Is Hunter Schafer Transgender zoals haar 'Euphoria'-personage Jules?

Inhoudsopgave:

Is Hunter Schafer Transgender zoals haar 'Euphoria'-personage Jules?
Is Hunter Schafer Transgender zoals haar 'Euphoria'-personage Jules?
Anonim

Euphoria seizoen 2 heeft fans echt "geschokt" met "volwassen" scènes waar Zendaya voor waarschuwde. Nu is het verlengd voor seizoen 3 nadat het aantal kijkers met 100% is gestegen. Het is moeilijk om weg te kijken van het ruige tienerdrama - niet alleen vanwege de vele NSFW-scènes, maar ook vanwege de baanbrekende personages zoals de transgendertiener Jules gespeeld door Hunter Schafer. Het achtergrondverhaal van Jules - dat op 13-jarige leeftijd overstapte vanwege een ondersteunende vader - heeft de kijkers zeker ontroerd. Met de interesse in haar personage zijn fans natuurlijk ook nieuwsgierig geworden naar het persoonlijke leven van Schafer. Dit is wat je over haar moet weten.

Hoe werd Hunter Schafer beroemd?

Schafer werd geboren in New Jersey in een conservatief gezin. Haar vader Mac Shafer is een presbyteriaanse predikant. Toen ze opgroeiden, verhuisden ze tussen kerken in Jersey, Arizona en North Carolina. Op de middelbare school was de Euphoria-ster al een uitgesproken activist - protesterend tegen de Privacy & Security Act van openbare voorzieningen in North Carolina. Tegen het laatste jaar werd ze een halve finalist in het Amerikaanse presidentiële geleerdenprogramma. In 2017, na haar afstuderen aan het High School Visual Arts-programma aan de North Carolina School of the Arts, was de actrice aanvankelijk van plan om naar Central Saint Martins, een kunstacademie in Londen, te gaan. Uiteindelijk concentreerde ze zich echter op haar carrière.

In 2017 behaalde Schafer de "21 Under 21"-lijst van Teen Vogue voor haar HB2-activisme. Ze kreeg zelfs een interview met Hilary Clinton. Ze begon uiteindelijk te modelleren voor grote modehuizen zoals Prada, Tommy Hilfiger, Vera Wang, Versace en de onlangs vertrokken Thierry Mugler. Nadat ze de modellenindustrie stormenderhand had veroverd, maakte Schafer haar acteerdebuut in Euphoria in 2019. Ondanks dat ze een newbie was, werd de prestatie van de actrice geprezen door de critici. Ze riepen zelfs de Emmy's uit omdat ze de 23-jarige niet in de nominaties hadden opgenomen.

Is Hunter Schafer Trans zoals haar 'Euphoria'-personage Jules?

Ja, Schafer is een transvrouw zoals haar personage Jules. Ze gebruikt de voornaamwoorden zij/zij. "Ik wil graag dat mensen weten dat ik geen cis-meisje ben, want dat is niet iets dat ik ben of voel zoals ik ben", zei ze ooit op de openbare radio in North Carolina. "Ik ben er trots op transgender te zijn." In 2019 vertelde ze echter aan Dazed dat haar seksualiteit "dichter bij wat je een lesbienne zou kunnen noemen" komt. Ze corrigeerde de verklaring in 2021 nadat een virale tweet haar als lesbienne identificeerde. "Hoe graag ik ook zou willen dat dit waar was, ik zou graag vaag willen verduidelijken dat ik helaas bi of pan ben of zoiets", antwoordde ze op de tweet.

De actrice had "een behoorlijk intense ervaring" toen ze op de middelbare school uit de kast kwam als trans. Het is wat leidde tot haar vroege activisme voor LGBTQIA+-rechten. Op de middelbare school werd ze toegevoegd als eiseres in de Carcaño v. McCrory-rechtszaak tegen de anti-trans-badkamerwet van North Carolina. "Als transgender-tiener die opgroeide in North Carolina, was het in mijn eentje navigeren door badkamers een extreem moeilijke reis, vooral op de openbare school", schreef ze op i-D. "In de vroege middelbare school (tijdens een meer primaire fase in mijn overgang), voelde ik me veiliger in het vrouwentoilet en de kleedkamer."

Wat Hunter Schafer vindt van het spelen van transpersonage, Jules In 'Euphoria'

Schafer zei dat er "veel" van haar is in haar Euphoria-personage, Jules. Omdat het haar eerste acteeroptreden is, zei ze dat het haar hielp het personage goed uit te beelden. "Vage lijnen tussen een acteur en een personage maken een dieper personage", legde ze uit aan Harper's Bazaar."Het werk van een acteur probeert een volledig leven te simuleren. Sommige mensen zeggen misschien dat ik daardoor niet zo'n sterke acteur ben, maar zo heb ik het geleerd." Ze voegde eraan toe dat ze probeert "alles op te graven" als onderdeel van haar acteermethode.

"Als je buitenwereld en je lichaam en je zelf niet in lijn zijn met wie je bent, keer je naar binnen", zei ze over haar proces. "En mijn theorie is dat ik een heel rijke innerlijke wereld heb opgebouwd totdat ik mezelf in mijn lichaam begon te voelen. Ik heb geprobeerd dingen op te graven, maar het zal een tijdje duren om alles op te graven."

Praten over het ontroerende achtergrondverhaal van haar personage dat 'behoorlijk jong is in het schema van transgenders', zei dat het belangrijk was dat ze het in het script naar voren brachten. "Het is moeilijk om op die leeftijd de middelen te krijgen om verder te gaan met dat proces en in staat te zijn om al je behoeften te herkennen, zowel mentaal als fysiek", vertelde ze aan Cosmopolitan."Ik denk dat haar vader, die haar steunt, haar in staat stelt te zijn waar ze is wanneer we haar voor het eerst ontmoeten, dus het is behoorlijk belangrijk."

Aanbevolen: