Zijn '13 Going on 30' en 'The Adam Project' gerelateerd?

Inhoudsopgave:

Zijn '13 Going on 30' en 'The Adam Project' gerelateerd?
Zijn '13 Going on 30' en 'The Adam Project' gerelateerd?
Anonim

Jennifer Garner's komische dramafilm Yes Day werd uitgebracht op Netflix in maart 2021. Maar zelfs vóór deze première zeiden fans al dat de beelden van de film en de trailer ervan erg deden denken aan 13 Going on 30, the romantische fantasiekomedie waarin ze samen met Mark Ruffalo speelde in 2004.

Het kan zijn dat Garner in de ogen van de meeste fans erg synoniem is geworden met de door Gary Winnick geregisseerde film, omdat soortgelijke gevoelens de afgelopen weken wijdverbreid zijn geworden. Dit volgt op de release van de zeer kijkwaardige sci-fi-actie, The Adam Project.

Garner, die het meest bekend is om haar rol in de ABC-actiethrillerserie Alias, werd herenigd met Ruffalo in The Adam Project, waarin ook Ryan Reynolds en de 13-jarige Walker Scobell spelen in zijn allereerste filmrol. Het is echter de reünie tussen Garner en Ruffalo waar mensen het weer over hebben 13 Going On 30.

Naast de bekende gezichten zijn er ook thema's in de verhaallijnen van The Adam Project en de klassieker uit 2004 die behoorlijk op elkaar lijken.

Waar gaat '13 Going On 30' over?

In een online synopsis wordt 13 Going on 30 beschreven als het verhaal van '[Jenna], een meisje dat de sociale structuren van de middelbare school beu is, [en] van de ene op de andere dag verandert in een volwassene. De tiener wil een vriendje, en als ze er geen kan vinden, fantaseert ze dat ze een goed aangepaste volwassene is.'

'Plots wordt haar geheime wens werkelijkheid en verandert ze in een 30-jarige. Maar volwassen zijn, met zijn eigen uitdagingen tussen mannen en vrouwen, is niet zo eenvoudig als het lijkt.'

Jennifer Garner speelde de volwassen versie van het personage, waarbij de tiener Jenna wordt gespeeld door Christa B. Allen. Ironisch genoeg is de actrice vandaag 30 jaar oud.

Afgezien van incidentele acteerrollen in films en op tv, heeft Allen bekendheid vergaard op TikTok, waar ze vaak looks van de rom-com uit 2004 herschept. Mark Ruffalo speelde Matt Flamhaff, Jenna's jeugdvriend die ook haar toekomstige liefdesbelang blijkt te zijn. De jongere versie van Matt werd gespeeld door Sean Marquette.

13 Going on 30 werd geproduceerd met een budget van $37 miljoen, maar leverde $60 miljoen meer op uit de box office-inkomsten.

Wat is het verhaal van 'The Adam Project'?

Een samenvatting van het plot voor The Adam Project op IMDb luidt: 'Na een per ongeluk noodlanding in 2022, werkt tijdreizende jachtpiloot Adam Reed samen met zijn 12-jarige zelf voor een missie om de toekomst te redden. ' Net als Jenna wordt het personage Adam Reed gespeeld door twee acteurs uit totaal verschillende leeftijdsgroepen.

De jonge Adam is de rol van nieuwkomer Walker Scobell, terwijl Ryan Reynolds de toekomstige, volwassen versie is. Mark Ruffalo verschijnt als Louis Reed, Adams wetenschapper-vader die kort voor de huidige tijdlijn van het leven van de jongen omkomt bij een auto-ongeluk.

Zowel volwassen als jonge Adam reizen nog verder terug in de tijd naar 2018 en ontmoeten hun vader opnieuw. In die tijdlijn is Louis Reed getrouwd met Adams moeder, Ellie Reed. Het is deze rol die Jennifer Garner speelt in The Adam Project en haar romance op het scherm met Ruffalo van 18 jaar geleden nieuw leven inblaast.

De Shawn Levy-film is uitgebracht in een heel ander tijdperk dan 13 Going on 30, toen producties op groot scherm alleen in de bioscoop of op dvd te vinden waren. Desondanks gingen de productiestudio's door met het injecteren van een productiebudget van $ 116 miljoen.

Hoe is 'The Adam Project' gerelateerd aan '13 Going On 30'?

Mark Ruffalo en Jennifer Garner die een schattig liefdesverhaal delen, is misschien wel de meest voorkomende rode draad in The Adam Project en 13 Going on 30. Het element van reizen door de tijd om elkaar te ontmoeten of te bestaan als een eerdere versie van jezelf wordt ook gedeeld tussen de twee verhalen.

Bovendien ontdekte Ruffalo zelf dat beide films ook vergelijkbaar waren, omdat ze perfect zijn voor gezinnen om samen te kijken. "Er zijn zo weinig van [dergelijke films] in de buurt", zei de acteur eerder dit jaar op het Netflix Tudum Festival.

"[Ze raken aan] wat het is om een ouder te zijn, evenals wat het is om een kind te zijn, wat het verleden is en hoe het wordt ervaren en hoe het werkelijk is. En ze gaan aan de slag en werk het uit en beëindig de relaties op een manier die bevredigend is en dat gebeurt zelden."

Hoewel ze in slechts één scène samen in The Adam Project verschenen, denkt Garner dat ze klaar zou zijn om meer werk samen met Ruffalo op zich te nemen. "Geef ons meer dan één scène en kijk wat er gebeurt," zei ze.

Aanbevolen: