Waren Venus en Serena Williams op de set tijdens de opnames van 'King Richard'?

Inhoudsopgave:

Waren Venus en Serena Williams op de set tijdens de opnames van 'King Richard'?
Waren Venus en Serena Williams op de set tijdens de opnames van 'King Richard'?
Anonim

Will Smith is er eindelijk in geslaagd een Oscar in de wacht te slepen, na decennia van acteren op topniveau zonder de onderscheiding te winnen. Hij deed dit na zijn productieve optreden als Richard Williams, vader van tennissterren Venus en Serena in de veelgeprezen biopic King Richard, door de nieuwe Hollywood-producenten - de broers Tim en Trevor White.

Smith was zelf ook producer van de film. Samen met de twee White broers was hij vastbesloten om niet door te gaan met de productie van King Richard zonder de zegen van de familie Williams. Uiteindelijk kostte het bijna een jaar om Richard Williams en zijn dochters ervan te overtuigen de film goed te keuren.

Met hun zegen gingen de producenten aan de slag met het maken van de film, waarbij de familie zeer nauw betrokken was bij het productieproces. De oudere stiefzus van Serena en Venus, Isha Price, was het belangrijkste aanspreekpunt en werkte officieel in de rol van uitvoerend producent.

Mr. Williams was het middelpunt van het verhaal in de film, iets dat in sommige kringen tot consternatie leidde, ondanks de wens van zijn beide dochters. Serena en Venus Williams zijn nog steeds actieve, professionele tennissers, maar ze slaagden er toch in om tijdens de opnames een paar dagen op de set te verschijnen.

Hoe vaak verschenen Venus en Serena Williams op de set van 'King Richard'?

Trevor en Tim White werden onlangs geïnterviewd door Variety, waar ze de omvang van de hands-on betrokkenheid onthulden die de Williams-zussen hadden tijdens het proces van het filmen van koning Richard.

De hoofdfotografie voor de film begon in januari 2020 en eindigde uiteindelijk in oktober, zij het met een door COVID-pandemie veroorzaakte onderbreking in maart. Ondanks hun zeer drukke schema's maakten Venus en Serena tijd vrij om in totaal drie dagen op de set te verschijnen.

"Ze waren allemaal op de set. Ik denk dat Serena op een dag kwam en Venus twee dagen", vertelde Tim White aan Variety. Omdat ze allebei geen andere actieve rol hadden in het productieteam, was dit vanzelfsprekend.

Tim legde verder uit welke waarde de zussen voor, tijdens en na het productieproces brachten. "Ze gaven aantekeningen over het script. Vaak kwamen de aantekeningen echt door Isha", zei hij. "Toen ze de film zagen, gaven ze ons ook een paar gedachten. Maar nogmaals, ze waren allemaal in dienst om de dingen zo authentiek mogelijk te maken."

De familie Williams was goed vertegenwoordigd op de set van 'King Richard' tijdens de productie

Hoewel Serena en Venus slechts vluchtig op de set verschenen, was de familie Williams goed vertegenwoordigd op de set gedurende het hele productieproces. In haar officiële hoedanigheid waren Isha Price en haar andere zus Lyndrea aanwezig bij elke stap van het filmen van de film.

"Isha was elke dag op de set en Lyndrea Price - hun andere zus - was elke dag op de set op de kostuumafdeling", voegde Trevor White toe aan wat zijn broer eerder had gezegd. "We hadden daar een geweldige vertegenwoordiging. We kregen altijd input."

Trevor ging vervolgens in op hun castingkeuze en legde uit waarom, ondanks dat Serena en Venus op zichzelf al supersterren zijn, Will Smith als hun vader de film naar een geheel andere stratosfeer heeft gebracht.

Een groot deel hiervan was het vinden van iemand die het vermogen had om in de schoenen te staan van zo'n charismatisch personage als Richard Williams. "Richard is zo'n meer dan levensgroot personage," legde Trevor uit. "Toen we nadachten wie Richard kon belichamen, bleven we praten over Will. Will heeft voor ons inherent veel van de kwaliteiten die Richard heeft."

Venus en Serena Williams wilden 'King Richard' om hun vader te centreren

Hoewel King Richard in wezen het verhaal is van de opkomst van Venus en Serena Williams tot atletisch supersterrendom, waren de twee broers en zussen onvermurwbaar dat hun vader centraal zou staan in de film. Dit kwam overeen met het doel dat Tim en Trevor White hadden toen ze de foto wilden maken.

"We werden echt aangetrokken door het verhaal van een gezin van vaderschap, ouders en ouderschap", legde Trevor uit. "Toen Venus, Serena en Isha en iedereen in de familie het lazen, hadden ze het gevoel dat dit authentiek was."

Het was niet de eerste keer dat de familie Williams werd benaderd door een filmmaker, maar dit was het moment waarop ze eindelijk een echte connectie voelden met het verhaal dat werd gepitcht. "Ze zijn al vele malen eerder benaderd, en niets is in de buurt gekomen om hun aandacht te trekken zoals dit deed," zei Trevor.

Will Smith heeft zijn steentje bijgedragen door de essentie van het personage van Richard Williams vast te leggen, een rol waarvoor hij rijkelijk werd beloond. Hij heeft er nu ook een Oscar voor, wat perfect aansluit bij zijn eigen persoonlijke verhaal, en hoe lang hij op dit succes heeft moeten wachten.

Aanbevolen: