Verdient de Spelling-familie roy alty's van de shows van Aaron Spelling?

Inhoudsopgave:

Verdient de Spelling-familie roy alty's van de shows van Aaron Spelling?
Verdient de Spelling-familie roy alty's van de shows van Aaron Spelling?
Anonim

Aaron Spellings naam is synoniem met televisie. Met meer dan 200 series en tv-films op zijn naam, duurde zijn invloedrijke heerschappij bijna vijf decennia. Zijn vele commerciële successen waren onder meer langlopende series als Dynasty, The Love Boat, Starsky & Hutch, Fantasy Island, Charlie's Angels, Melrose Place, Beverly Hills, 90210, 7th Heaven en Charmed.

De meest productieve producer aller tijden

Het is geen wonder dat Aaron Spelling door GWR werd erkend als de meest productieve tv-producent aller tijden. Tijdens zijn lange en succesvolle carrière heeft hij meer dan 5.000 uur tv geleverd. Hij voegde 120 films voor tv toe aan zijn lijst van prestaties, en zijn enorme oeuvre maakte hem tot een rijk man.

Het feit dat zijn werk niet kritisch werd geprezen, maakte absoluut geen verschil voor het succes ervan. Hoewel veel van zijn gerechten escapistisch en schuimig waren, had dat geen invloed op de kijkcijfers: in feite was het precies wat kijkers wilden, zoals aangegeven in de speciale People's Choice Award die zijn "aangeboren gevoel voor de smaak van het publiek" aanhaalde.

Spelling produceerde een derde van ABC's programma's

Het bereik van Spelling was enorm. Ooit produceerde hij zoveel primetime-tarieven op ABC dat het kanaal de bijnaam 'Aaron's Broadcasting Company' kreeg. Op het hoogtepunt van zijn carrière had Spelling meer invloed dan welke tv-producent daarvoor of daarna.

Toen Spelling in juni 2006 stierf, liet hij een enorm landgoed van $600 miljoen dollar na. Afgezien van een paar kleinere legaten, ging het grootste deel van zijn fortuin naar zijn vrouw, Candy.

De Hollywood-gemeenschap was geschokt toen ze ontdekte dat de producent slechts $ 800 duizend naliet aan elk van zijn kinderen, Tori en Randy. En het lijkt erop dat voor Tori de erfenis van de nalatenschap van haar vader niet lang duurde.

Verdienen de shows van Aaron Spelling nog steeds geld?

Het geld bleef maar binnenstromen na de dood van de producer. Het gevoel van escapisme en plezier dat ze bevatten, heeft ertoe geleid dat zijn series, waarvan sommige meer dan tien jaar oud zijn, nog steeds een enorme aantrekkingskracht hebben op kijkers. Voor sommigen is het een nostalgische terugkeer naar waar ze van hielden. Voor anderen is het de eerste keer dat ze in hun taal kijken.

De shows die in het begin van zijn carrière zo populair waren, brengen nog steeds enorme roy alty's van syndicaten binnen. In 2009 rangschikte Forbes Spelling als de 12e best verdienende overleden beroemdheid.

De sjabloon die Spelling voor The Love Boat heeft uitgevonden, zag beroemde, oude filmsterren in de rollen van de verdachten. Kijkers vonden het geweldig om gaststerren als Ginger Rogers en Douglas Fairbanks Jr, die al 20 jaar niet meer hadden gewerkt, terug op hun schermen te zien. Die nostalgie is doorgegaan en The Love Boat-verbinding is nog steeds sterk.

Geen scriptproject heeft ooit meer Oscar-winnaars opgeleverd. De serie zag 32 Academy Award-winnaars in sommige afleveringen. De originele serie is momenteel in wereldwijde syndicatie, is vertaald in meer dan 29 verschillende talen en wordt bekeken door miljoenen fans in meer dan 93 landen.

Aaron Spelling's erfenis ging verder met 'Dynasty'

Spelling heeft ook de carrières van Linda Evans en Joan Collins nieuw leven ingeblazen door ze te casten in een nieuwe serie genaamd Dynasty. Het publiek kon geen genoeg krijgen van de kattengevechten tussen de personages van Krystle en aartsvijand Alexis Carrington. De zeep bevond zich op het hoogtepunt van wat bekend is geworden als de Gouden Eeuw van de overmaat van de jaren 80.

Dynasty werd de nummer één show in Amerika in 1985, uitgezonden in 80 landen. en merchandise alleen al bracht meer dan $ 400 miljoen op.

60 miljoen mensen stemden af op de finale van seizoen vijf, die een opmerkelijke cliffhanger zag: een enorm bloedbad op een familiehuwelijk, waardoor het publiek wanhopig wilde weten wie het zou overleven en het volgende seizoen zou halen.

2016 Zag een comeback van het primetime-drama uit de jaren 80 in een nieuwe serie op het nieuwe CW-netwerk. Er zijn misschien nieuwe gezichten, maar de capriolen van de Carringtons zijn net zo schandalig als altijd. De show eindigde vorig jaar aan het vijfde seizoen.

Charlie's Angels is onderdeel geworden van de popcultuur

In Charlie's Angels introduceerde Spelling vrouwelijke privé-detectives bij het publiek, dat het oplikte. Ondanks dat het "jiggle TV" werd genoemd, was het de meest succesvolle serie van de jaren 70.

Vandaag de dag blijft de serie een cult- en popcultuur volgen door middel van syndicatie, dvd-releases en daaropvolgende filmremakes.

Wie krijgt de roy alty's van de shows van Aaron Spelling?

Na Aarons dood verhoogde zijn vrouw Candy haar erfenis toen ze Spelling Manor, het herenhuis met 123 kamers dat zij en de producent samen hadden gebouwd, voor $ 85 miljoen verkocht. De verkoop werd gedocumenteerd in de HGTV-documentaireserie Selling Spelling Manor. Haar daaropvolgende verhuizing en renovatie naar een luxe penthouse van $ 35 miljoen in de buurt zag een andere documentaire in 2013, Beyond Spelling Manor.

Sindsdien heeft ze haar hand veranderd in een Broadway-producer, met een aantal succesvolle shows, waaronder Tony Award-winnaars Nice Work if You Can Get It (2012), After Midnight (2013) en The Color Purple (2016)).

Candy kocht een appartement van $7,5 miljoen in New York om in te verblijven als ze Broadway-shows produceert.

Die aankopen hebben nauwelijks een deukje gemaakt in het geld dat haar overleden echtgenoot haar heeft nagelaten, en het lijkt erop dat zijn beroemde Midas Touch ook aan haar is doorgegeven. Haar verdiensten, plus de erfenis en de roy alty's die maar binnenstromen, zouden ervoor moeten zorgen dat het haar nooit iets zal ontbreken.

Dat zou op een dag misschien weer een grote erfenis voor iemand kunnen betekenen.

Aanbevolen: