Hollywood-acteurs die je misschien niet kent, speelden ook op Broadway

Inhoudsopgave:

Hollywood-acteurs die je misschien niet kent, speelden ook op Broadway
Hollywood-acteurs die je misschien niet kent, speelden ook op Broadway
Anonim

De meeste acteurs beginnen hun carrière op het podium. Of het nu gaat om een schoolproductie of een zomertheaterkamp, acteurs hebben hun liefde voor het toneel genoemd als de aanzet tot hun acteercarrière. Het is geen verrassing dat ze als volwassenen nog steeds naar het toneel worden getrokken, vaak overgaand van film naar toneel en vice versa. En geen podium is zo prestigieus als het Broadway podium.

Veel acteurs staan bekend om hun tijd op Broadway. Jane Krakowski, Idinia Menzel, Ben Platt en Lin-Manuel Mirandazijn Broadway-legendes die ook bekend staan om hun werk in Hollywood, maar er zijn een hele reeks acteurs die precies het tegenovergestelde zijn: bekend om hun werk in Hollywood met ook Broadway-ervaring. Hier zijn enkele acteurs die je misschien niet kent die op Broadway speelden:

10 Anna Kendrick

Het meest bekend van haar rol als Beca in de Pitch Perfect-trilogie, Anna Kendrick heeft laten zien dat ze een multi-getalenteerde artiest is die zingt in die films, maar ook in Into the Woods en beide Trolls-films. Kendrick's had een succesvolle carrière in Hollywood, maar ze begon in 1998 op Broadway, waar ze speelde in de musical High Society en werd genomineerd voor een Tony voor haar werk.

9 Bryan Cranston

Bryan Cranston, vooral bekend van zijn rol als W alter White in de populaire televisieserie Breaking Bad, deed ook een stint op Broadway, waar hij de voormalige Amerikaanse president Lyndon B. Johnson speelde in All The Way. Cranston speelde verder in een tweede Broadway-productie en verdiende een Tony Award voor beide uitvoeringen.

8 Chris Rock

Komiek Chris Rock heeft Emmy- en Grammy-awards gewonnen voor zijn werk in Hollywood, maar de acteur heeft zijn talenten ook meegenomen naar Broadway, waar hij op het podium speelde nadat zijn hitfilm Grown Ups in première ging. Rock is vooral bekend van zijn werk aan zijn bekroonde televisieserie The Chris Rock Show.

7 Kristen Bell

Kristen Bell heeft een indrukwekkend cv. Ze leende haar stem aan Disney als Anna in de Frozen-sequels en aan de CW als de Gossip Girl-verteller, en ze speelde in andere tv-shows Veronica Mars en The Good Place. Maar vóór haar succes in Hollywood speelde Bell Becky Thatcher in The Adventures of Tom Sawyer op Broadway. Ze verscheen opnieuw op het Broadway-podium in een revival van The Crucible.

6 Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker is vooral bekend om haar iconische rol als Carrie Bradshaw. SJP bracht het personage voor het eerst tot leven in de HBO-serie Sex and the City, speelde de rol voor twee gelijknamige films en zal opnieuw de hoofdrol spelen als Carrie in de komende revivalserie. Ze speelde in films als The Family Stone en Disney's cultklassieker Hocus Pocus, maar voor haar tijd in Hollywood was ze een kindacteur op Broadway. Haar tweede rol op het podium was het titulaire personage in de hitmusical Annie.

5 Viola Davis

De zeer getalenteerde actrice Viola Davis is één prijs verwijderd van het claimen van de EGOT-status en mist alleen een Grammy. Haar carrière begon op het podium en ze won twee Tony Awards voor haar werk op Broadway. Davis is vooral bekend van haar werk als Annalise Keating in How To Get Away With Murder en speelde in blockbusterfilms als The Help en Suicide Squad.

4 Andrew Garfield

Hoewel de meeste mensen Andrew Garfield kennen van zijn tijd als Spider-Man in de sequels van The Amazing Spider-Man, heeft hij ook zijn acteerspieren aangespannen op Broadway. Voordat hij optrad als de legendarische superheld, werd Garfield gecast als Bill Loman in een revival van Death of a Salesman. Garfield staat ook bekend om zijn werk in The Social Network en Hacksaw Ridge, waarvoor hij een Oscar-nominatie verdiende.

3 Daniel Radcliffe

Het is misschien moeilijk je voor te stellen dat Daniel Radcliffe een andere rol speelt dan Harry Potter, maar de acteur heeft een divers cv en heeft in verschillende Broadway-producties gespeeld. In feite maakte hij zijn Broadway-debuut voordat de Harry Potter-serie eindigde. Zijn debuutoptreden was beladen met controverse, aangezien hij naakt op het podium verscheen. Sommigen vermoedden dat hij zijn rol als Harry Potter op het spel zette, maar Warner Bros. bracht een verklaring uit waarin ze hun steun voor zijn artistieke inspanningen betuigden.

2 Scarlett Johansson

Scarlett Johansson heeft een illustere acteercarrière gehad, met film na film als Her, de Sing-sequels en meerdere Marvel-films als de Black Widow. Johansson werd zelfs genomineerd voor twee Oscars in één seizoen, een voor haar rol in Marriage Story en een andere voor haar rol in Jojo Rabbit, waarmee ze zich voegt bij een zeer kleine lijst van acteurs die twee keer in een jaar tijd zijn genomineerd. Maar Johanssons carrière was niet alleen in Hollywood. De actrice speelde in meerdere Broadway-producties en won een Tony Award voor haar rol in A View From the Bridge.

1 Chris Evans

Chris Evans heeft het grootste deel van zijn invloed verdiend in Hollywood met in de hoofdrol als Captain America in meerdere Marvel-films, maar de acteur heeft bewezen dat zijn talent verder gaat dan superheldenfilms door zijn werk in andere projecten zoals Knives Out, Defending Jacob en zijn rol in het Broadway-toneelstuk Lobby Hero.

Aanbevolen: