Waar ging Yahya Abdul Mateen II naar school en is hij een alfa?

Inhoudsopgave:

Waar ging Yahya Abdul Mateen II naar school en is hij een alfa?
Waar ging Yahya Abdul Mateen II naar school en is hij een alfa?
Anonim

Op elk willekeurig moment in Hollywood kunnen er maar een handvol acteurs zijn die aan de top van het bedrijf staan. Op dit moment lijdt het bijvoorbeeld geen twijfel dat Tom Cruise een grotere ster is dan bijna al zijn leeftijdsgenoten. Acteurs als Cruise worden echter ouder en zullen uiteindelijk vervangen moeten worden. Op basis van de kracht van zijn carrière tot nu toe, lijkt het mogelijk dat Yahya Abdul-Mateen II op een dag de plaats van Cruise in het bedrijf zou kunnen innemen, verbazingwekkend genoeg.

Nog relatief vroeg in zijn acteercarrière, denken sommige mensen misschien dat Yahya Abdul-Mateen II schijnbaar uit het niets beroemd werd. Het zou natuurlijk niemand moeten verbazen dat de meeste sterren die zogenaamd van de ene op de andere dag beroemd werden, al jaren werkten voordat de wereld ze opmerkte. Nu bijvoorbeeld Yahya's carrière in de lift zit, is het fascinerend om naar zijn achtergrond te kijken, inclusief waar hij naar school ging en wat hij deed toen hij daar was.

Yahya Abdul-Mateen II woonde twee van Amerika's beste universiteiten bij

Nadat Yahya Abdul-Mateen II voor het eerst de aandacht trok met zijn rol in de Baywatch-film uit 2017, drukte hij zijn stempel op films als Aquaman en Us. Van daaruit was Yahya fantastisch in de fenomenale Watchmen-miniserie en werd hij naar de ster getikt in de nieuwste Candyman-film. Nadat de trailer voor Candyman 2021 de kijkers wegblies, hoorden bioscoopbezoekers dat Yahya was getikt om lid te worden van een van de meest succesvolle filmfranchises in de geschiedenis. Immers, ook al vroeg niemand om een vierde Matrix-film, het feit dat Yahya een versie van Morpheus op het grote scherm speelde, is ongelooflijk.

Toen Yahya Abdul-Mateen II zich bij de cast van The Matrix Resurrections voegde, kreeg hij de kans om het scherm te delen met een van Hollywoods elite sterren, Keanu Reeves. Hoewel sommige acteurs onder dat soort druk kunnen bezwijken, is Yahya geen onbekende in de elite sinds hij naar twee van Amerika's beste universiteiten ging.

Nadat Yahya Abdul-Mateen II zich op de middelbare school had weten te onderscheiden als student en atleet, solliciteerde ze naar de University of California, Berkeley en werd ze aangenomen. Tijdens zijn tijd bij Berkeley deed Yahya mee als onderdeel van het atletische programma van de school als hordeloper. Op dat moment in zijn leven had Yahya een merkbaar stotteren en daarom stelde een van zijn teamgenoten voor om een theaterles te nemen om te proberen zijn spraakgebrek te overwinnen. Naast de klas die Yahya schijnbaar hielp om spreken in het openbaar onder de knie te krijgen, ontdekte hij ook zijn liefde voor acteren dankzij die theaterles.

Tijdens zijn tijd in Berkeley behaalde Yahya Abdul-Mateen II een graad in architectuur waardoor hij na zijn afstuderen werk als stadsplanner kon vinden. Toen werd het kleed plotseling onder Yahya vandaan getrokken toen hij van die baan werd ontslagen. Terwijl sommige mensen misschien bezwijken na zo'n tegenslag, greep Yahya de situatie aan als een kans om zijn leven een andere weg in te slaan. Omdat hij zijn liefde voor optreden wilde omarmen, solliciteerde Yahya naar toneelscholen en werd hij toegelaten tot verschillende, waaronder de Tisch School of the Arts van de New York University. Uiteindelijk koos Yahya ervoor om in plaats daarvan naar de Yale School of Drama te gaan en studeerde hij af met een Master of Fine Arts-graad.

Yahya Abdul-Mateen II sloot zich aan bij een historische broederschap

Gedurende het grootste deel van de entertainmentgeschiedenis zijn broederschapsleden vaak afgeschilderd als een stelletje gehaktkoppen die giftig zijn voor de meeste mensen om hen heen. Bijvoorbeeld, de film Revenge of the Nerds toont frat-leden als schurken. Bovendien wordt het ontgroeningsproces van de broederschap doorgaans als wreed afgeschilderd. Met dat in gedachten is het niet zo verwonderlijk dat de meeste voormalige frat-leden die beroemd zijn geworden, zelden praten over het feit dat ze in het verleden deel uitmaakten van die samenlevingen.

Sinds Yahya Abdul-Mateen II een rijke en beroemde acteur werd, heeft hij niet opgeschept dat hij lid was van de Alpha Phi Alpha-broederschap toen hij in Berkeley was. Dankzij een tweet die de frat in 2020 plaatste, lijkt het echter bevestigd dat Yahya lid was. “Alpha Phi Alpha Fraternity, Inc. wil onze dierbare broeder Yahya Abdul-Mateen II feliciteren met het winnen van zijn eerste Emmy voor Outstanding Supporting Actor in een gelimiteerde serie of film voor zijn rol in “Watchmen.” ‘06!”

Gezien het historische karakter van de Alpha Phi Alpha-broederschap, lijkt het duidelijk dat het een eer is om in haar gelederen te worden opgenomen. Per slot van rekening meldt het op zijn website dat Alpha Phi Alpha "de eerste intercollegiale broederschap met Griekse letters was die werd opgericht voor Afro-Amerikaanse mannen" sinds de oprichting in 1906. Bovendien hebben mensen zoals Dr. Martin Luther King, Jr., Frederick Douglass en Keenan Ivory Wayans zijn naar verluidt Alpha's. Tot slot, tot eer van de Alphas, bevat hun website een pagina gewijd aan de houding van de frat tegen ontgroening.

Aanbevolen: