Is CBS' 'Ghosts' zo goed als de originele versie?

Inhoudsopgave:

Is CBS' 'Ghosts' zo goed als de originele versie?
Is CBS' 'Ghosts' zo goed als de originele versie?
Anonim

Aanpassingen zijn niets nieuws in Hollywood, aangezien studio's en netwerken graag de dobbelstenen gooien voor iets dat een hit zou kunnen worden. Sommige aanpassingen van videogames zijn gebombardeerd, sommige boekaanpassingen zijn enorme hits geweest en aankomende aanpassingen hebben veel hype achter de rug. Ongeacht het slagingspercentage, aanpassingen zijn altijd om de hoek.

Onlangs sloeg CBS een homerun met hun show Ghosts, een bewerking van een populaire Britse serie. Mensen beginnen zich natuurlijk af te vragen welke versie van de show de beste is.

Laten we eens kijken of de CBS-versie net zo goed is als het origineel.

'Ghosts' is goed begonnen

In oktober 2021 debuteerde CBS Ghosts, een sitcom met een solide uitgangspunt en een hoop hype erachter. De previews wekten zeker de interesse van het publiek, en al snel stemden de mensen zich af om te zien waar alle ophef over ging.

De serie gaat over een stel uit New York dat een huis vol geesten erft, maar slechts één van hen kan zien wie er nog in hun huis op de loer ligt. Rose McIver en Utkarsh Ambudkar zijn de hoofdrolspelers in de show en ze doen uitstekend werk op het scherm in elke aflevering.

McIver sprak met Collider en vertelde wat haar aantrok in het project.

"Toen ik het script las, was het een van deze scripts die ik nu in een paar jaar had gelezen, waar ik echt hardop moest lachen bij elke pagina. De grappen vielen voor mij op en ik kon me dit ensemble van zulke verschillende persoonlijkheden en zo'n uiteenlopende ploeg van bonte huisgenoten. Ik had nog nooit iets gelezen dat zo voelde. Ik ben helemaal voor het samenwerkingsproces en wetende dat ik met een stel komieken zou werken. Ik ontdekte hoeveel van deze mensen improvisatie-ervaring hadden en goed waren in het bedenken van karakter, "zei ze.

Over het algemeen is dit een geweldig idee voor een show, en het is een idee dat goed heeft gewerkt voor CBS. Het duurde niet lang voordat het netwerk Ghosts een volledige seizoensbestelling gaf en de show is al opgehaald voor een tweede seizoen.

Het is geweldig dat Ghosts het goed doet, maar sommige mensen zullen misschien verbaasd zijn te horen dat het uitgangspunt van de show niet bepaald een origineel idee is.

'Ghosts' is gebaseerd op een Britse show

Ghosts maakt misschien furore op CBS, maar de waarheid is dat deze show is gebaseerd op een serie uit het buitenland die is aangepast voor publiek in de Verenigde Staten.

De Britse versie heeft drie seizoenen en 20 afleveringen, en er komt zelfs een vierde seizoen aan.

Tijdens een gesprek met CBS Watch Magazine werden de hoofdrolspelers voor de VS gevraagd naar het origineel en de uitdagingen en voordelen van een aanpassing.

"Nou, er is een reden waarom de BBC-versie een absolute hit is. Het is gewoon zo goed! Ik heb de eerste paar afleveringen bekeken en ben er helemaal weg van, en er is een beetje een ingebouwde fanbase. We zijn niet van plan om nog meer te kijken totdat we het seizoen af hebben, zodat we het ons eigen kunnen maken zonder ons in de schaduw van deze reuzen te voelen, "zei McIver.

"Ik heb misschien vijf minuten van het origineel gekeken en moest lachen en vond het super fris en charmant. Dat was genoeg voor mij om lid te willen worden van de Ghosts-familie en dan, ja, ons eigen ding te doen," voegde Ambudkar eraan toe.

Het lijkt erop dat CBS' Ghosts wederom een succesvolle aanpassing is van een Britse serie, en er is nieuwsgierigheid naar welke versie van de show beter is.

Welke versie is beter?

Dus, welke versie van Ghosts is beter dan de andere? Nou, het is natuurlijk allemaal subjectief, maar de Rotten Tomatoes-scores vertellen ons iets over hoe critici en fans elke versie beoordelen.

De Britse versie van de show heeft momenteel een 94% met critici en een 93% met fans, wat gewoonweg uitstekend is. De Amerikaanse versie heeft 95% bij critici, maar slechts 76% bij fans. Nogmaals, het is allemaal subjectief, maar er v alt iets te zeggen over het feit dat de fanscores sterk verschillen tussen de twee projecten.

Ongeacht de scores van Rotten Tomatoes, is het vrij duidelijk dat mensen van beide versies genieten en dat ze elk een plaats op tv hebben. De Amerikaanse versie heeft een kritische inhaalslag te maken, maar na verloop van tijd zou het de kloof kunnen dichten door fans afleveringen van hoge kwaliteit te geven waarvan ze de komende seizoenen kunnen genieten.

In deze wedstrijd van succesvolle sitcoms komt de Britse versie als beste uit de bus.

Aanbevolen: