Deze A-lijstmuzikanten zijn ook gerespecteerde kunstverzamelaars

Inhoudsopgave:

Deze A-lijstmuzikanten zijn ook gerespecteerde kunstverzamelaars
Deze A-lijstmuzikanten zijn ook gerespecteerde kunstverzamelaars
Anonim

Het kopen en verzamelen van beroemde kunstwerken van revolutionaire kunstenaars is eeuwenlang een teken van rijkdom geweest. Het is dus niet meer dan normaal dat rijke en beroemde beroemdheden een hobby ontwikkelen voor het kopen en verzamelen van kunst die hen inspireert. Drake vatte dit concept het beste samen op een van zijn nummers, toen hij 'I want art money' rapte.

Het geld hebben om unieke exclusieve kunstwerken te kopen, verhoogt de persoonlijke status en diversifieert portefeuilles. Het is een niveau hoger dan rappen of zingen over merkkleding en dure auto's. De kunstwereld is altijd een soort van uitnodigende club geweest voor bepaalde individuen met een hogere status. Men moet de kennis, smaak en inkomen hebben om dit soort verzamelobjecten te bezitten. De populairste en invloedrijkste muzikale talenten van onze generatie verwijzen vaak naar beeldend kunstenaars, schilders en fotografen in hun liedjes, en artiesten als Beyoncé, Swizz Beatz en Madonna combineren beide kunstvormen, door hun teksten en persoonlijke smaak.

6 Beyoncé en Jay-Z voegen kunstreferenties toe aan hun muziek

In de afgelopen jaren hebben beide muzikanten kunstwereldreferenties in hun eigen muziek verwerkt. Jay-Z heeft beroemde 20e-eeuwse artiesten als Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat in zijn raprhymes op naam gezet. Zijn nummer "Picasso Baby" dient als zijn liefdesbrief aan de kunstwereld, omdat het vol staat met verwijzingen naar Mark Rothko, Leonardo Da Vinci, Jeff Koons en internationaal bekende musea. De videoclip voor "Picasso Baby" deed ook dienst als live art-uitvoering, met een opmerkelijke en geïmproviseerde cameo van Marina Abramovic.

De videoclip voor "Apesht" van Jay-Z en Beyoncé's gezamenlijke album Everything is Love is opgenomen in het L'Oeuvre-museum in Parijs. Een iconisch stilstaand beeld uit de videoclip toont het paar poseren voor de Mona Lisa. In juni 2019 meldde Forbes dat Jay-Z een kunstcollectie had verzameld ter waarde van $ 70 miljoen dollar. Er werd gemeld dat hij Basquiat's 'Mekka'-schilderij in 2013 had gekocht voor $ 4,5 miljoen dollar. Het publiek kreeg een snelle blik in de kunstcollectie van Beyoncé en Jay-Z tijdens een clip uit haar videoclip "7/11". De korte clip toonde hun Tribeca-appartement en volgens Artnet bevatte de muziekvideo werken van Richard Prince en David Hammons. Het paar verscheen onlangs in een advertentiecampagne voor Tiffany & Co, die om een paar redenen voor controverse zorgde. Een daarvan is dat het stel poseerde voor Basquit's "Equals Pi."

5 Diddy kocht het duurste schilderij ooit verkocht door een levende zwarte kunstenaar

Van muziek, tot mode, tot likeurmerken, er is geen markt die Diddy niet in het nauw heeft gedreven en veroverd. In 2018 werd onthuld dat Diddy een recordbrekend schilderij had gekocht voor $ 21.1 miljoen dollar door kunstenaar Kerry James Marshall. Dit was de grootste aankoop voor een schilderij van een levende zwarte kunstenaar. Diddy's zoon Quincy sprak met TMZ op het moment van deze aankoop en zei dat zijn vader plannen heeft om meer opmerkelijke kunstwerken te verzamelen. 'Hij heeft het allemaal gedaan. Wat is er over? Kunst verzamelen,' zei Quincy. 'Zelfs niet omdat hij rijk is. Hij doet het onderzoek, om in deze wereld te stappen en echt een grote hond te zijn."

4 Pharrell Williams houdt van hedendaagse kunst

De ervaren muzikant, producer, songwriter en mode-smaakmaker was een van de eerste muziekpersoonlijkheden die publiekelijk zijn liefde voor hedendaagse kunst verklaarde. Pharrell heeft een omvangrijke collectie schilderijen, sculpturen en meubels van enkele van de meest gevraagde hedendaagse kunstenaars. Talloze stukken van KAWS, Takashi Murakami en Daniel Arsham zijn opgenomen in zijn collectie. Voordat hij zijn penthouse in Miami in 2016 verkocht, werd zijn voormalige appartement vaak zijn eigen privékunstgalerie genoemd. Pharrell heeft hechte vriendschappen gesloten met artiesten KAWS en Murakami, waarbij hij ze vaak opnam in zijn eigen muzieksamenwerkingen voor visuals. Op het muziekfestival Something In The Water van Pharrell werd een enorm KAWS-beeldhouwwerk getoond. En Takashi Murakami wordt gecrediteerd als de producer van Pharrells single "It Girl" uit 2014. In de afgelopen jaren is Pharrell meer betrokken geraakt bij de kunstwereld en is het een opvallende verschijning bij grote galerieopeningen en kunsttentoonstellingen.

3 Madonna heeft een negencijferige kunstcollectie

Madonna's banden met de kunstwereld gaan terug tot de jaren 80. Ze had een beruchte relatie met Jean-Michel Basquiat voor zijn tragische overdosis drugs. Madonna had vroeger meerdere werken van Basquiat, maar na hun breuk gaf ze zijn schilderijen terug. (Heel anders dan de cd's en kleding van je ex terugbrengen.) Het is gemeld dat Madonna een kunstcollectie heeft met een waarde van meer dan $ 100 miljoen dollar. Haar stukken omvatten werken van Frida Kahlo, Tamara de Lempicka, Fernand Léger, Pablo Picasso en Man Ray.

2 Swizz Beatz en Alicia Keys hebben de Dean Collection opgericht

Als dit muzikale paar niet bezig is met het opnemen en produceren van liedjes, hebben ze hun ogen verankerd in de kunstwereld. Het koppel investeert al meer dan tien jaar in hun kunstcollectie en Swizz Beatz heeft in het verleden samengewerkt met het beroemde veilinghuis Sotheby's. In 2019 werd gemeld dat hij dat jaar alleen al zo'n 70 stuks verzamelde. Hun collectie omvat stukken van KAWS, Keith Haring, Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Marc Chagall, Michael Vasquez en Gordon Parks.

Swizz Beatz is de afgelopen jaren persoonlijk meer betrokken geraakt bij de kunstgemeenschap. Hij is bestuurslid van het Brooklyn Museum en hij en zijn vrouw hebben The Dean Collection opgericht; hun eigen kunstportfolio dat ook jonge opkomende kunstenaars onder de aandacht brengt. Volgens ARTnews "heeft de Dean Collection meer dan 1.000 werken verzameld van een reeks kunstenaars, waaronder Kehinde Wiley, KAWS, Jeffrey Gibson en Ansel Adams. De thema's van de werken raken vaak kwesties van macht, geschiedenis, ras en geslacht - elk van groot belang voor Dean en Keys persoonlijk… Dean en Keys zijn veel minder voorzichtig met hun doelen en ambities dan andere verzamelaars op hun schaal, die vaak geheimzinnig over wat ze bezitten en waarom. Maar openheid wordt weerspiegeld in het informele motto dat hen volgens de 38-jarige Keys leidt: “Door de kunstenaar, voor de kunstenaar, met de mensen.”"

1 Elton John verzamelt fotografie

De hitmaker "Rocketman" staat bij de meesten in de kunstwereld bekend als een van de grootste verzamelaars van moderne fotografie. Hij bezit werken van beroemde fotografen, waaronder Irving Penn, Ansel Adams, Robert Mapplethorpe, Edward Steichen Nan Goldin, Cindy Sherman en Man Ray. In 2016 hield de Tate Modern een tentoonstelling genaamd 'The Radical Eye: Modernist Photography from the Sir Elton John Collection', met meer dan 150 foto's van meer dan 60 kunstenaars in John's collectie. In een interview met The Guardian beschrijft hij hoe hij begon met het verzamelen van fotografie. "Ik vloog er gewoon in en begon prints te verzamelen op veilingen en in particuliere verkopen. Het werd de grootste passie die ik heb buiten de muziek."

Aanbevolen: