Auteur klaagt over 'King Richard'-film, waarbij Serena en Venus Williams worden genegeerd

Inhoudsopgave:

Auteur klaagt over 'King Richard'-film, waarbij Serena en Venus Williams worden genegeerd
Auteur klaagt over 'King Richard'-film, waarbij Serena en Venus Williams worden genegeerd
Anonim

Mensen zijn niet onder de indruk nadat een feministische auteur harde woorden heeft geschreven over het nieuw uitgebrachte biografische drama King Richard.

Dr. Jessica Taylor, de schrijfster van Why Women are Blamed for Everything, ging naar Twitter om haar mening te delen over het brandpunt van de film: Richard Williams. Ze twitterde: "Hebben ze serieus een film gemaakt met de naam 'King Richard' over het succes van Serena en Venus Williams - maar het gaat over hun vader, Richard?" Veel Twitter-gebruikers hebben haar kritiek echter bestreden door erop te wijzen dat tennislegendes Serena en Venus Williams als uitvoerende producenten in de film fungeerden.

Richard Williams is een veelgeprezen tenniscoach en vader van de twee tenniskampioenen. In King Richard wordt hij gespeeld door acteur Will Smith. De film kan worden geïnterpreteerd als een liefdesbrief aan de heer, aangezien de broers en zussen Williams in de trailer hem hun 'beste vriend' noemen. Het is tijdens het hele drama duidelijk dat de twee hem verafgoden en waarderen het harde werk dat hij heeft gedaan om hen te ondersteunen in hun atletische reis. Deze boodschap wordt nog versterkt door het simpele feit dat Serena en Venus Williams een belangrijke rol speelden in het productieproces van de film.

Dr. Jessica Taylor disses koning Richard

Taylor volgde haar toondove opmerkingen met een tweede tweet. Ze schreef: "Ik begrijp dat dit mensen irriteert, maar ik had echt niet verwacht dat een film over twee van de meest krachtige, succesvolle en verbazingwekkende zwarte vrouwelijke atleten naar een man zou worden vernoemd, of een man zou centreren." Ze vervolgde: "Ik had graag gezien dat deze film helemaal over hen ging, en niet over een man. Dat is het echt."

De tweet is sindsdien populair geworden en is trending op het sociale mediaplatform. Velen beschuldigen haar ervan het werk van Serena en Venus Williams te verminderen door aan te nemen dat ze een andere film hadden moeten maken.

Op het moment van schrijven heeft de tweet momenteel 1.971 quote-tweets, vergeleken met 106 retweets en 1.265 likes. Het hoge aantal geciteerde tweets wordt een "ratio" genoemd, wat betekent dat meer mensen ervoor kiezen om ruzie te maken met haar "hot take" in plaats van het te onderschrijven.

King Richard krijgt geweldige recensies

Sinds zijn debuut op 19 november heeft koning Richard indruk gemaakt op de massa. Het krijgt momenteel lovende kritieken op Rotten Tomatoes, waar het een 92% heeft gekregen van critici. Recensenten stellen dat de film een grote emotionele diepgang en een boeiend verhaal heeft. Smith is geprezen voor zijn vertolking van het titulaire personage.

Manuela Lazics schreef in The Ringer: "Onder leiding van Will Smith gaat de biopic verder dan de krantenkoppen rond Venus en Serena Williams en gaat hij precies in op wat hun hemelvaart zo inspirerend maakt."

Om Taylor het voordeel van de twijfel te geven, wist ze misschien niet dat Venus en Serena Williams een grote rol speelden in de totstandkoming van de biopic. De auteur heeft sindsdien echter geen aanvullende opmerkingen meer gemaakt, ondanks dat hij over verschillende onderwerpen heeft getweet.

Aanbevolen: