Deze beroemdheden zijn ook Broadway-toneelschrijvers

Inhoudsopgave:

Deze beroemdheden zijn ook Broadway-toneelschrijvers
Deze beroemdheden zijn ook Broadway-toneelschrijvers
Anonim

We weten allemaal dat verschillende Hollywood A-listers ook met theater bezig zijn. Acteurs als Hugh Jackman en Daniel Craig knippen al jaren hun tanden op zowel het scherm als het podium, net als mensen als Daniel Radcliffe toen hij speelde in een vertolking van het controversiële toneelstuk Equis, Ariana Grande begon op Broadway toen ze nog een kind was, Jon Hamm is een paar keer op het podium gestapt, net als Neil Patrick Harris, Jason Alexander, Matthew Broderick en nog veel meer.

Maar er zijn er in Hollywood die ook achter de gordijnen aan het werk zijn in plaats van ervoor. Sommige muzikanten en acteurs hebben ook toneelstukken geschreven, waarvan sommige enorme successen waren, en andere die totale flops waren, en in sommige gevallen pasten ze hun films aan voor het podium. Het zal je misschien verbazen te horen dat Tom Waits een toneelstuk schreef met beatlegende William S. Burroughs, of dat Stephen King en John Mellencamp samen een toneelstuk schreven. Je realiseert je dit misschien ook niet, maar de man die "INCONCEIVABLE!" roept. all the time in The Princess Bride is een van de meest talentvolle toneelschrijvers van de 20e eeuw.

8 Bono en The Edge waren betrokken bij een flop Spider-Man musical

Oké, technisch gezien schreef Bono alleen de muziek, niet de dialoog van het stuk, maar dit was zo'n berucht debacle dat het moet worden opgenomen. Bono en U2-gitarist The Edge schreven de muziek voor Spiderman Turn Off The Dark, een toneelstuk gebaseerd op zowel de film uit 2002 als de Griekse mythe van Arachne. De productie was een berucht debacle, de show flopte uiteindelijk en het kostte $ 75 miljoen om te maken.

7 Stephen King en Rocker John Mellencamp schreven samen een horrorspel

King schrijft niet alleen boeken, hij heeft geploeterd met schrijven voor zowel het scherm als het podium. Ghost Brothers of Darkland County is geschreven in samenwerking met Americana-rocker John Mellencamp (een goede vriend van Stephen King's) en debuteerde in 2013. Technisch gezien debuteerde dit in Atlanta, niet in Broadway, maar we zullen waarschijnlijk Broadway- en off-Broadway-vertolkingen zien van het stuk op een gegeven moment wanneer een andere moedige jonge regisseur besluit om het uit te proberen.

6 Eric Idle maakte van de populairste film van Monty Python een toneelstuk

De Monty Python-aluin paste de klassieke film Monty Python and The Holy Grail van zijn komische gezelschap aan voor het toneel door muzieknummers toe te voegen en toe te voegen wat de censoren hen in de jaren zeventig niet zouden toestaan. En zo werd Spamalot geboren en draait sindsdien al bijna twee decennia op Broadway. Idle's collega Python, John Cleese, is van plan om van een andere van hun films, Monty Python's Life of Brian, een toneelstuk te maken.

5 Mel Brooks veranderde 'The Producers' in een hitmusical

Net als Idle nam Brooks een van zijn populairste films en maakte er een musical van voor Broadway. The Producers debuteerden op het podium met Matthew Broderick en Nathan Lane in de hoofdrol. Het paar keerde terug naar hun rol toen de muzikale versie in 2006 werd verfilmd. Brooks heeft ook een andere van zijn films, Young Frankenstein, omgezet in een musical.

4 Steve Martin is niet alleen een komiek, hij is een ervaren toneelschrijver

Steve Martin is een man met veel talenten. Hij wordt beschouwd als een van de grootste stand-upcomedians aller tijden, hij is een deskundige muzikant en fenomenale banjospeler, hij heeft SNL bijna net zoveel gehost als Tom Hanks, en verschillende van zijn films zijn klassiekers, zoals The Jerk of LA Story. Hij is ook een groot schrijver met verschillende boeken en toneelstukken op zijn naam. Zijn toneelstukken omvatten Bright Star uit 2014, Meteor Shower uit 2016, The Underpants uit 2002 en Picasso At The Lapin Agile in 1996.

3 Tom Waits schreef een toneelstuk met de man die 'Naked Lunch' schreef

Zoals vermeld in de intro, schreef de avant-garde muzikant ook een toneelstuk met William S. Burroughs, de controversiële auteur van boeken als Queer, Junkie en Naked Lunch. Samen schreven ze The Black Rider waarvoor Waits ook het boek en de muziek schreef. Het paar schreef het stuk samen met theaterregisseur Robert Wilson.

2 Tyler Perry begon zijn carrière in het theater

Perry is nu de man die de leiding heeft over een entertainmentimperium van miljarden dollars, maar hij begon zijn tanden te knippen op Broadway. In feite zijn veel van de films waar Perry nu beroemd om is begonnen als toneelstukken, en zijn personage Madea werd voor het eerst op het podium geïntroduceerd voordat Diary of A Mad Black Woman in 2006 op het scherm debuteerde. Perry's toneelstukken omvatten Diary of A Mad Black Woman, I Can Do Bad All By Myself, and Why Did I Get Married, die allemaal zijn verfilmd.

1 Wallace Shawn leeft voor het theater en is ook een bestverkopende auteur

Ja, Fuzzini, ook bekend als de onvoorstelbare man uit Rob Reiner's The Princess Bride, ook de stem van Rex in Toy Story, en Dr. Sturges uit de Chuck Lorre sitcom Young Sheldon is een bekroonde toneelschrijver. Hij won in de jaren tachtig meerdere Obie-awards voor zijn soms zeer controversiële en seksuele toneelstukken, en de politiek van theater wordt nauwkeurig onderzocht in Shawns klassieke film My Dinner With Andre. Shawn's toneelstukken omvatten tante Dan en Lemon en The Fever. Shawn is ook een gerenommeerd essayist die al enkele jaren schrijft voor het vooruitstrevende tijdschrift The Nation. Een verzameling van zijn essays werd ook als boek gepubliceerd, Essays werd in 2009 gepubliceerd door Haymarket books. Wallace Shawn heeft zoveel meer dan alleen zijn slogan uit die ene film, toegegeven, het was een geweldige film.

Aanbevolen: