Waarom Robert Downey Jr. en deze 5 andere beroemdheden zichzelf een nieuwe naam hebben gegeven

Inhoudsopgave:

Waarom Robert Downey Jr. en deze 5 andere beroemdheden zichzelf een nieuwe naam hebben gegeven
Waarom Robert Downey Jr. en deze 5 andere beroemdheden zichzelf een nieuwe naam hebben gegeven
Anonim

Een beroemdheid zijn in de snelle natuur van Hollywood gaat over meer dan alleen een mooi gezicht en een geweldig lichaam hebben. Beroemdheden moeten een bepaalde persoonlijkheid, artistieke keuze, modestijl of muzikale richting laten gelden om hun stempel op de wereld te drukken. Ze hebben een lange levensduur nodig om relevant te blijven in een branche die geen grenzen kent, en deze 'persoonlijkheden' zorgen ervoor dat ze zich onderscheiden van de rest.

Er zijn genoeg beroemdheden geweest die zichzelf met succes een nieuwe naam hebben gegeven, niet slechts één keer, maar een paar keer. Op deze lijst duiken we diep in hoe acteurs en muzikanten zoals Robert Downey Jr., Eminem, Miley Cyrus, Taylor Swift en nog veel meer hebben zichzelf met succes een nieuwe naam gegeven - ten goede of ten kwade.

6 Robert Downey Jr. ging van drugsmisbruik naar de leidende man van Hollywood

Robert Downey Jr. was een grote naam in de jaren negentig. Hoewel hij toen net begon, leverde zijn vertolking van de beruchte komiek Charlie Chaplin in de gelijknamige biopic uit 1992 hem een Oscar-nominatie op voor Beste Acteur. Tegelijkertijd kreeg de acteur echter tussen 1996 en 2001 te maken met een reeks rampzalige gebeurtenissen als gevolg van drugsmisbruik, aan DUI gerelateerde arrestaties, terugval en rehabilitatie.

Hij kreeg eindelijk een kans op verlossing in 2003 met The Singing Detective nadat goede vriend Mel Gibson bereidwillig zijn verzekeringsborg had betaald. Nu is de acteur niet alleen een van de meest invloedrijke mensen van TIME geworden, maar ook een van de best betaalde acteurs in Hollywood.

5 Taylor Swift ging van countryprinses naar popkoningin

Taylor Swift werd in de begindagen van haar carrière gezien als een countryster. De zangeres tekende in 2005 bij het in Nashville gevestigde label Big Machine Records en de eerste drie albums van de zanger, Taylor Swift (2006), Fearless (2008) en Speak Now (2010), behoorden tot de beste cross-overalbums van pop-country. Ze is geen onbekende in het experimenteren met meerdere genres, maar later in haar carrière is ze veranderd in een volle, flagrante popster met synthpop 2014-album 1989.

4 Eminem kreeg een tweede kans in het leven

Net als het verhaal van Robert Downey Jr. had Eminem ook zijn deel van triomfantelijke comeback-verhalen van drugsverslaving. Eminem, ook wel bekend als zijn gewelddadige alter ego Slim Shady, stond begin jaren 2000 aan de top van de wereld. Een mislukt huwelijk, de dood van zijn beste vriend DeShaun "Proof" Holton en schijnbaar eeuwigdurende hiphopvetes met onder meer Ja Rule, Murder Inc en meer hebben zijn carrière enigszins gehinderd.

De rapster deed in 2005 een stap terug van de microfoon en werd in 2007 in het ziekenhuis opgenomen voor methadonverslaving. Zijn weg terug uit de hel zag eindelijk het licht toen hij in april 2008 zijn nuchterheid verklaarde en hij zijn Slim volledig bagatelliseerde Shady personage in zijn album Recovery uit 2010 om zijn tweede kans in het leven te vieren.

3 Christina Aguilera opende haar hart en ziel

Christina Aguilera werd in de jaren negentig door velen gezien als de pionier van de heropleving van de tienerpop met haar titelloze debuutalbum. Het bracht iconische singles voort zoals "Genie In a Bottle" en "Come On Over Baby", die in de eerste week meer dan 253.000 exemplaren verkochten. Het was een geweldige start voor de jonge artiest, maar een paar jaar later, toen ze volwassen werd, gooide ze de bubblegum-popsterpersonage volledig weg op haar vierde album, Stripped (2002). Door haar "Xtina" alter ego te vestigen, bracht Stripped Christina's publieke imago naar een heel nieuw niveau. Ze behandelde gerijpte thema's als seks, feminisme en zelfrespect gedurende het hele album.

"Ik heb het gevoel dat het een nieuw begin is, een herintroductie van mezelf als een nieuwe artiest op een bepaalde manier, omdat mensen voor het eerst echt zien en leren hoe ik werkelijk ben. Ik heb een kans om al deze kleuren en texturen van mijn liefde voor muziek en mijn vocale bereik te laten zien", vertelde ze aan MTV. "En daarom heb ik het album eigenlijk Stripped genoemd, omdat het gaat over emotioneel uitgekleed en vrij kaal zijn om mijn ziel en hart te openen."

2 Jessica Alba werd een krachtige zakenvrouw

In de vroege jaren 2000 vestigde Jessica Alba zich als een Hollywood-actrice met tientallen kaskrakers, waaronder The Fantastic Four-franchise en nog veel meer. Ze was pas 19 toen ze van 2000 tot 2002 haar tv-doorbraak maakte met Fox's Dark Angel. Nu heeft de trotse moeder van drie kinderen misschien niet zoveel acteeroptredens gedaan als vroeger, maar ze is veranderd in een krachtige zakenvrouw. Ze was mede-oprichter van consumentengoederenbedrijf The Honest Company in 2012, en vijf jaar later schoot de waarde van het bedrijf omhoog naar $ 1 miljard.

1 Miley Cyrus nam afscheid van haar Disney Channel-personage

Miley Cyrus was vroeger Hannah Montana, dus het was belangrijk voor haar om het imago van dat goede buurmeisje intact te houden. Ze besteedde het grootste deel van haar tijd aan het opnemen en promoten van de franchise, maar toen ze Disney Channel verliet, begon Miley te experimenteren met haar algehele uiterlijk en creatieve richting. Het voormalige tieneridool gooide haar persona volledig weg in Bangerz uit 2013, omdat het album Miley's vertrek vertegenwoordigt van haar vorige pop-bubblegum-geluid.

Aanbevolen: