Waarvoor wordt single's Inferno deelnemer Song Ji-a geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarvoor wordt single's Inferno deelnemer Song Ji-a geannuleerd?
Waarvoor wordt single's Inferno deelnemer Song Ji-a geannuleerd?
Anonim

Single's Inferno is een Koreaanse dating-realityshow die de aandacht van internationale kijkers trok voor het formaat van de show zodra deze op Netflix werd uitgebracht. Sommige kijkers noemden het een "PG"-versie van Love Island of Too Hot To Handle.

Veel van de deelnemers verlieten de show niet alleen met een nieuwe partner, maar ook met een toename van hun volgers op sociale media. Vooral een van hen, wiens naam Song Ji-a is. Ze was in Zuid-Korea al bekend om haar YouTube-carrière, maar ze breidde haar populariteit uit door haar karakter en luxe smaak tijdens Single's Inferno.

Haar roem duurde echter niet lang, want ze wordt nu geannuleerd vanwege het drama van het gebruik van nep-luxeartikelen tijdens de realityshow.

Song Ji-A's Fame voor en na Single's Inferno

Voor degenen die niet bekend zijn met de Zuid-Koreaanse ster, Song Ji-a is een YouTuber. Ze is online bekend als Freezia. Ze werd voor het eerst beroemd vanwege haar high-end mode- en lifestyle-inhoud, waar ze vaak ging winkelen in luxe winkels.

De 25-jarige droeg vaak luxe kleding en accessoires, zowel op als buiten de dating-realityshow.

Tijdens haar optreden op Single's Inferno werden niet alleen drie deelnemers verliefd op de YouTuber, maar ook het publiek. Tijdens de acht afleveringen droeg ze luxe merken zoals Chanel, Prada, Gucci en Dior. Deelnemer Moon Se-hoon beschreef haar als de meest 'bling-bling'.

Nadat de realityshow was afgelopen, leek Ji-a verrast te zijn door de hoeveelheid aandacht die ze kreeg. Haar Instagram-volgers zijn in een maand tijd van 468.000 naar 3,7 miljoen gegaan. Haar YouTube-account steeg ook van 588.000 naar 1,91 miljoen in februari 2022.

Kijkers waren er snel bij om de influencer te veroordelen voor het uitbeelden van een nep-levensstijl om haar sociale status te behouden. De 'bling bling' Ji-a waar anderen over spraken was blijkbaar allemaal een list.

Ji-a heeft toegegeven dat hij nep-luxe-items draagt

Begin januari 2022 werd de social media influencer beschuldigd door een online forum waar online gebruikers haar kleding begonnen te vergelijken met Zuid-Koreaanse beroemdheden die dezelfde maar originele producten droegen.

Toen merkten fans al snel dat de kleding en items die de realityster droeg inderdaad namaak waren. Haar kleding werd vergeleken met K-popidolen zoals Jennie van BLACKPINK, een wereldwijde ambassadeur van Chanel, omdat de influencer 'identieke' items droeg.

Toen het nieuws zich verspreidde en de hoeveelheid haat overweldigend was voor de influencer, verontschuldigde ze zich met een handgeschreven brief aan haar 3,7 miljoen volgers op Instagram (waarvan 3 miljoen ze verdiende nadat ze in de show was verschenen).

Per Koreaboo zei de brief: “Hallo, dit is Song Ji A. Ten eerste wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die teleurgesteld en gekwetst was vanwege mij. Er is momenteel een controverse over een deel van de kleding gedragen op mijn sociale media en 'Single's Inferno'. De kritiek die werd geuit is deels waar. Het spijt me echt."

Een week later plaatste ze een video op haar YouTube-kanaal waarin ze de controverse aan de orde stelde door zich nogmaals te verontschuldigen voor haar wandaden.

"In het begin kocht ik de items strikt omdat ze mooi waren en toen begon ik veel liefde van het publiek te ontvangen. Ik kon niet tot bezinning komen en ik merkte dat ik dieper viel in [knock-offs]," zei Ji-a.

Nadat ze haar verontschuldigingen had geplaatst, verwijderde de YouTuber al haar YouTube-video's en Instagram-berichten die nep-luxe-items bevatten. Uiteindelijk heeft ze al haar berichten verwijderd en heeft ze alleen haar verontschuldigingsvideo en geschreven brief bewaard.

Het blijkt dat de meerderheid van haar items echt zijn

Ji-a ging zitten voor een interview met de Zuid-Koreaanse nieuwssite Dispatch en bracht al haar luxe items mee. Korea Appraisal Institute of Luxury Goods verifieerde de authenticiteit van elk item en het bleek dat slechts 20 van de meer dan 500 items nep waren.

De YouTuber legde uit dat de reden voor het bezit van imitatie-items was omdat ze 'er schattig uitzagen'. Ze werkte haar verklaring verder uit door te zeggen dat ze niet aan de gevolgen dacht, en gaf toe dat ze opgelucht was dat mensen niet konden zien dat ze nep waren omdat ze het beeld van een rijk persoon wilde portretteren.

Ze is echter verre van de enige reality-tv-deelnemer die 'twee gezichten' lijkt te hebben; Love Island heeft soortgelijke controverses gehad.

"Ik heb het ingepakt om mee te nemen om Single's Inferno te filmen. Ik wist niet beter toen ik had moeten weten wat knock-offs betekenen. Ik ben een dwaas geweest, ik heb geen excuses, " legde Ji-a uit.

'Pringies' (bekend als de fanbase van de YouTuber) en internationale kijkers verdedigden de artiest, die sindsdien veel kritiek heeft gekregen. Veel gebruikers uitten hun bezorgdheid over de veiligheid van de artiest en vroegen om de verspreiding van kwaadaardige opmerkingen over nep-items te stoppen.

Het lijkt erop dat Zuid-Korea schandalen naar een ander niveau tilt. Het probleem had gevolgen voor haar optredens en voorgefilmde interviews in Zuid-Koreaanse variétéshows, waar haar schermtijd werd verminderd, of in sommige gevallen werd ze helemaal verwijderd.

In de tussentijd, terwijl de rest van de cast geniet van hun populariteit, zal de influencer een pauze nemen van sociale media om 'na te denken over haar acties'.

Aanbevolen: