gingen gewoon over onze bedrijf dat een concept probeerde te creëren. Toen kregen we een telefoontje dat het voor de Super Bowl was, wat de lat voor alles hoger legt. Een Super Bowl-spot voor een klant is enorm. Het is waarschijnlijk de grootste tv-investering die ze kunnen doen, omdat het is een van de weinige keren in het jaar dat mensen aandacht besteden aan advertenties. Dus als een merk ervoor kiest om er een te doen, willen ze aandacht krijgen - er wordt over gepraat."

Volgens Don is er een running gag in de reclamewereld dat Super Bowl-spots allemaal over schattige puppy's, baby's en hele gekke dingen gaan. En er zijn zelfs veel apen bij de commercials betrokken. Waarom? Omdat puppy's, apen en baby's buitengewoon schattig zijn en dingen kunnen verkopen… vooral als ze iets schattigs doen.

"Dat zijn zo'n beetje de bekende stijlfiguren van de Super Bowl-advertentie. Dat zijn degenen die de advertentiemeters en verschillende rangschikkingssystemen die de industrie gebruikt om deze dingen te meten te winnen. Voor creatievelingen zou het aardig worden van een cliché om een pratende baby of een aap of een hond te hebben, dus dachten we: 'Laten we ze allemaal proberen te gebruiken'", zei Monty.

Tropes waren uiteindelijk de inspiratie voor de Puppy Monkey Baby spot. Het idee, dat voor de grap begon, ging al snel een eigen leven leiden.

"Hoewel het begon als een grap, werd het uiteindelijk een beetje toevallig voor het product, omdat Mountain Dew Kickstart strategisch deze drie hoofdingrediënten had: Mountain Dew, cafeïne en vruchtensap - of iets dat was gewoon nauwelijks legaal vruchtensap. Toen Don dat verband eenmaal had gevonden, dachten we dat het misschien meer was dan een dwaas idee, " legde Monty uit.

De bazen van Monty en Don namen ook het idee over. Hoewel het ontwerp van Puppy Monkey Baby verschillende veranderingen moest ondergaan, omdat ze bang waren hun publiek bang te maken. Toen ze het idee aan Mountain Dew presenteerden, was het antwoord onmiddellijk 'Ja'.

De commercial en de reactie op puppy Monkey Baby testen

Helaas is de advertentie extreem slecht getest voordat deze werd vrijgegeven.

"Er zijn verschillende soorten testen, maar in het geval van 'Puppy Monkey Baby' hebben we een animatie gemaakt, een echt low-fi geanimeerde versie van je commercial. Dit is voordat je een regisseur inhuurt of wat dan ook, dus het is puur van ons en waar we aan denken, 'zei Monty. "Mountain Dew stak echt hun nek uit, zowel bij het testen als intern. Mountain Dew is eigendom van Pepsi en Pepsi doet veel conservatieve advertenties, dus de merkmanager van Mountain Dew, Greg Lyons, moest het daar aan de keten verkopen. Er was veel moed voor nodig."

Na het creëren van de rare animatronic-puppy en het filmen van de commercial, werd het eindelijk uitgezonden in 2016 en veroverde het de wereld stormenderhand. Na de release zijn er memes, knuffels, ontwerpen voor verjaardagstaarten, Halloween-kostuums en vooral bange generaties Super Bowl-kijkers van Puppy Monkey Baby gemaakt.

Aanbevolen: