De waarheid over Rihanna's 'Pon De Replay'-muziekvideo

Inhoudsopgave:

De waarheid over Rihanna's 'Pon De Replay'-muziekvideo
De waarheid over Rihanna's 'Pon De Replay'-muziekvideo
Anonim

Rihanna is het type artiest dat misschien een paar jaar de schijnwerpers ontwijkt, maar altijd weer explodeert in de mainstream. Op dit moment praat iedereen en hun hond over het feit dat zij en A$AP Rocky hun eerste baby verwachten. Hoewel haar laatste onderneming in het moederschap zeker een tijdje een aantal fans zal inkapselen, lijdt het geen twijfel dat Rihanna's indrukwekkende zakelijke beslissingen en, belangrijker nog, haar muziek, hun aandacht snel genoeg zullen stelen.

De waarheid is dat Rihanna's allereerste hit, "Pon de Replay", de reden is voor haar ongelooflijke succes in de muziekindustrie. Ze was echter niet eens een fan van het nummer zelf. Muziekproducent Evan Rogers, een van de mensen die Rihanna op Barbados ontdekte, wist niet goed wat hij met Rihanna's unieke zangstem aan moest. Een groep muziekproducenten, waaronder Jay-Z, wist echter dat "Pon de Replay" haar op een grote manier in de muziekindustrie zou breken. Maar om echt te profiteren van een single, hadden ze een ongelooflijke muziekvideo nodig …

Jay-Z was niet blij met "Pon de Replay", maar wist dat Rihanna een enorme ster zou zijn

Zodra Jay-Z Rihanna's "Pon de Replay" hoorde, kon hij zien hoeveel succes ze zou worden. In 2004 was Jay-Z de president en CEO van Def Jam Recordings. Dus natuurlijk was hij de man voor de schrijvers en producenten van het nummer, Vada Nobles, Alisah "M'Jestie" Brooks, Carl Struken en Evan Rogers om het naar toe te brengen. Zijn reactie op "Pon de Replay" was aanvankelijk lauw. Dit komt omdat hij dacht dat het nummer "te groot" voor haar was.

Jay-Z en muziekdirecteur L. A. Reid waren echter 'verbluft' door Rihanna's auditie voor hen. Ze speelde Whitney Houston's cover van "For The Love Of You" en sloeg het gewoon uit het park. Dus hoewel "Pon de Replay" het niet helemaal deed voor Jay-Z, was hij er zeker van dat hij Rihanna als artiest zou tekenen, zelfs op de jonge leeftijd van 16.

Omdat "Pon de Replay" was ontworpen als Rihanna's eerste hit, wisten Jay-Z en Def Jam Recordings dat ze een absoluut geweldige muziekvideo moesten hebben. Dus brachten ze Director X (ook bekend als Little X of Julien Christian Lutz) erbij om het tot leven te brengen.

Rihanna had sterrenkracht, maar was nog steeds minderjarig, dus de muziekvideo moest dat weerspiegelen

In 2005 had regisseur X al succes als regisseur van muziekvideo's, vooral dankzij zijn samenwerkingen met Sean Paul, Nelly en Usher. Volgens een fascinerend artikel van Vulture merkte hij meteen hoe ongelooflijk getalenteerd Rihanna was.

"[Star power] is gewoon iets dat mensen hebben als het alleen jij en de camera zijn. Er is een niveau van vertrouwen. Er is een manier om het lichaam te beheersen die meer is dan alleen oefenen. Er is de "It"-factor: Ik zie wat er aan de hand is jongen. Ik snap het, "vertelde directeur X aan Vulture.

"Toen ik haar ontmoette, was ze een kind!" songwriter en producer Alisah "M'Jestie" Brooks beweerde. "Carl [Struken] en Evan [Rogers] nodigden me uit in hun studio om nog een paar nummers met haar te schrijven. Ze droeg een roze broek en een klein geel afgesneden shirt. Ze beloofden me dat het op het album zou komen, dus er was een geromantiseerde energie over waar dit heen ging. Ik herinner me toen ze voor het eerst kennismaakte met Chinees eten. Het was echt leuk: ze vroegen haar wat ze wilde eten en ze zei: 'Uhh, dat ding met de kip en de broccoli.' [Lacht.] Ze was in een nieuw land waar veel dingen gebeuren. Haar energie was erg meditatief. Ik herinner me dat ik haar vroeg: 'Wat denk je dat er nu gaat gebeuren?' Ze zei: 'Ik weet het niet.'"

Het kon Rihanna niet echt schelen dat ze de volgende stappen in haar carrière niet wist. Wat ze wel wist, was hoe ze een arbeidsethos moest hebben. Volgens Evan Rogers was Rihanna een perfectionist en volledig gefocust op de muziek die ze aan het maken was. Maar Rihanna was nog minderjarig, dus haar producers deden er alles aan om een omgeving en uiteindelijk een muziekvideo te creëren die bij haar leeftijd paste. Ze wilden geen tienerster, ze wilden een popster. Het was dus een moeilijke evenwichtsoefening om de juiste balans te vinden tussen iets dat haar toepaste en iets dat 'popster' schreeuwde in het begin van de jaren 2000.

"Ze was een kleine grappenmaker, maar altijd een pro", legde directeur X uit. "In de video heeft ze een blauwe jurk aan en het is een solo-opname van een optreden. We schoten dat aan het eind van de nacht. En toen ik haar in haar eentje zag dansen, dacht ik: 'Oh shit, we hebben de verkeerde video gemaakt.' Ze had zo'n 'mijn optreden draagt de video'-achtige sfeer. Toen zag ik het in haar. Ze heeft iets, ze rockt dit. Maar het was de juiste video voor haar om haar carrière te beginnen, als tieneract."

Hoewel de "Pon de Replay"-muziekvideo, die werd opgenomen in Toronto, Canada, niet als haar beste is neergedaald, deed het zeker wat het moest doen. Het trok de aandacht van mensen op MTV (en later op YouTube) en toonde niet alleen haar muzikale vaardigheid, maar onthulde ook aan de wereld dat ze pure sterrenkracht was.

Aanbevolen: