Waarom werd Elisabeth Moss vervangen in 'The Power Of The Dog'?

Inhoudsopgave:

Waarom werd Elisabeth Moss vervangen in 'The Power Of The Dog'?
Waarom werd Elisabeth Moss vervangen in 'The Power Of The Dog'?
Anonim

Elisabeth Moss is vier maanden voor haar 40e verjaardag, maar ze zou waarschijnlijk geen spijt hebben van hoe haar prijzencatalogus er vandaag uitziet. De Mad Men-ster kan al bogen op het winnen van twee Golden Globe Awards, twee Primetime Emmy Awards, twee Critics' Choice Awards, twee SAG Awards en zelfs een Tony Award voor het toneelstuk The Heidi Chronicles.

Ondanks deze uitgebreide lijst met onderscheidingen, moet je je afvragen wat Moss moet hebben gedacht toen ze dit jaar de Academy Awards-ceremonie zag. Een Oscar is opmerkelijk afwezig in haar prijzenkast, en het blijkt dat omstandigheden tegen haar hebben samengespannen om opnieuw een nominatie te missen.

Moss is een interessant personage op en naast het scherm, met haar talent en persoonlijkheid die haar rollen in grote shows zoals The West Wing en The Handmaid's Tale, evenals films als The Invisible Man en Jordan Peele's Us.

In 2019 werd ze aangekondigd als onderdeel van de cast van de dan aankomende westerse dramafilm van regisseur Jane Campion, The Power of the Dog. De foto zou uiteindelijk 12 Oscar-nominaties opleveren. Vanwege planningsconflicten maakte Moss echter helemaal geen deel uit van de productie.

Waarom kon Elisabeth Moss haar rol in 'The Power Of The Dog' niet vervullen?

Het filmen voor The Power of the Dog begon in januari 2020 en eindigde ongeveer zeven maanden later. Tussendoor werd de productie tijdelijk stopgezet vanwege de wijdverbreide effecten van de COVID-pandemie. Net als bij andere grote foto's werd het filmen echter hervat en werd het voor eind juli afgerond.

De verhaalwereld van The Power of the Dog speelt zich af in de Amerikaanse staat Montana, maar het werd als te duur beschouwd om de film daar te draaien. Dientengevolge koos regisseur Jane Campion ervoor om de productie grotendeels te verplaatsen naar de Otago-regio in haar thuisland Nieuw-Zeeland.

Campion werkte sinds begin 2017 aan het concept voor The Power of the Dog. In april van dat jaar werd Elisabeth Moss aan de wereld voorgesteld als het personage June Osborne/Offred in Hulu's dystopische dramaserie, The Handmaid's Tale.

Tegen de tijd dat de film van Campion in 2020 in productie ging, was The Handmaid's Tale al drie seizoenen uitgezonden en werd bevestigd dat het terug zou keren voor een vierde.

Dit vierde seizoen zou naar verwachting in maart 2020 in productie gaan, wat helaas direct samenviel met het opnameschema voor The Power of the Dog.

Wie heeft Elisabeth Moss vervangen in 'The Power Of The Dog'?

Als gevolg van dit planningsconflict werd Moss gedwongen haar rol in de film op te geven, en de studio's gingen op zoek naar een vervanger. In oktober 2019 werd aangekondigd dat Fargo en Spider-Man-ster Kirsten Dunst Moss in de film zou vervangen.

Destijds kwam Dunst net terug van een zeer succesvol eerste seizoen van de donkere komedieserie On Becoming a God in Central Florida op Showtime. Naast de show zelf kreeg de actrice lovende kritieken voor haar optreden als het personage Krystal Stubbs, waarvoor ze een Golden Globe-nominatie had gekregen.

On Becoming a God in Central Florida, gemaakt door Robert Funke en Matt Lunsky, was oorspronkelijk verlengd voor een tweede seizoen op het premiumnetwerk. Echter, als gevolg van onderbrekingen veroorzaakt door de pandemie, kondigde Showtime uiteindelijk aan dat de show helemaal werd geannuleerd.

Welk personage zou Elisabeth Moss gespeeld hebben in 'The Power Of The Dog'?

Ongeveer een maand nadat Dunst officieel werd bevestigd als onderdeel van de cast van The Power of the Dog, werd ook haar verloofde Jesse Plemons aan boord gehaald voor de productie. De Breaking Bad-acteur was ook een vervangende castingkeuze, nadat Paul Dano zijn rol in de Jane Campion-film niet kon vervullen.

De twee echte partners zouden hun liefdesverhaal op het scherm herhalen, terwijl ze twee personages speelden die uiteindelijk trouwden. Plemons portretteerde een rancher die bekend staat als George Burbank, en Dunst speelde een herbergeigenaar die een weduwe was genaamd Rose.

Voor haar voorbeeldige uitvoering in de rol werd Dunst erkend met zowel een Golden Globe als een Academy Award-nominatie voor beste vrouwelijke bijrol.

Hoewel het onmogelijk is om te zeggen hoe Moss het zou hebben gedaan in de schoenen van Rose in The Power of the Dog, zou ze het gevoel kunnen hebben dat dit weer een gemiste kans was om haar eigen Oscar Award in de wacht te slepen. Ze had een sterke steun gekregen om in de running te zijn na haar sterdraai in The Invisible Man (2020), maar zelfs dat liep helaas op niets uit.

Aanbevolen: