Hoe 'Two And A Half Men' ertoe leidde dat 'Big Bang Theory' een hit werd

Inhoudsopgave:

Hoe 'Two And A Half Men' ertoe leidde dat 'Big Bang Theory' een hit werd
Hoe 'Two And A Half Men' ertoe leidde dat 'Big Bang Theory' een hit werd
Anonim

In 2007 maakte 'The Big Bang Theory' zijn CBS-debuut. Er waren in het begin geen garanties en door een schrijversstaking kwam er al vroeg een einde aan de show. Chuck Lorre had door dik en dun vertrouwen in zijn schrijvers en uiteindelijk zou de show een monsterhit worden, met bijna 20 miljoen kijkers per aflevering.

In het begin ging het echter niet zo soepel. De cijfers waren gemiddeld en volgens Variety was het feit dat Chuck Lorre achter de show zat een grote reden om ondanks de cijfers in de lucht te blijven.

Met 279 afleveringen en 12 seizoenen verliep de show redelijk goed, hoewel geloof het of niet, 'Two And A Half Men' speelde een belangrijke rol in de toename van het aantal voor de show. We zullen bekijken wat er is veranderd en hoe onwaarschijnlijk het succes van de show in het begin was.

Lorre dacht dat hij nooit meer zou werken

Lorre had groot succes dankzij 'Roseanne'. Toen het echter tijd was voor een prime time-spot, stortte Chuck's show op CBS in. 'Frannie's Turn' was van korte duur en Lorre zelf dacht dat zijn carrière vanaf dat moment voorbij was, "Tot mijn verbazing zei Tom Werner tegen me: 'Nou, dat was een nobele mislukking. Laten we iets anders proberen'", zegt Lorre. "En ik was geschokt omdat ik dacht dat mijn carrière voorbij was."

Zijn label veranderde snel, want hij werd snel een iconische tv-producent dankzij shows als 'Two And A Half Men' en later 'Big Bang Theory'. Lorre stelt dat het schrijven voor de shows een groot deel van het succes was. Hij had een geweldig oog voor het vinden van eliteschrijvers, zoals een lid van het 'Two And A Half Men'-team zei: "Het verbazingwekkende aan Chuck was dat ik hem niet benaderde. Ik heb hem mijn schrijven niet gestuurd, Baker zegt: "Toen hij met me sprak, merkte hij toevallig iets op waardoor hij mijn schrijven wilde lezen. En ik denk dat het ongelooflijk is voor iemand die zo succesvol en druk is om dat niet alleen op te merken, maar ook door te zetten.'

Lorre had hetzelfde vertrouwen in het 'Big Bang'-team, ondanks het feit dat hij het script niet altijd begreep: "Molaro komt vaak naar me toe met een idee voor een aflevering en ik zal het eerlijk gezegd niet begrijpen." Maar, voegt hij eraan toe: "Ik kan enthousiasme en passie begrijpen. Dus mijn eigen bedenkingen, ik zal proberen ze opzij te zetten en het enthousiasme dat hij ergens voor heeft te ondersteunen, en dat is geweldig gelukt. Hij heeft die serie naar een heel nieuw niveau op de pagina en doet dingen waar ik nooit van had durven dromen.”

De waarheid is dat Lorre's krachtige status enorm was in 'Big Bang' die in de lucht bleef. Lorre zou de show een enorme boost geven, grotendeels dankzij zijn andere bloeiende show.

Maandag Swap

De cijfers waren goed voor de eerste twee seizoenen. Tijdens seizoen drie maakte Lorre echter een grote verandering. De show veranderde van tijd tot tijd en werd op maandag strategisch achter 'Two And A Half Men' geplaatst. De kijkcijfers explodeerden dankzij de simpele verandering en al snel trok de sitcom 20 miljoen kijkers op de reguliere televisie.

Onderweg had Lorre wat plezier met het integreren van de twee universums van de shows. Er waren meerdere voorbeelden van de shows die overgingen, wie kan Penny, Leonard en Sheldon vergeten te kijken naar wat "Oshikuru Demon Samurai", die natuurlijk is ontstaan op 'Two And A Half Men' dankzij Charlie.

Lorre gaf toe dat het enige tijd kostte om succes te vinden op meerdere shows tegelijk. Hij verklaarde bij Variety dat hij tijdens een fase in zijn carrière moeite had om één show te managen. "Er was een tijd dat ik niet effectief één show kon leiden", zegt Lorre. laten zien.”

Beide shows worden vandaag nog steeds bekeken en fans zullen nog heel lang doorgaan met herhalingen. Net als 'Big Bang' duurde de sitcom van Sheen 12 seizoenen en 262 afleveringen, een opmerkelijke reeks. Hoewel fans misschien beweren dat de show pijn deed toen Sheen naar Ashton Kutcher vertrok. 'Big Bang' maakte niet dezelfde fout, want toen Jim Parsons besloot de show te verlaten, volgde de rest van de cast, ondanks het succes.

Wie weet, misschien zien we ooit een reboot. Fans zouden zonder twijfel afstemmen op een van de shows.

Aanbevolen: