Een kijkje in de muziekcarrière van Jaden Smith

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de muziekcarrière van Jaden Smith
Een kijkje in de muziekcarrière van Jaden Smith
Anonim

Jaden Smith's opkomst tot superster was een unieke rit. Natuurlijk hebben het geld en de connectie van zijn vader Will Smith in het spel een uiterst cruciale rol gespeeld in het succes van Jaden, maar door de jaren heen heeft de multi-getalenteerde artiest bewezen dat hij meer is dan alleen een 'Hollywood-nepotismeproduct'. Sinds hij samen met zijn vader speelde in het melancholische drama The Pursuit of Happyness, heeft Jaden geen enkel teken laten zien dat hij het binnenkort rustiger aan gaat doen.

Zijn muziekcarrière is echter een beetje verwarrend om te volgen. Net als veel andere muzikanten die op zo'n jonge leeftijd beroemd werden, zijn we getuige geweest van een overvloed aan fasen van Jaden's muziek terwijl hij zich in de volwassenheid waagt. Om het samen te vatten, hier is een kijkje in de muzikale carrière van Jaden Smith en wat de toekomst biedt voor de rijzende rapster.

6 Jaden Smith maakte zijn muzikale debuut op 14-jarige leeftijd

Jade's muzikale avontuur begon op 14-jarige leeftijd. In 2012 liet hij zijn eerste mixtape, Cool Cafe, vallen en werd warm onthaald door de critici. Op jonge leeftijd slaagde Jaden erin een relaxte, kenmerkende stem vast te leggen die hem introduceerde bij het reguliere publiek.

Een paar jaar daarna kwam het tweede deel uit, en hij heeft bewezen dat hij tekstueel, muzikaal en exponentieel is gegroeid ten opzichte van zijn eerdere releases. Het project bevat vocale cameo's van zijn vader, zijn zus Willow en collega-dj Christian Rich. In het dromerige derde deel is de cirkel van Jaden rond, gehuld in gloednieuwe creativiteit en volwassenheid.

"Ik moest kijken en gewoon meer muziek in het algemeen bestuderen en gewoon leren over de mensen die voor mij kwamen en naar hun muziek luisteren en daar echt inspiratie uit halen in plaats van dingen te verzinnen", zei de rapster over het creatieve proces achter het album tijdens een interview."Dus begon ik mezelf echt te leren over muziek en luisterde ik naar veel muziek waar ik nog niet naar luisterde en zo begon ik aan het album te werken."

5 Jaden Smith's speciale band met Justin Bieber

Jaden Smith heeft veel beroemde vrienden, maar misschien zou Justin Bieber een van de gedenkwaardige kunnen zijn. De twee stelden hun chemie op de proef in de rap-pophit 'Never Say Never' uit 2010 die als themalied diende voor Jaden's The Karate Kid-film. Hoewel de originele versie van Travis Garland seksuele toespelingen bevatte, herschreef Justin het nummer met de originele artiesten en voegde Jaden's zang toe om het thema van de film te verijdelen.

Als gevolg hiervan werd "Never Say Never" een tijdloze hit, met meer dan een miljard views op YouTube en het breken van hitlijsten in verschillende internationale markten. Het paar was meerdere keren verbonden om het nummer uit te voeren, met als meest recente tijdens het Freedom Experience-concert 2021.

4 Het debuutalbum van Jaden Smith kwam uit in 2017

Het jaar 2017 markeert een speciale mijlpaal in Jadens muziekcarrière, toen hij eindelijk zijn langverwachte debuutalbum uitbracht, Syre, met cameo's van zijn zus Willow, Kevin Abstract van Brockhampton, A$AP Rocky en Pia Mia. Het driejarige project is een joint venture van verschillende topproducenten zoals Christian Rich, Young Fyre, Peder Losnegård, Wanderlust en meer. In Jadens eigen woorden is het "pop-runk": een prachtige combinatie tussen pop, rap en punk die met elkaar verweven zijn.

"Het is pop vermengd met iets dat je niet begrijpt en dat je niet kunt beschrijven", zei hij in een interview in 2017. "Ik probeer de populaire cultuur te nemen en het allemaal samen te voegen en iets nieuws aan de wereld te geven.”

3 Jadens jongere zus, Willow Smith, is ook een getalenteerde muzikant

In ander nieuws over de broers en zussen Smith is Jaden's zus Willow ook de begaafde soort. Willow, geboren in 2000, werd de jongste ondertekenaar van het Roc Nation-label van Jay-Z nadat ze de hitparade brak met haar debuutsingle "Whip My Hair", en de rest is geschiedenis. Sindsdien had ze vier studioalbums toegevoegd aan haar indrukwekkende discografie: Ardipithecus (2015), The 1st (2017), het titelloze Willow (2019) en Lately, I Feel Everything (2021). Ze heeft ook verschillende samenwerkingen met andere artiesten, waaronder Machine Gun Kelly in "Emo Girl" van zijn aanstaande album Mainstream Sellout.

2 Jaden Smith als openingsact

Misschien heeft de connectie van Will Smith de carrière van Jaden Smith op meer dan één manier geholpen, aangezien de rijzende rapster voor veel geweldige hiphopartiesten had geopend. In de zomer van 2018 opende Jaden voor J. Cole tijdens diens KOD Tour om zijn gelijknamige album uit 2018 te promoten naast collectief EarthGang en Young Thug. Hij maakte ook zijn Lollapalooza-debuut in hetzelfde jaar en opende voor Justin Bieber's lopende Justice World Tour voor de Noord-Amerikaanse data.

1 Wat volgt er voor Jaden Smith?

Dus, wat is de toekomst voor Jaden Smith? De rijzende ster heeft onlangs contact opgenomen met de Australische psychedelische rockband Babe Rainbow voor "Your Imagination" van het album Changing Colors uit 2021 van het collectief, en hij lijkt geen tekenen van vertraging te vertonen. Zijn recente album, Cool Tape Vol. 3, werd ook niet zo lang geleden in 2020 uitgebracht. Hoe dan ook, fans zijn meer dan enthousiast om de nieuwste saga van Jaden's muzikale carrière te ervaren en om te zien wat het creatieve brein van de 23-jarige daarna kan bedenken.

Aanbevolen: