Is koningin Elizabeth stiekem een fan van 'Game Of Thrones?

Inhoudsopgave:

Is koningin Elizabeth stiekem een fan van 'Game Of Thrones?
Is koningin Elizabeth stiekem een fan van 'Game Of Thrones?
Anonim

Het is meer dan 10 jaar geleden dat Game of Thrones voor het eerst werd uitgezonden - een feit waardoor veel fans van de show zich erg oud voelen!

In het decennium dat volgde op het debuut van de show in 2011, werden kijkers over de hele wereld verliefd op het meedogenloze verhaal van strijdende families in het fictieve land Westeros. Game of Thrones werd al snel een van de populairste fantasyseries aller tijden en een van de populairste tv-shows van het decennium.

Mensen uit alle lagen van de bevolking houden van Game of Thrones. Verschillende beroemdheden zijn openhartig over hun liefde voor de show, waardoor fans speculeren of koningin Elizabeth II, een van de meest invloedrijke mensen ter wereld, een fan is.

Hare Majesteit zit tenslotte op Instagram, dus er zijn vreemdere dingen gebeurd! Is de koningin stiekem een fan? Blijf lezen om erachter te komen!

Het succes van 'Game Of Thrones'

Game of Thrones is een van de meest populaire tv-programma's in de geschiedenis. De boeken waarop de tv-serie was gebaseerd, zijn vertaald in meer dan 45 talen en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen exemplaren verkocht.

De show, die zich afspeelt in het fictieve Westeros en de levens volgt van oorlogvoerende families die allemaal vechten voor de kans om op de IJzeren Troon te zitten, liep van 2011 tot 2019.

Hoewel actrice Lena Headey dacht dat ze zich aanmeldde voor een nieuwe pilot toen ze de show begon te filmen, veranderde Game of Thrones in een wereldwijd fenomeen.

Het waren niet alleen gewone, gewone mensen die verliefd werden op de show. Tal van beroemdheden waren open over hun obsessie met de Huizen van Westeros. Samen met Beyoncé en Jennifer Lopez hield voormalig president Barack Obama ook van Game of Thrones.

Koningin Elizabeth bezocht de 'Game Of Thrones'-set

In de zomer van 2014 bezocht koningin Elizabeth II de set van Game of Thrones als onderdeel van haar tour door Noord-Ierland. Hare Majesteit toerde door de set met haar overleden echtgenoot, prins Philip, en werd rondgeleid door de producenten van de show, David Benioff en Dan Weiss.

BELFAST, NOORD-IERLAND - 24 JUNI: Koningin Elizabeth II ontmoet castleden van de HBO-tv-serie 'Game of Thrones' Lena Headey en Conleth Hill terwijl prins Philip, hertog van Edinburgh, Rose Leslie de hand schudt terwijl ze enkele van de rekwisieten bekijken, waaronder de Iron Throne op de set in de Titanic Quarter in Belfast op 24 juni 2014 in Belfast, Noord-Ierland. De Royal Party brengt drie dagen een bezoek aan Noord-Ierland
BELFAST, NOORD-IERLAND - 24 JUNI: Koningin Elizabeth II ontmoet castleden van de HBO-tv-serie 'Game of Thrones' Lena Headey en Conleth Hill terwijl prins Philip, hertog van Edinburgh, Rose Leslie de hand schudt terwijl ze enkele van de rekwisieten bekijken, waaronder de Iron Throne op de set in de Titanic Quarter in Belfast op 24 juni 2014 in Belfast, Noord-Ierland. De Royal Party brengt drie dagen een bezoek aan Noord-Ierland

De koningin kreeg rekwisieten en kostuums te zien voordat ze naar de beruchte IJzeren Troon werd geleid.

Heeft de cast de koningin ontmoet?

Een paar castleden konden de koningin ontmoeten toen ze langskwam bij de set in Belfast. Onder hen waren Kit Harington en Rose Leslie, die Jon Snow en Ygritte speelden, Lena Headey die zelf een koningin speelde, Queen Cersei Lannister, Sophie Turner die Sansa Stark speelde, en Maisie Williams die Arya Stark speelde.

De castleden waren dolblij om de koningin te ontmoeten, maar sommigen waren verrast toen de echte koninklijke persoon weigerde op de ijzeren troon te zitten.

Waarom koningin Elizabeth niet op de ijzeren troon zat

Het blijkt dat de reden waarom koningin Elizabeth niet op de ijzeren troon zat, is dat de traditie de Engelse monarch verbiedt om op een buitenlandse troon te zitten - zelfs een fictieve. Als het geen officiële Britse troon is, mag de koningin daar niet zitten.

Hoewel de positie van de koningin tegenwoordig meer ceremonieel is, was er een tijd dat een heerser die op een buitenlandse troon zat, als een daad van agressie kon worden beschouwd. De ongeschreven regel staat nog steeds.

Is koningin Elizabeth een geheime 'Game Of Thrones'-fan

Sommige bronnen hebben gesuggereerd dat koningin Elizabeth graag op de ijzeren troon had gezeten, omdat ze stiekem een fan is van Game of Thrones. Helaas is er geen duidelijk bewijs om dit te ondersteunen.

Of ze echt van de show houdt of niet, kan niemand raden.

Dat gezegd hebbende, noemde de koningin de show dat jaar wel in haar kersttoespraak.

Elk jaar op eerste kerstdag brengt de koningin een boodschap die in het Gemenebest wordt uitgezonden, vaak als een reflectie op haar jaar. Ze noemde een bezoek aan de set in Belfast en erkende de media-aandacht die het bezoek trok.

Andere beroemde 'Game Of Thrones'-fans in de koninklijke familie

Het is niet helemaal duidelijk of koningin Elizabeth in het geheim van Game of Thrones houdt of niet. Maar het is goed gedocumenteerd dat de show een paar andere fans in de koninklijke familie heeft.

Prins William en Kate Middleton, de hertog en hertogin van Cambridge, zijn openhartig over het kijken naar de show in hun huishouden, maar alleen toen hun drie kinderen naar bed gingen.

Volgens Hallo probeerden de Cambridges zelfs spoilers uit Tom Wlaschiha te krijgen toen ze de acteur ontmoetten, die Jaqen H'gar in de show speelde. Helaas kon Wlaschiha ze niets geven!

Een andere koninklijke die een enorme Game of Thrones-fan is, is de hertogin van Cornwall, Camilla. De vrouw van prins Charles, de prins van Wales, vroeg Kit Harington zelfs of zijn personage Jon Snow echt dood was toen ze hem op Wimbledon inhaalde.

Aanbevolen: